Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Michael Jackson nie żyje...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torcida1
Croentuzjasta
Michael Jackson nie żyje...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 26.06.2009 00:51

Przed chwilą wyczytałem tą, bądź co bądź, smutną informację. Ja tam nigdy jego fanem nie byłem, również nie podobał mi się jego styl bycia, ale trzeba przyznać, że z chwilą śmierci Jacksona skończyła się pewna epoka. Jego wkład w kulturę masową jest niezaprzeczalny. [*]
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 26.06.2009 04:26

Rozleciał się na kawałki?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2009 05:37

Torcida1 napisał(a):..... Jego wkład w kulturę masową jest niezaprzeczalny. [*]

To nie ulega watpliwości.
Dziwak z niego był ale kawał muzyki pozostawil po sobie.
Nie jeden dzisiejszy "artysta" chciałby żeby o nim pamietano za kilkadziesiąt lat.

Kevlar - nie będę Cię cytował bo jak mawiają moje dzieci: "ŻAL" tylko małe pytanko - z onetu ten cytat przytargałeś :?: :twisted:
Bo tam tego typu teksty to normalka :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2009 07:00

....szkoda...dołączył do Wielkich Nieobecnych świata muzyki....Hendrixa, Joplin, Frediego i wielu innych którzy odeszli.... .
..a wpis kevlara....jak na CCN...no coments...
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 26.06.2009 07:01

[*] [*] [*]

Nie był moim idolem, ale piosenki które śpiewał...długo zostaną w mojej pamięci, i myślę że w większości z nas...[*]
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 26.06.2009 07:12

[*] [*] [*]
Wielka strata.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.06.2009 07:20

Kevlar napisał(a):Rozleciał się na kawałki?

Ostro i oryginalnie.
Wbrew naszej kulturze ....... ale może juz pora nie być "dulszczyzną".
Zawsze nie mogłem zrozumieć ( i nadal nie rozumiem choć szanuję) dlaczego po śmierci danej osoby mówić należy tylko same dobre rzeczy.
Co do samej osoby Jacksona (chyba tak sie pisze) to jak tylko pojawiał sie w TV to z szybkością światła przełączałem na inny kanał. Nie trawiłem tego "gościa" , nie jego muzykę (tutaj się akurat na tym nie znam) ale jego dziwaczny styl życia. Na tyle dziwaczny, że moim zdaniem graniczyło to już z debilizmem ( co jak co, ale tego to już napewno nie trawię)

No coż, dla jednych IDOL, dla innych już niekoniecznie, ...dla innych " a kto to taki jest" :?:
Proszę zauważyć, że IDOLEM jest (był) dla "mas" ....bliscy jemu, z tego co wiem, mieli akurat odmienne zdanie.
Samo życie.
[*] [*] [*]
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 26.06.2009 07:27

Obrazek

Był geniuszem muzycznym i scenicznym, człowiekiem wrażliwym, wielkiego serca. Zostawił po sobie wielką spuściznę.
The Show Must Go On.
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 26.06.2009 07:33

woka napisał(a):
Kevlar napisał(a):Rozleciał się na kawałki?

Ostro i oryginalnie.
Wbrew naszej kulturze ....... ale może juz pora nie być "dulszczyzną".
Zawsze nie mogłem zrozumieć ( i nadal nie rozumiem choć szanuję) dlaczego po śmierci danej osoby mówić należy tylko same dobre rzeczy.
Co do samej osoby Johsona (chyba tak sie pisze) to jak tylko pojawiał sie w TV to z szybkością światła przełączałem na inny kanał. Nie trawiłem tego "gościa" , nie jego muzykę (tutaj się akurat na tym nie znam) ale jego dziwaczny styl życia. Na tyle dziwaczny, że moim zdaniem graniczyło to już z debilizmem ( co jak co, ale tego to już napewno nie trawię)

No coż, dla jednych IDOL, dla innych już niekoniecznie, ...dla innych " a kto to taki jest" :?:
Proszę zauważyć, że IDOLEM jest (był) dla "mas" ....bliscy jemu, z tego co wiem, mieli akutar odmienne zdanie.
Samo życie.
[*] [*] [*]

Jacksona a nie Johsona,to po pierwsze.Czy ostro i oryginalnie?,mam poważne wątpliwości.Królem POP i idolem dla wielu był,i zapewne pozostanie.A szacunek po śmierci należy się każdemu.

Ale to moje zdanie.
[*] [*] [*]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2009 07:39

woka napisał(a):Wbrew naszej kulturze ....... ale może juz pora nie być "dulszczyzną".

..co Ty woka..solisz???? co ma wspólnego dulszczyzna ze śmiercią. Wpisują się tutaj ludzie którzy Go słuchali i po prostu lubili ten styl muzyki. Piszesz że przełączałeś telewizor z prędkością światła a potem że jego styl życia i inne tam rzeczy.... Nie trawiłeś..ja też nie ale parę piosenek pozostanie w mojej pamięci.... to tyle.. Gdyby wpis i temat dotyczył np. śpiewaka operowego po prostu nie wpisałbym się wcale ..nie mój styl i nie moja muza.....
Ostatnio edytowano 26.06.2009 07:42 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2009 07:39

Niepełnym usprawiedliwieniem jego dziwactwa jest jego dzieciństwo...nie przepadałem za nim ale nie zmienia to faktu, że artystą był nieprzeciętnym i świat muzyki stracił wielką postać... :(
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 26.06.2009 08:07

To było pytanie z mojej strony bo nie wiedziałem jeszcze rano na co umarł (no może była w tym nuta ironii). Moim idolem nigdy nie był i nie będzie więc się nim za bardzo nie interesowałem (stąd moja niewiedza). Faktem jest że się "ROZPADAŁ" i nie z przypadkowej choroby a na własne życzenie.
W związku z tym nie rozumiem tych zgryźliwych komentarzy odnośnie mojego postu. Widać taka moda ostatnio na cro.pl
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.06.2009 08:10

R.I.P.

Szkoda...
Stworzył kawał historii muzyki pop.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.06.2009 08:14

lubelski napisał(a):
woka napisał(a):Wbrew naszej kulturze ....... ale może juz pora nie być "dulszczyzną".

..co Ty woka..solisz???? co ma wspólnego dulszczyzna ze śmiercią. .

hmmmm...... już wyjaśniam (choć moim zdaniem napisałem).
Po śmierci np. największego skurdziela, chama, zboczeńca .....w dobrym tonie jest nie mówić o nim źle.
Mnie osobiście się to nie podoba. Mogę nic nie mówić ale jeżeli już mam mówić to mówię prawdę.

ps. oczywiście nie dotyczy to Jacksona. Jego przecież (oczywista oczywistość) nie znałem.

ps. proszę zauważyć, że ja nie wypowiadam się o nim jako artyście.
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 26.06.2009 08:21

To prawda odszedl wielki geniusz muzyki pop szkoda :(
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone