Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Może grosik dla schronisk: psów ,kotow, i innych zwierząt

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 09.12.2008 18:31

Skąd wziął się pies w naszym zyciu...
Pewnego razu Pan Bóg przechadzał się po Rajskim Ogrodzie. Nagle za krzaka wyszedł Diabeł:
- Słyszałem, że stworzyłeś człowieka... - zagadnął Szatan.
- Tak, już żyje na Ziemi. Może mieć partnera i dzieci, na razie uczy się rozpalać ogień i budować miejsce na nocleg, ale za tysiące lat będzie władcą całego globu.
- I co z tego - prychnął Diabeł- nawet za te tysiące lat i tak będzie SAMOTNY.
Zasępił się Pan Bóg, podrapał w długą, siwą brodę i powiedział:
- Więc stworzę mu przyjaciela! Wybiorę jedno ze zwierząt, które uczyniłem, aby go strzegło i było mu poddane, ale jednocześnie oddało mu całe swoje serce.
- To niemożliwe! - Diabeł się roześmiał i gdzieś przepadł. Pan Bóg natomiast zwołał zwierzęta z każdego gatunku i wybrał PSA.

- Odtąd będziesz ogrzewał człowieka swoim ciepłem, uspokajał spojrzeniem, kochał z całego serca, nawet, kiedy on Cię znienawidzi.
- Dobrze - odparł dobry pies.
- Chociaż będziesz musiał znosić wszystkie upokorzenia, staniesz się też jego najlepszym przyjacielem. To bardzo zaszczytna rola.
Niestety Twoje serce będzie musiało bić dwa razy szybciej i nie będziesz mógł żyć długo - najwyżej 15 - 20 lat.
- Ale powiedz mi, czy człowiek nie będzie cierpiał, gdy odejdę do Ciebie?
- Właśnie o to chodzi.
- Jak to? - zdumiał się pies.
- Będzie cierpiał i będzie wiele dni nie utulony w bólu. Ale to Ty nauczysz go odchodzenia i przemijania, Ty nauczysz go kochać i odchodząc zostawisz wielką miłość w jego sercu.
Jesteś aniołem, którego powołałem, aby niósł radość i nadzieję, ale także uczył wiecznego prawa przemijania, aby ludzie wierzyli, że po ich życiu, jest życie TUTAJ. Kiedy to zrozumieją, nie będą płakać, bo będą wiedzieć, że spotkają Ciebie znów.

I w ten sposób Pies stał się aniołem, który przybrał skórę zwierzęcia i trafił na ziemię, aby uczyć Człowieka miłości, wierności i przyjaźni, ale także przemijania. Nauczyć, że jest TU i TERAZ, ale także TAM i POTEM. Odchodząc zostawia ból i pustkę, ale także nadzieję na to, że znowu go spotkamy..

~Aaaalicjaaaaaa , 09.12.2008 12:43

Kod: Zaznacz cały
[code][b]Miałam wypisać konta na które można wpłacac pieniążki, przeglądając google stwierdziłam,że każde ,prawie każde miasto ma swoje schronisko, które ogłasza się w internecie.Każdy z nas jak poczuje,że tym stworzeniom też  trzeba przychylic nieba.Na pewno znajdzie konto i pochwali sie na Forum o swojej dobroci.[color=blue]Człowieka poznaje sie po stosunku jaki ma do zwierząt.[/b]
[/code]
[/
color]
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 10.12.2008 11:08

Ja od małego kociara ale lubię wszystkie zwierzątka :lol: U nas niestety schroniska nie ma ale jeśli ktoś poda konto któregoś to ...bardzo chętnie dorzucę grosik czy dwa :mrgreen:
zebra--34
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zebra--34 » 10.12.2008 12:17

A ja mam suczkę. Golden Retriever ma 15 miesięcy, hasa po ogrodzie i po domu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.12.2008 12:25

I ja z chęcią na psiaki dorzucę... :)
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 10.12.2008 12:49

Wiedziałam,wiedziałam,ze drusilla sie odezwie :) .Dzięki wszystkim ktorzy sie odezwali lub odezwą. Wykaz schronisk . http://www.schronisko.net/schroniska12-0.html

Kazdy chętny może znależc swoje miasto ,lub schronisko w okolicy. i porozumiec sie ,w jaki sposob mozna pomóc.
Dziekuje :)
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 10.12.2008 12:54

alessandro1977 napisał(a):I ja z chęcią na psiaki dorzucę... :)

dla pana alessandro 1977 wykaz na Donym Śląsku

http://www.schronisko.net/schroniska1-0.html
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.12.2008 13:05

petris napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):I ja z chęcią na psiaki dorzucę... :)

dla pana alessandro 1977 wykaz na Donym Śląsku

http://www.schronisko.net/schroniska1-0.html

Dzięki...serce mnie boli kiedy widzę krzywdę zwierząt...osobiście wybieram pomoc dla Jeleniej Góry...
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 10.12.2008 13:07

KONTO BANKOWE

Schronisko dla Bezdommnych Zwierząt
ul. Skarbowców 52, 53-025 Wrocław
PKO BP S.A. IV/O Wrocław
84 1020 5242 0000 2402 0018 6742

ŁÓDŻ schronisko JAK NAM POMÓC?
Numer konta dla dobrowolnych wpłat na pomoc dla schroniska:
71 1560 0013 2025 0003 5161 0006 http://schronisko.doskomp.lodz.pl/

Poznań Jeśli chcesz wspomóc finansowo zwierzęta z poznańskiego schroniska
możesz wpłacić pieniądze na nasze konto:
Nr konta: 92 1020 4027 0000 1402 0349 0190 tytułem
POMOC DLA SCHRONISKA
(nie dotyczy to wpłaty 1%, nie jesteśmy organizacją pożytku publiczego)

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Poznaniu

ul. Bukowska 266 Poznań
tel. 061 86...
061 ...
fax. 061 868-10-88
Godziny otwarcia:
Czynne całą dobę

Czestochowa Pieniądze należy wpłacać na nasze konto:

Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Częstochowie,
ul.Gilowa 44/46, 42-202 Częstochowa,
Bank PKO BP 14102016640000370201387349
W tytule wpłaty należy wpisać:
"DAROWIZNA na Wirtualną Adopcję - imię danego zwierzaka oraz jego numer indeksu podany na początku opisu na stronie www Schroniska
http://www.czestochowa.schronisko.net/page19.html

Zwierzę, jako istota żyjąca, zdolna do odczuwania cierpienia, nie jest rzeczą. Człowiek jest mu winien poszanowanie, ochronę i opiekę."

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Psitulmnie"
ul. Bytomska 133
41-800 Zabrze-Biskupice
tel. (32) 271-47-97

Biuro otwarte:
poniedziałek- piątek
10.00 - 17.00
sobota, niedziela, święta
10.00 - 15.00

Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce - Oddział w Zabrzu
ul. Wolności 278
41-800 Zabrze
tel. (32) 271-47-97
Konto: Bank Pekao S.A. Oddział w Zabrzu 58 1240 4849 1111 0000 5351 3032
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

itd.itd po prostu chętnych zwierzaki zapraszają na google :)

http://www.google.pl/search?sourceid=na ... erz%c4%85t

:)
Kasiulka85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiulka85 » 10.12.2008 13:39

Ja sześć lat temu zrobiłam najlepszy prezent wigilijny nie tylko sobie ale mojej najpiękniejszej, z najmądrzejszymi oczami ,najcudowniejszej pod słońcem baryłce:)

Nikt się nie cieszy moim powrotem do domu jak ona:)Pies najlepszym przyjacielem człowieka...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.12.2008 13:48

Koleżanka Kasiulka to zawsze ma takie roztrzepane włosy jak na Avatorku ???
Kasiulka85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiulka85 » 10.12.2008 13:48

Jak potrzeba to ma :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.12.2008 13:50

Kasiulka85 napisał(a):Ja sześć lat temu zrobiłam najlepszy prezent wigilijny nie tylko sobie ale mojej najpiękniejszej, z najmądrzejszymi oczami ,najcudowniejszej pod słońcem baryłce:)

Nikt się nie cieszy moim powrotem do domu jak ona:)Pies najlepszym przyjacielem człowieka...

Zgodze się tutaj...wierny przyjaciel...jestem tylko wrogiem agresywnych ras jak rottweilery, pitbule, amstafy itd. ...nikt nie przekona mnie, że wszystko zależy jak są wychowywane kiedy one mają zakodowaną agresję...jest tyle wspaniałych ras a niektórzy takie potwory trzymają...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.12.2008 13:51

darek1 napisał(a):Koleżanka Kasiulka to zawsze ma takie roztrzepane włosy jak na Avatorku ???

A Dareczek następną ofiarę wypatrzył... :lool: :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.12.2008 14:19

darek1 napisał(a):Koleżanka Kasiulka to zawsze ma takie roztrzepane włosy jak na Avatorku ???

Darku1, ładnie to tak "smolić cholewki" do Kasiulki85 :lol: , zapomniałeś o Ines :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.12.2008 14:31

to moje a właściwie córki 38 kilogramy wierności, przywiązania, miłości. Ma sześć lat, wszelkie prawa domownika włącznie z prezentem pod choinką :wink: Odnośnie pomocy to w końcu doczekaliśmy się w Lublinie schroniska z prawdziwego zdarzenia gdzie zawieźliśmy zbędne w domu i u znajomych koce. Najmłodsza córka własnie zapisała się na wolontariat do schroniska (przyszły weterynarz, nie dziwota)
Obrazek
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone