Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Michael Jackson nie żyje...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ynka
Cromaniak

Postnapisał(a) ynka » 26.06.2009 13:32

Królem POPu był i jeszcze długo nie bedzie takiego Artysty!
Nie ma dobrej imprezy bez chociażby jednego utworu Jacksona, nie ma chyba dj-a który by się nie bral za mixowanie jego piosenek.
Przykre tylko to co zrobił ze swoim życiem i ciałem....
Dziesiątki operacji (tak bardzo chciał się upodobnić do Diany Ross), wybielanie skóry, nadużywanie leków doprowadziły go do tego że zaczął rzeczywiście się rozpadać na kawałeczki psychicznie i fizycznie niestety.
Ostatnio edytowano 26.06.2009 20:28 przez ynka, łącznie edytowano 1 raz
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 26.06.2009 13:43

wielki szacun dla goscia i naprawde wielka szkoda. liczylem na wielki powrot w najblizszym czasie ale niestety nie dowiemy sie juz jak by to wygladalo. dawno temu mialem wszystkie jego kasety, nosilem nieco za krotkie spodnie i biale skarpetki ...

byl dziwny i ekscentryczny ale dorobek muzyczny ktory pozostanie na dziesieciolecia jest potezny i bezapelacyjny. to nie ulega watpliwosci i przy tym pozostanmy

szacunek [i]
ynka
Cromaniak

Postnapisał(a) ynka » 26.06.2009 13:46

... i jeszcze...
Nie rozumiem tego ataku na tgniw?!
Kolega wyraził swoje zdanie i swoj pogląd, możemy się z tym nie zgadzać,
Michael Jackson był postacią bardzo kontrowersyjną i nic tu dziwnego że budzi tyle emocji i tyle różnych opinii.
a to ja
Cromaniak

Postnapisał(a) a to ja » 26.06.2009 15:11

Pojęcie o muzyce powinno się mieć ... jeśli trzyma się pewien "poziom".

Mieć pojęcie o twórcach i wykonawcach.
O ich muzyce.
Niezależnie, czy mowa tu o Doorsach, ... Pavarottim, The Prodigy czy wspominanym tu Jacksonie ... .

Mieć pojęcie, a być fanem to zasadnicza różnica, której niektórzy wypowiadający się w tym wątku wydają się nie dostrzegać ... .

Poniżej "poziomu" ... .

A co do dzisiejszej wiadomości o Jacksonie: jadąc do pracy słuchałam radiowej Trójki.
Akurat poleciało "Liberian Girl".
Łza się w oku zakręciła ... .
Było - nie było ... żal ... .

Muzyka pozostanie - ponad wszystko
Kasiulka85
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Kasiulka85 » 26.06.2009 15:21

Nie słuchałam ale szkoda, gdy odchodzi ktoś tego pokroju.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2009 15:57

tgniw napisał(a):Jest wielu lepszych artystow od MJ.
Uswiadamiajac sobie kim ten czlowiek byl naprawde, to nie bede po nim plakal. Plakanie po pedofilu, ktory uniknal kary za swoje nikczemne czyny to po prostu obciach.

Boże widzisz i nie grzmisz :!: :!: :!: :!: :!:
hrehor
Cromaniak

Postnapisał(a) hrehor » 26.06.2009 16:00

Szkoda :cry: :cry: :cry:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2009 16:02

Allesandro i Lubelski- gość o ksywce tgw - coś tam wpuszcza w maliny sam paraduje z gołym sprzętem po plażach, a Michela oskarża o molestowanie. Odpuście go sobie bo on z tego żyje, że wypisuje to co przez 5 stron zaprezentował. Żenada poniżej poziomu podłogi.
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 26.06.2009 16:38

alessandro1977 napisał(a):...Faktycznie...na tym skończę zanim całkowicie stracę kontrolę nad sobą...

Już drugi raz kończysz i nie możesz zakończyć. Wprowadzasz tylko niezdrową atmosferę takimi słowami: "...co Ty p...sz, już chyba sam nie wiesz...trzepnij się w łeb albo nie lepiej bo wydmuszka pęknie."
Nie udowodniono że molestował dzieciaki i taki jest fakt. Z drugiej strony raczej nie oskarża się o coś przypadkowych ludzi. Jakiś związek z tym raczej miał. Czy Was ktoś posądził o molestowanie? Nie bo nie było powodów. Więc skąd oskarżenie w stosunku do MJ?
tgniw
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tgniw » 26.06.2009 17:15

zebik napisał(a):Allesandro i Lubelski- gość o ksywce tgw - coś tam wpuszcza w maliny sam paraduje z gołym sprzętem po plażach, a Michela oskarża o molestowanie. Odpuście go sobie bo on z tego żyje, że wypisuje to co przez 5 stron zaprezentował. Żenada poniżej poziomu podłogi.

Na trzezwo to napisales?

Postawiles znak rownosci pomiedzy naturyzmem a pedofilia, bo tak Ci sie wydaje, ze oba zjawiska sa tozsame. Najpierw poznaj istote naturyzmu, a dopiero pozniej porownuj go do czegokolwiek.

Po drugie - JA NIE OSKARZAM, tylko wypowiadam sie o co MJ zostal dwukrotnie oskarzony. Mozesz sie z tym nie zgadac, ale poczytaj sobie na ten temat chocby w Wikipedii. Jest tam napisane TO SAMO.

Napisalem pare faktow z zycia MJ, a Ty mi tu wylatujesz z paradowaniem golym tylkiem po plazy :evil: Twoje porownanie pasuje jak zaba do obiadu. Rownie dobrze mogles mi powiedziec, ze Moja Mama jest brzydka :P Do takiego poziomu sprowadzasz niniejsza dyskusje kolego zebik.

Ptrzeczytaj sobie to:

ynka napisał(a):... i jeszcze...
Nie rozumiem tego ataku na tgniw?!
Kolega wyraził swoje zdanie i swoj pogląd, możemy się z tym nie zgadzać,
Michael Jackson był postacią bardzo kontrowersyjną i nic tu dziwnego że budzi tyle emocji i tyle różnych opinii.

Lepiej sam bym tego nie ujal.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2009 18:46

Kevlar napisał(a):[Czy Was ktoś posądził o molestowanie? Nie bo nie było powodów. Więc skąd oskarżenie w stosunku do MJ?

Nas nie ale my nie mamy fortuny liczonej w setkach milionów $. :wink:
Z trzeciej strony nikt nie płaci 20 mln $ odszkodowania ( a taka kwotę MJ zapłacił)jeśłi jest niewinnym,zwłaszcza wtedy kiedy jest sie na skraju bankructwa.
Geniusz geniuszem ale...
tgniw
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tgniw » 26.06.2009 18:53

hepik napisał(a):Geniusz geniuszem ale...

Dokladnie!
Stela
Cromaniak

Postnapisał(a) Stela » 26.06.2009 19:19

Jak sama nazwa wskazuje, to forum dyskusyjne. Zgadza się, każdy może wyrazić swoją opinię. Wbrew ogólnie panującym zwyczajom nie stosuję zasady, iż nie mówi się źle o zmarłych. Bo niby dlaczego? Ale, jak napisała Atojka, należałoby to robić w dobrym stylu po prostu. Jeśli uważasz, że Jackson był pedofilem, wyraź swą opinię w cywilizowany sposób, bo, nie wiem czy zauważyłeś, ale to forum, językowo, odbiega (przynajmniej kiedyś odbiegało) nieco od dyskusji na onecie...

Gdybym miała analizować przeszłość kryminalną swoich idoli, nie zostałoby ich wielu na piedestale ;) No bo jak szanować twórczość Morrisona, skoro ćpał i prowadził się, well... wiadomo jak. A taki Jagger? Rychu Riedel? Cobain? Hetfield? Inni?

Oczywiście, zarzucisz mi lekceważenie przestępstwa okrutnego, jakim bez wątpienia jest pedofilia.
Nie. Nie lekceważę. Jeśli Jacko molestował dzieci- gardzę tym, co zrobił.

Jestem w stanie docenić dorobek (nie chodzi tu jedynie o muzykę, ale o literaturę, poezję, malarstwo) człowieka bez oceniania jego życia.

A Thriller ciągle sprzedaje się najlepiej.
ja natka
Cromaniak

Postnapisał(a) ja natka » 26.06.2009 20:16

"Poniżej "poziomu" ... ."
Dobrze powiedziane.
I żal, że kolejny wątek znów poniżej....

Doceniam artystę, doceniam jego dorobek i to co wniósł do świata muzycznego.
Temu nie można zaprzeczyć.
tgniw
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tgniw » 26.06.2009 20:21

Iwona_PB napisał(a):Jeśli uważasz, że Jackson był pedofilem, wyraź swą opinię w cywilizowany sposób

Tzn. jak? Mam powiedziec, ze MJ wyjatkowo lubil dzieci i uwielbial sie z nimi bawic w doktora?

Chyba jednak najlepiej napisac wprost, ze MJ byl podejrzewany o sklonnosci pedofilskie i dwukrotnie zostal oskarzony o takie czyny.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Michael Jackson nie żyje... - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone