Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mundial 2006 czas zacząć... Obstawiamy?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.06.2006 08:59

moondek napisał(a):No to już się wyleczyłem z jakichkolwiek złudzeń... To co się działo na boisku to była jedna wielka katastrofa... Szkoda tych 35 tys. kibiców, którzy pojechali na mecz... Wygląda na to, że pojadę do Hanoveru na mecz Polska - Kostaryka tylko w celach turystycznych... :( Ale nic to, przynajmniej będę mógł powspominać, że byłem na mistrzostwach świata... To też coś :)

Może się rozkręcą jak na meczu z USA w Korei?
Tylko wtedy to będzie już trochę za późno.........

FUX
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 10.06.2006 09:04

No nic...było minęło...trza iść dalej po prostu bylismy gorsi, szkoda że z tylu milionów ludzi w polsce nie można wyegzekwować dobrej silnej 11- a w Niemczech "nasza" dwójka polaków jest na pierwszym planie w ich reprezentacji...
Nie znałam nikogo z reprezentacji Ekwadoru i nigdy o nich nie słyszałam, ale jak zobaczyłam pana de la cruz i dwóch panów tenorio to już poczulam z kościach że z takimi "harpaganami gnojami" (szukałam odp. słowa) ciężko będzie się minąć :D
Dziś Anglia-nie lubię angielskiej piłki, ale jest kilku panów na których warto zaczepić oko hihi w związku z tym z checią obejrzę ten mecz...
Anglia-Paragwaj 4:1
pozdrawiam :D
Rafi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi » 10.06.2006 09:49

Już za cztery lata, już za cztery lata Polskaaa będzieeee mistrzem świata!!!

:D :D :D
ludzie spoko, będzie dobrze
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 10.06.2006 10:59

Wczorajsza gra naszej drużyny narodowej odbiła się szerkoim echem w świecie. Teraz już wiadomo że to była ściema - zasłona dymna dla kolejnych rywali.
Blady strach padł na Niemców - wiedzą już oni że Polacy będą ich chcieli zmieść z powierzchni ziemi a ponadto Niemcy czują paniczny strach przed naszą "wunderwaffe", która ma zostać użyta - Rasiak, który jak wiadomo po ojcu Brazylijczyku jest Rasialdo vel Drewinho. W Niemczech powołano w związku z tym sztab kryzysowy. Brygada profesorów medycyny i psychologii pracuje aktualnie nad Ballackiem, który osobiście będzie krył naszego bohatera a dodatkowo do pomocy będzie miał Klosa (vel. Klosego) - wg mnie i tak nic to nie da.
Myślę że w w/w kontekście zupełnie inaczej należy podejść do wczorajszego meczu - geniusz Janasa rozbłysł się w pełnej krasie.

P.S.
Obstawiam dzisiejsze mecze:
Anglia-Paragwaj 5:1
Szwecja-Trynidad Tobago 2:1
Argentyna - Kości Słonia 2:3 i Słonie będą czarnym koniem mundialu

Typujcie!
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 10.06.2006 11:01

madzia1981 napisał(a):Dziś Anglia-nie lubię angielskiej piłki, ale jest kilku panów na których warto zaczepić oko hihi w związku z tym z checią obejrzę ten mecz...
Anglia-Paragwaj 4:1
pozdrawiam :D

A jeśli można zapytać to na kim konkretnie wieszasz to oko :?:
Niech zgadnę, zzyżby Sol Campbel? :P
W ogóle to niech się Panie określą których piłkarzy uważają za przystojnych :!:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 10.06.2006 11:26

O przystojnych facetach to ja mogę popitolić ;) choć na piłkarzach to się kompletnie nie znam ....

zastanawiam się tylko czemu takie psy wieszacie na polskiej reprezentacji. Przecież grają jak grali , nic nowego, z góry było wiadomo że kicha będzie ....

PZPN ma się za to świetnie, działacze kasę wzieli, na pewno będą też potem super premie, parę osób się pobawilo w niemieckich hotelach, kaska wydana ,jest OK :))))) Na samym końcu tej układaki stoi zwykły zawodnik i trener "ofiara", którego jak zawali mundial ( co 4 lata mamy to samo ;) ) najwyżej się zwolni i zwali winę na niego.

Przecież właściwie wszystko jest w porządku, bilety na lewo sprzedali, TVN wykrył machlojki ale i tak .........tyle co sobie wszyscy pogadają :))))

Czego Wy się spodziewaliście? :))) ......... przecież jesteśmy w Polsce.

PS Wczoraj kupilam papier toaletowy, był z aktualnie modnym nadrukiem czyli w piłeczkę. Dla sfrustrowanych w sam raz .... można przynajmniej symbolicznie, d.... polską piłka sobie podetrzeć ;)
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 10.06.2006 11:34

drusilla napisał(a):
madzia1981 napisał(a):drusilla- gratuluję nowego zdjątka w profilu :D
a już bywały takie dni że kojarzyłam Cię z jakąś wiedźmą :D
teraz przynajmniej widzę crmonaiaczkę w pełnej okazałości

Madziu - bardzo dobrze mnie kojarzyłaś :!: 8O :mrgreen: :sm:

pt - mam nadzieję że w tym przypadku nie będe wyrocznią i nasi piłkarze zagrają naprawdę super :devil: W przeciwnym razie przyjdzie mi wiać gdzie pieprz rośnie :lol:
U nas już słychać kibicow 8O Paradują sobie w stanie wskazującym :roll: poubierani w narodowe flagi :lol:

ale wykrakałaś :cry:
pozdrowienia i... nie baw sie już w proroctwa,zostaw resztki nadzieji niepoprawnym optymistom :wink:
WASP
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) WASP » 10.06.2006 11:50

Mimo druzgocącej porażki ja w nich jeszcze wierze :cry:
Damy rade taki prysznic jest czasem potrzebny albo sobie tak tłumacze ale wierze nadal
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 10.06.2006 13:09

WASP napisał(a):Mimo druzgocącej porażki ja w nich jeszcze wierze :cry:
Damy rade taki prysznic jest czasem potrzebny albo sobie tak tłumacze ale wierze nadal

Jeszcze do wczoraj mówiłem o sobie "optymista", ale po wieczornych batach od Ekwadoru juz mi przeszło... Nie łudźmy się, srogie lanie od Niemców jest nieuniknione, a z Kostaryką zagramy tylko o zachowanie twarzy... I to tyle w tym temacie...
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 10.06.2006 13:38

aneta_jacek napisał(a):O przystojnych facetach to ja mogę popitolić ;) choć na piłkarzach to się kompletnie nie znam ....

zastanawiam się tylko czemu takie psy wieszacie na polskiej reprezentacji. Przecież grają jak grali , nic nowego, z góry było wiadomo że kicha będzie ....

PZPN ma się za to świetnie, działacze kasę wzieli, na pewno będą też potem super premie, parę osób się pobawilo w niemieckich hotelach, kaska wydana ,jest OK :))))) Na samym końcu tej układaki stoi zwykły zawodnik i trener "ofiara", którego jak zawali mundial ( co 4 lata mamy to samo ;) ) najwyżej się zwolni i zwali winę na niego.

Przecież właściwie wszystko jest w porządku, bilety na lewo sprzedali, TVN wykrył machlojki ale i tak .........tyle co sobie wszyscy pogadają :))))

Czego Wy się spodziewaliście? :))) ......... przecież jesteśmy w Polsce.

PS Wczoraj kupilam papier toaletowy, był z aktualnie modnym nadrukiem czyli w piłeczkę. Dla sfrustrowanych w sam raz .... można przynajmniej symbolicznie, d.... polską piłka sobie podetrzeć ;)

Aneta - miałaś pitolić o przystojnych facetach, a skończyło się na podcieraniu. :lol: Swoją drogą to nie wiem czy ten wątek nie będzie kolejnym "serialem" na forum :lol:
A moje typy na dziś:
Anglia-Paragwaj 3:0
Szwecja-Trynidad Tobago 4:0
Argentyna - WKS 0:0
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.06.2006 15:06

Ponieważ jak to się mówi - piłkarze zagrali " do dupy" i ktoś już wcześniej używał kilkakrotnie tego słowa- ta jako wyjaśnienie słowa "dupa" pozwalam sobie przytoczyć poniższy tekst
(jak piłkarze grają troche "smutnie" to niech chociaż będzie wesoło) :lol:

Dupa

Dupę wynalazł uczony radziecki Wołow. Dlatego mówimy: "dupa Wołowa".
Inni twierdzą, że dupę wynalazła Marynia. Ci z kolei rozmawiają o dupie Maryni.
Dupa pełni ważną rolę w ruchu obrotowym. Wszystko kręci się wokół dupy.
Dupa służy również do przekazywania zdecydowanych sygnałów niewerbalnych.
Dobrze wymierzony, solidny kopniak w dupę jest wyrażeniem uczuć negatywnych wobec adresata takiego gestu.
Dupie można również przekazać emocje pozytywne, np. całując kogoś w dupę.
Dupa może spełniać też rolę lizaka. Szczęśliwie nie wszyscy są dupolizami.
Uniwersalność dupy nie kończy się na tym, jest ona bowiem zadziwiająco skutecznym pojemnikiem: w dupie można mieć całe osoby, a nawet społeczności.
Dupa służy nieraz jako materiał odniesienia : wiele rzeczy jest do dupy, tym samym dupa spełnia rolę uniwersalnego wzorca porównawczego.
W dupę (lub po dupie) można również dostać. Czynność ta umacnia więzi emocjonalne między rodzicami i dziećmi. Prócz tego, dupa spełnia rolę siedziska, powiadamy bowiem: "siadaj na dupie", często z dodatkiem poleceń uzupełniających, jak np. "[...] i siedź cicho".
Określenie "dawać (dać) dupy" funkcjonuje w dwóch znaczeniach: erotycznym i wartościującym, jednak "ściągnąć kogoś z dupy" tylko w tym pierwszym.
Można również chronić swoją (lub czyjąś) dupę, co kolejny raz potwierdza ważność dupy w otaczającym nas świecie. "Zabrać się do czegoś od dupy strony" oznacza podejście niewłaściwe, od końca; dupa funkcjonuje tu jako synonim odwrotności.
Dupa pełni również rolę uchwytu, można bowiem trzymać się czyjejś dupy. Określenie to nie oznacza braku równowagi, ale samodzielności. (anonim)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.06.2006 16:07

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 10.06.2006 16:39

Janusz jak zwykle jest the best
Janusz na boisko :!: Janusz na trenera :lol: Janusz na prezydenta :!: :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 10.06.2006 16:43

pt napisał(a): ale wykrakałaś :cry:
pozdrowienia i... nie baw sie już w proroctwa,zostaw resztki nadzieji niepoprawnym optymistom :wink:

Dooooobra :oops: 8O :mrgreen: Więcej ani słowa :devil:
Niech teraz optymiści się wypowiadają :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 10.06.2006 16:49

niezawodny napisał(a):W ogóle to niech się Panie określą których piłkarzy uważają za przystojnych :!:

No dobra :lol: Najbardziej podobał mi się Roberto Baggio :mrgreen: - to było 100 lat temu ale jak go kiedyś widziałam to nadal niczego sobie 8)
Ktory jeszcze :roll: Hmmm np Raul :mrgreen: - słodziutki jest :P , Vittor Baia 8) , Luis Figo dobrych parę lat wcześniej :lol: , Fernando Couto no i ...chyba tyle 8O :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mundial 2006 czas zacząć... Obstawiamy? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone