Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Michael Jackson nie żyje...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcin10
Croentuzjasta

Postnapisał(a) marcin10 » 26.06.2009 11:11

Uswiadamiajac sobie kim ten czlowiek byl naprawde, to nie bede po nim plakal. Plakanie po pedofilu, ktory uniknal kary za swoje nikczemne czyny to po prostu obciach.

I tu sie rodzi pytanie: skąd Ty wiesz kim MJ był naprawdę?
tgniw
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tgniw » 26.06.2009 11:12

alessandro1977 napisał(a):A propos...jeżeli cwaniaczek jest taki zdolny to niech przejmie pałeczkę po MJ i będzie zarabiał miliony skoro tak samo potrafi...inaczej cały czas będzie gonił za swoją marną pensyjką.

Z przyjemnoscia przejme paleczke, ale po Led Zeppelin czy The Rolling Stones. Natomiast nie slucham i nie tworze muzyki na poziomie Dody i Jacksona.

Dla mnie ile ten facet zarobil to temat poboczny. Wolfgang Amadeusz Mozart przez cale swoje zycie byl zadluzony po uszy, ale jego muzyka nie tylko przetrwala do dzis, ale wiele jego utworow jest uwazanych za arcydziela muzyki klasycznej.

Jak chcecie, to sobie placzcie bo MJ. Dla mnie on byl skonczonym draniem i w dodatku slabiutenkim kompozytorem. To juz tutaj w Polsce mamy lepszych od MJ, ale to juz obszerny temat.
dorota19
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dorota19 » 26.06.2009 11:15

tgniw napisał(a):Jest wielu lepszych artystow od MJ.
Uswiadamiajac sobie kim ten czlowiek byl naprawde, to nie bede po nim plakal. Plakanie po pedofilu, ktory uniknal kary za swoje nikczemne czyny to po prostu obciach.

Na pewno??? Czy tylko przypuszczasz, że był pedofilem?
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 26.06.2009 11:17

tgniw napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):A propos...jeżeli cwaniaczek jest taki zdolny to niech przejmie pałeczkę po MJ i będzie zarabiał miliony skoro tak samo potrafi...inaczej cały czas będzie gonił za swoją marną pensyjką.

Z przyjemnoscia przejme paleczke, ale po Led Zeppelin czy The Rolling Stones. Natomiast nie slucham i nie tworze muzyki na poziomie Dody i Jacksona.

Dla mnie ile ten facet zarobil to temat poboczny. Wolfgang Amadeusz Mozart przez cale swoje zycie byl zadluzony po uszy, ale jego muzyka nie tylko przetrwala do dzis, ale wiele jego utworow jest uwazanych za arcydziela muzyki klasycznej.

Jak chcecie, to sobie placzcie bo MJ. Dla mnie on byl skonczonym draniem i w dodatku slabiutenkim kompozytorem. To juz tutaj w Polsce mamy lepszych od MJ, ale to juz obszerny temat.

a kto ci karze płakać ? :lool: :lool: :lool: :lool:

[*] MJ
tgniw
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tgniw » 26.06.2009 11:21

dorota19 napisał(a):

O rany boskie! To tak jakbys sie mnie spytala czy tylko przypuszczam, ze Wojciech Jaruzelski byl Prezydentem RP. Idac tym tropem myslenia trzeba byloby negowac kazdy fakt medialny, z istnieniem Braci Kaczynskich wlacznie.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2009 11:22

Skąd Ty k....a np. wiesz, że on molestował dzieci ? Czy tylko po opinii kogoś kto chciał poprzez oskarżenia pokazać się w mediach a najlepiej wyciągnąć trochę kasy ?..Jak do tej pory niczego mu nie udowodnili ale takich on najłatwiej tylko oskarżać...na podstawie tylko tego, że garnął się do dzieci skoro sam nie wiedział co to znaczy być dzieckiem ? Co innego gdyby okazało się, że Ciebie molestował to się zgodzę...swoimi postami zdradzasz właśnie synonimy molestowanego...
dorota19
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dorota19 » 26.06.2009 11:30

tgniw napisał(a):
dorota19 napisał(a):

O rany boskie! To tak jakbys sie mnie spytala czy tylko przypuszczam, ze Wojciech Jaruzelski byl Prezydentem RP. Idac tym tropem myslenia trzeba byloby negowac kazdy fakt medialny, z istnieniem Braci Kaczynskich wlacznie.

Wnioskuje, że jednak tylko przypuszczasz...
Jak na obrońce praw (coś mi się tak z poprzednich wątków kolega kojarzy), to coś mi subiektywizmem zaleciało.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2009 11:41

alessandro1977 napisał(a):Skąd Ty k....a np. wiesz........
się dziwię :wink:
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 26.06.2009 12:14

Nie rozumiem czemu z każdego tematu robi się "szajs" ?....

Człowiek nie żyje i nie nam jest oceniać jaki był w życiu prywatnym. I tak wiemy :roll: to co nam telewizja przekaże. A czy to prawda, czy nieprawda to pewno zajmą biografowie.
Oceniajmy jego dorobek artystyczny! A chyba NIKT nie powie, że jest kiepski.
Płytę "Thiller" wydaną w 1982 r. słuchałam jako dziecko i nie zastanawiałam się jakim jest człowiekiem tzn. jakie ma preferencje seksualne . Liczyła się tylko muzyka! Płytę mam do dziś i chętnie słucham. A to, że sprzedana jest 107 mln egzemplarzy chyba o czymś świadczy? :)
Ktoś porównał Dodę do MJ. Brawo, dla Dody! :lol: Pewno marzy o tym być największą artystka muzyki pop na świecie. :lol:

Ludzie artysta nie żyje, wielki artysta! I dobrze, że zostawił coś po sobie... MUZYKĘ!

Pozdrawiam.
Aldonka
Cromaniak

Postnapisał(a) Aldonka » 26.06.2009 12:17

[*]
Szkoda życia bo jednak cenne jest. Gdzieś tam poniekąd sam sobie tą śmierć przedwczesną zgotował, liczne operacje, ciągłe zażywanie środków przeciwbólowych itp zrobiło spustoszenie w organizmie.
Jego fanką jakoś zagorzałą nigdy nie byłam ale artystą był nieprzeciętnym, jego muzyka tak łatwo się nie podda.
tgniw
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tgniw » 26.06.2009 12:31

alessandro1977 napisał(a):Skąd Ty k....a np. wiesz, że on molestował dzieci ?

A skad Ty wiesz, ze byla II wojna swiatowa? Przezyles ja?
No wiec nie stosuj takich argumentow.

Ja mowie o faktach medialnych, ale z mediow NIEtabloidowych. Tu powoluje sie na TVN, Polsat, TVP, RMF FM, Radio Zet. Czy gazety ogolnopolskie tez mam wymienic? O CNN nie mowie, bo ten kanal ogladam tylko gdy jestem za granica i brak mi polskiej telewizji.

Dorota19:
Ruch obrony praw czlowieka to ruch, ktorego zadaniem jest monitorowanie dzialania wladz w stosunku do obywateli. Majac wladze mozna umyslnie lub nie tej wladzy naduzywac. Przykladem umyslnego naduzywania wladzy jest np. strzlanie do ludnosci cywilnej czy demonstrantow. Natomiast, nieumyslnego - naruszanie paw nie wynikajacych z innych przepisow prawa. Na przyklad ustalanie jakiej stacji radiowej moze badz nie moze sluchac skazany.

Ma to sie nijak do czynow i odpowiedzialnosci (a wlasciwie ich braku) za nie przez MJ.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2009 12:33

dzięki anjas , widzę że nie jesteśmy z alessandro sami w tej słownej potyczce, o nierobienie z każdego tematu "szajsu"
Ostatnio edytowano 26.06.2009 12:34 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Torcida1
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Torcida1 » 26.06.2009 12:33

Nie każdy musi lubić twórczość Jacksona, ale nie można twierdzić, że był on takim zwyczajnym, szeregowym muzykiem. Zwyczajny, szeregowy muzyk nie sprzedaje tylu płyt co on. Nie można też twierdzić z całą pewnością, że był pedofilem ponieważ niczego mu nie udowodniono. Jak dla mnie to ten człowiek przez wiele ostatnich lat musiał strasznie cierpieć i to nie tylko z powodu licznych chorób, ale i wielu medialnych nagonek. Dlatego tym bardziej należy się szacunek i może właśnie śmierć Jacksona powinna być dla wielu ludzi momentem zastanowienia się nad tym, czy można oceniać człowieka, tak naprawdę go nie znając, a przez to niejednokrotnie krzywdzić... [*]
marcin10
Croentuzjasta

Postnapisał(a) marcin10 » 26.06.2009 12:36

Ja mowie o faktach medialnych, ale z mediow NIEtabloidowych. Tu powoluje sie na TVN, Polsat, TVP, RMF FM, Radio Zet. Czy gazety ogolnopolskie tez mam wymienic? O CNN nie mowie, bo ten kanal ogladam tylko gdy jestem za granica i brak mi polskiej telewizji.

Pamiętaj, że stety lub niestety - wersja do wyboru- nic mu (MJ) nie udowodniono.
Na takiej samej podstawie można oskarżyć Ciebie i zrujnować Ci życie :? .
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2009 12:42

Co Ty w ogóle tgniw porównujesz II wojnę światową do pierdoł wypisywanych przez Ciebie na temat MJ...jakie argumenty...co Ty p...sz, już chyba sam nie wiesz...trzepnij się w łeb albo nie lepiej bo wydmuszka pęknie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Michael Jackson nie żyje... - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone