Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Może grosik dla schronisk: psów ,kotow, i innych zwierząt

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.12.2008 14:35

Janusz Bajcer napisał(a):
darek1 napisał(a):Koleżanka Kasiulka to zawsze ma takie roztrzepane włosy jak na Avatorku ???

Darku1, ładnie to tak "smolić cholewki" do Kasiulki85 :lol: , zapomniałeś o Ines :wink:

Może odpadł w tym wspominanym wówczas castingu ? :lool: ...a Darek przecież nie spocznie póki nie złapie jakiejś w swoje sidła... :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.12.2008 14:41

A to jest moja siostrzyczka... :lol:

Obrazek
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 10.12.2008 15:29

Petris - trafiłaś w mój najbardziej czuły punkt :mrgreen:
Ja też już sobie wybrałam schronisko :D Daleko ode mnie ale jako chyba jedno z nielicznych miało znaczek "przyjaznego" :hearts: Przy okazji weszłam na ich stronkę , pochlipałam nad biednymi kociakami i szybko uciekłam. Nie mogę czytać o bezdomnych i chorych zwierzakach :cry: Jestem bardzo przewrażliwiona na punkcie zwierząt :roll: Zresztą ... kilka dobrych dni w poprzednim roku przewyłam nad swoim inteligentnym inaczej zwierzęciem :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.12.2008 19:00

A ja pomogłem tak:
Obrazek
czyli Jerry Lee - zabrany ze schroniska w Rzeszowie do mnie do domu :lol:
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 10.12.2008 19:01

Janusz Bajcer napisał(a):
darek1 napisał(a):Koleżanka Kasiulka to zawsze ma takie roztrzepane włosy jak na Avatorku ???

Darku1, ładnie to tak "smolić cholewki" do Kasiulki85 :lol: , zapomniałeś o Ines :wink:

Januszku opiekunie Forum i Ty 8O rozmywasz tematy???? :)

Moze dasz grosik dla zwierząt w twojej okolicy jest duzo schronisk i bezpońskich pieskow.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 10.12.2008 19:03

drusilla napisał(a):Petris - trafiłaś w mój najbardziej czuły punkt :mrgreen:
Ja też już sobie wybrałam schronisko :D Daleko ode mnie ale jako chyba jedno z nielicznych miało znaczek "przyjaznego" :hearts: Przy okazji weszłam na ich stronkę , pochlipałam nad biednymi kociakami i szybko uciekłam. Nie mogę czytać o bezdomnych i chorych zwierzakach :cry: Jestem bardzo przewrażliwiona na punkcie zwierząt :roll: Zresztą ... kilka dobrych dni w poprzednim roku przewyłam nad swoim inteligentnym inaczej zwierzęciem :mrgreen:

No to witaj w klubie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.12.2008 19:10

Pomogłem podobnie jak Piotrek :lol:

Obrazek

Jamniczka KORA - 13 lat temu przygarnięta z ulicy, bo ją ktoś wyrzucił z samochodu i odjechał w siną dal. :evil:
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 10.12.2008 19:12

Piotrek_B napisał(a):A ja pomogłem tak:
Obrazek
czyli Jerry Lee - zabrany ze schroniska w Rzeszowie do mnie do domu :lol:

Moze znajdzie się na Forum wiecej takich jak Ty.Może nie koniecznie ze schroniska ,jak nie ma takiego niedaleko domu.Tyle psów szuka po ulicach nowych włścicieli, zestrespwane,głodne, upokorzone przez człowieka, wyrzuconych z samochodu. Najgorsi z ludzi przywiązuja swoich podopiecznych do drzew w lasach,czy słupów, daleko od ludzi ,na straszliwa smierc głodowa.Poszukajcie i dajcie kawełek serca,schronienie i jedzenie tym biedakom,a bedziecie mieli najwierniejsze serce ,ktore bedzie biło tylko dla Was :oops:
Ostatnio edytowano 10.12.2008 19:16 przez petris, łącznie edytowano 1 raz
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 10.12.2008 19:14

Janusz Bajcer napisał(a):Pomogłem podobnie jak Piotrek :lol:

Obrazek

Jamniczka KORA - 13 lat temu przygarnięta z ulicy, bo ją ktoś wyrzucił z samochodu i odjechał w siną dal. :evil:

Kocham Cię Januszku, :oops: macie wielkie serca.Ale grosik sie przyda innym zwierzakom :)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 10.12.2008 20:01

alessandro1977 napisał(a):A to jest moja siostrzyczka... :lol:

... Cromaniaczka :lol: :lol: Ładny Beagle, tak?

Moim kolejnym pieskiem miał być rasowy jakiś, ale było przygarnąć kundla i tak Iga mieszka z nami już 16lat Obrazek

Ktoś wypuścił w kagańcu czarnego pięknego zadbanego dobermana i biegał sobie, a raczej biegała bo ona, po polu. Sąsiedzi mej pani ściągnęli mu kaganiec i tak już pozostał u nich do dziś. Kilka dni później, z zamiarem pozbycia się, do sklepu w ich wiosce, trafił gość z kolejną piękną brązową dobermanką. Tym sposobem i u mojej Zuzy domu pilnuje straszny choć łagodny doberman . . . jakoś babci tylko nie trawi . . . może dlatego, że emeryturką z wnuczkami się nie dzieli :twisted:

Polacy są czułym narodem w stosunku do czworonogów, więc namawiać by przygarnęli jakiegoś kropka nie potrzeba. Dla tych, dla których brakło miejsca w jakiejś rodzinie grosik jak najbardziej tak. Róbmy swoje...
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 10.12.2008 21:18

W sumie mój gwiazdor też tak jakby przygarnięty ale z lecznicy w której pracowała moja kumpela :lol: Ktoś oddał 3 kotki bo ich mamę zabił samochód :evil: Ja akurat szukałam kotka i prosiłam ją żeby o mnie pamiętała :D Wszystkie 3 znalazły dom :D :D :D Z chudzieńkiej 3 -tygodniowej malizny która mieściła się na dłoni i darła wniebogłosy urosło ...

Obrazek
:mrgreen:

Kilka dni temu do naszej klatki zawitała jakaś koteczka. Wpuściłam żeby dać szyneczki :lol: bo wiadomo że głodnego kotka bym nie wypuściła :mrgreen: Kocur tylko się zjeżył, zasyczał i zwiał za wersalkę :lool: Jest egoistą <zupełnie jak jego pani :twisted: > i nawet z kobietą by się nie podzielił jedzonkiem 8O
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 10.12.2008 21:46

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
U nas zaczęło się od kotki. Powiedziałem: albo ona, albo ja........ no i udało się zostać :D A potem to już się zaczęło, następne kotki i piesek. Pomoc dla piesków i kotków z naszej strony polega na corocznym 1% odpisie z podatku dla schroniska dla zwierząt.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.12.2008 08:19

Popiel...zgadza się, moja siostrzyczka to cromaniaczka...chętnie dorzuciłaby tutaj na forum kilka słów ale jakoś nie przechodzą jej przez gardło :D ...jej najlepsze koleżanki na podwórku to dwa jamniczki, które ich właściciel zabrał ze schroniska z czego jedna była chora...teraz jest już w pełni zdrowa...podziwiam takich ludzi...Piotrek i Janusz również zrobili coś wspaniałego :)
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 11.12.2008 16:37

Jak miło czytać o takich ludziach. :) i na pewno jakis grosik wpadnie do schronisk i jakieś zwierzątko znajdzie serce i ciepły kąt.
:D :D :D
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 11.12.2008 17:04

Wielkie macie serducha!!!!
Ja na razie mam komplet (nawet chyba trochę więcej) i nic już więcej raczej nie przygarnę bo mam za mało czasu żeby się zaopiekować. A zwierząt u mnie dostatek ;) Chciałbym więcej ale nie dopieszczone to tak jak samotne. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Może grosik dla schronisk: psów ,kotow, i innych zwierząt - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone