Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Morsowanie

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 24.02.2021 16:26

Wiesz Beato - przemyślałam sobie na spokojnie wszystko - i masz rację, nie zamykajmy wątku. :idea:

Czemu mam pozbawiać siebie radości z kąpieli i pisania o tym tylko dlatego że ktoś uważa że to lans?
Niech ci którzy mają takie zdanie sami wejdą do lodowatej wody, zanurzą sie po szyję na kilka minut, potem kolejny raz - wszak najłatwiej krytykować nie mając o krytykowanej rzeczy pojęcia :roll:
Łatwo kogoś obrażać nie będęc twarzą w twarz - taka wada każdego forum i internetu - dlatego trzeba tych obrażających po prostu ignorować.

Co do memów - o prawie każdej kąpieli powiadamiam na FB. Lans powiecie? Dla Was może tak, dla mnie najszybszy sposób komunikacji z własnym stadem - wrzucam posta o treści: dziś o 19:30 zapraszam na kąpiel w morsowni przy tamie, kto chętny?
Łatwo, szybko - i meeeeega lansersko :roll:

Nie zmuszam nikogo do zaglądania tutaj, do komentowania - choć zawsze z uśmiechem na twarzy czytam każdy miły post czy zapytanie i zawsze staram się na takowy odpowiedzieć.
Jeśli komuś nie pasuje to co tu piszemy czy pokazujemy - czy musi zaglądać i nas z tego powodu obrażać?

Teraz sezon niestety zbliża sie ku końcowi - choć oczywiście to nie koniec kąpieli, mam jeszcze nadzieję na przynajmniej miesiąc wodnych przyjemności - potem lato więc przerwa i wrócę znowu późną jesienią - bo w naszym przypadku to nie jednorazowy wybryk i robienie czegoś na pokaz jak niektórym się wydaje :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 24.02.2021 18:36

25-ta kąpiel przedwczoraj wieczorem była szczególna – jedna z naszych dziewczyn ze stada miała urodziny.

Więc jak przystało na przywódcę stada – upiekłam tort (no, może szumnie powiedziane bo zrobiłyśmy z córami po prostu babeczki – ale to po to by łatwo było się nimi częstować w wodzie), wstawiliśmy świeczki.

Jubilatka – nieświadoma niczego weszła do wody – a wtedy podbiegłam z ciachem i po zalewie rozległo się nasze gromkie Sto lat!

Było dmuchanie świeczek – oczywiście w wodzie, potem zajadaliśmy się babeczkami stojąc po pachy w lodowatej cieczy – mam nadzieję że sprawiliśmy Jubilatce troszkę radości.

1.jpg

A wczoraj – już bardzo kameralnie, 26 kąpiel – nie informowałam stada bo wyjazd był na spontonie.

Nie powiem – we dwoje też jest fajnie choć oczywiście długo sami nie byliśmy – nasza morsownia jest bardzo oblegana, byliśmy w połowie kąpieli gdy do wody wchodzili kolejni amatorzy przyjemności.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 24.02.2021 23:09

Kapitańska Baba napisał(a):
Nie powiem – we dwoje też jest fajnie choć oczywiście długo sami nie byliśmy – nasza morsownia jest bardzo oblegana, byliśmy w połowie kąpieli gdy do wody wchodzili kolejni amatorzy przyjemności

...zdecydowanie podziwiam Was, na pewno fantastyczne wrażenia.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 25.02.2021 09:19

majeczka napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a):
Nie powiem – we dwoje też jest fajnie choć oczywiście długo sami nie byliśmy – nasza morsownia jest bardzo oblegana, byliśmy w połowie kąpieli gdy do wody wchodzili kolejni amatorzy przyjemności

...zdecydowanie podziwiam Was, na pewno fantastyczne wrażenia.

Majeczko - gdybyś mieszkała bliżej nas.......już byś siedziała w tej wodzie razem z nami :smo:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 25.02.2021 09:58

Wczoraj wieczorem kiepsko się czułam - bez sił, bez uśmiechu, bez sensu...... Mąż tak patrzył na mnie, patrzył i przed dwudziestą mówi: ubieraj się, jedziemy do morsowni bo kiepsko wyglądasz.

Ale przecież byliśmy trzy dni pod kolej...dam radę czwarty??

Kto jak nie ty - usłyszałam?

I pojechaliśmy :roll:

Kilometr biegu na rozgrzewkę, kilkadziesiąt pajacyków, wymachów nóg i rąk i do wody!!

Znowu sami!!!

Od razu poczułam jak wraca mi energia, uśmiech - to jest to!!!

Było mi tak fajnie że wchodziłam do wody trzy razy - nie miałam zupełnie ochoty wracać do domu :mrgreen:

W czasie naszego kilkuminutowego pobytu w wodzie przyszło sześć kolejnych osób 8O

Jednego młodego człowieka namówiłam na kąpiel po szyję - po wszystkim stwierdził że ostro było ale fajnie :mrgreen:

Po wyjściu z wody jeszcze kilometr przebieżki i można wracać :D

27 kąpiel za nami :hut:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 25.02.2021 22:46

Bo morsowanie jak bieganie - daje energię ;)
Ciepło się zrobiło, ale na szczęście od przyszłego tygodnia znowu zima ;)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 26.02.2021 09:11

Bea.ta napisał(a):Bo morsowanie jak bieganie - daje energię ;)
Ciepło się zrobiło, ale na szczęście od przyszłego tygodnia znowu zima ;)

Oj tak, daje takiego enetgetycznego kopa że początkowo cięzko nam było iść do morswoni wieczorem bo potem najzwyczajniej w świecie pół nocy nie mogliśmy spać :mrgreen:

Trochę już mi się teskni za ciepłem , nie powiem ale.....dobrym mrozem ze świecącym słońcem nie pogardzę :mrgreen: Przedwczoraj zaobserwowaliśmy ciekawe zjawisko - u nas na wsi i w mieście było 7 stopni na plusie, w naszej morsowni termometr w aucie pokazywał nam tylko 2 8O Szok że zamarznięty zalew był w stanie tak bardzo ochłodzić miejscowo powietrze 8O
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 26.02.2021 11:09

Kapitańska Baba napisał(a):Wiesz Beato - przemyślałam sobie na spokojnie wszystko - i masz rację, nie zamykajmy wątku. :idea:

Czemu mam pozbawiać siebie radości z kąpieli i pisania o tym tylko dlatego że ktoś uważa że to lans?
Niech ci którzy mają takie zdanie sami wejdą do lodowatej wody, zanurzą sie po szyję na kilka minut, potem kolejny raz - wszak najłatwiej krytykować nie mając o krytykowanej rzeczy pojęcia :roll:
Łatwo kogoś obrażać nie będęc twarzą w twarz - taka wada każdego forum i internetu - dlatego trzeba tych obrażających po prostu ignorować.

Co do memów - o prawie każdej kąpieli powiadamiam na FB. Lans powiecie? Dla Was może tak, dla mnie najszybszy sposób komunikacji z własnym stadem - wrzucam posta o treści: dziś o 19:30 zapraszam na kąpiel w morsowni przy tamie, kto chętny?
Łatwo, szybko - i meeeeega lansersko :roll:

Nie zmuszam nikogo do zaglądania tutaj, do komentowania - choć zawsze z uśmiechem na twarzy czytam każdy miły post czy zapytanie i zawsze staram się na takowy odpowiedzieć.
Jeśli komuś nie pasuje to co tu piszemy czy pokazujemy - czy musi zaglądać i nas z tego powodu obrażać?

Teraz sezon niestety zbliża sie ku końcowi - choć oczywiście to nie koniec kąpieli, mam jeszcze nadzieję na przynajmniej miesiąc wodnych przyjemności - potem lato więc przerwa i wrócę znowu późną jesienią - bo w naszym przypadku to nie jednorazowy wybryk i robienie czegoś na pokaz jak niektórym się wydaje :papa:

Tak gwoli ścisłości :) definicja lansu :papa:

p.s. lans-to zachowanie kogoś, kto myśli wyłącznie o tym, żeby jego wygląd i sposób bycia zostały przez innych zauważone i były podziwiane, co jednak zwykle prowadzi do ocen negatywnych, ze względu na przesadę w tym zachowaniu; słowo potoczne

p.s. 2 Za cholere do zimnej wody nie wlezę :) chyba, że po saunie w SPA :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 26.02.2021 11:23

Wczoraj wieczorem - 28 kąpiel, w tym ostatnie pięć dni po kolei.

Stadnie - w sześcioro - śpiewając kilka słynnych kawałków z Rejsu aż echo niosło się po tamie - zastanawialiśmy sie tylko co pomyśli o nas nowy mors z naszeg stada - ale uśmiechał się więc chyba było ok :oczko_usmiech:

Za to cieszę się bo miałam okazję pomóc zupełnie przypadkowej nieznanej mi dziewczynie która próbowała za czyjąś radą kąpieli w dziwny sposób - sporo jej podpowiedziałam, poszła za moimi radami a na sam koniec przyszła powiedzieć: dzięki za pomoc i dobre słowo. Miłe :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.03.2021 09:22

:) Brawo :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 02.03.2021 09:33

Też mówiłam, że nie wlezę do zimnej wody :) nawet Bałtyk odpada :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 02.03.2021 09:34

Wczoraj wieczorem kolejna kąpiel - po trzech dniach posuchy spowodowanej silnym wiatrem już całe nasze stado miało wielką chęć pomczyć się w zimnej cieczy.

Kąpiel była bardzo wesoła - po wszystkim zastanawialismy się jak to jest: inne morsy przychodzą, stoją w ciszy patrząc na zegarek bo z założenia stoją określony czas zupełnie nie słuchając własnego organizmu i wychodzą. A my? Śpiewy, śmiechy, radość - jak zawsze wtórowało nam głośne echo z tamy :mrgreen:

No i nowa morsica w stadzie - zaliczyła pierwszą kąpiel i jestem pewna że wróci bo wyszła zachwycona :mrgreen:
Stado mi ciągle rośnie w siłę :idea:

155819945_769671923966247_5812409359096401226_n.jpg
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 02.03.2021 13:30

Bea.ta napisał(a):Też mówiłam, że nie wlezę do zimnej wody :) nawet Bałtyk odpada :)

Bałtyk zimą - z przyjemnością. Latem - za nic tam nie wejdę, zamarznę 8O :mrgreen:
jacek73
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek73 » 02.03.2021 19:10

A niech mówią co chcą śmieją się też :) nie zamykajcie wątku zaglądam tu rzadko to fakt do biegowego też, od kilku lat biegam od jesieni ubiegłego roku morsuje a co mi tam. Pozdrawiam biegających morsujących i wszystkim Wam zdrowia życzę :)
Załączniki:
IMG-20210227-WA0060.jpg
Tora bo krótkim zastanowieniu tez morsowała :)
bieg-1.jpg
ze względu na prace biegam wcześnie rano miedzy 4.30 a 6.00 :)
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 02.03.2021 20:00

jacek73 napisał(a):do biegowego też, od kilku lat biegam

To napisz coś w biegowym wątku, bo tam właściwie tylko jedna dzielna górska biegaczka i dwóch truchtaczy :). Zawsze miło, jak ktoś jeszcze dołączy.
A co do morsowania, to może kiedyś spróbuję. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone