Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Michael Jackson nie żyje...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 26.06.2009 12:43

lubelski napisał(a):dzięki anjas , widzę że nie jesteśmy z alessandro sami w tej słownej potyczce, o nierobienie z każdego tematu "szajsu"

Nie ma za co. :D Nie lubię głupoty! Z reguły się nie wypowiadam na tzw. "drażliwe tematy", ale niestety nie mogłam nie zareagować jak czytam takie bzdury. :lol: My sobie możemy pisać, że muzyka jest najważniejsza, a i tak znajdą się mentorzy, którzy wiedzą wszystko. ;-)

Pozdrawiam.
dorota19
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dorota19 » 26.06.2009 12:48

tgniw napisał(a):A skad Ty wiesz, ze byla II wojna swiatowa? Przezyles ja?.

... no commnets

Ja mowie o faktach medialnych...

Proponuje zacząć mówić o faktach....pomijając słowo "medialnych"
tgniw
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tgniw » 26.06.2009 12:51

marcin10 napisał(a):
Ja mowie o faktach medialnych, ale z mediow NIEtabloidowych. Tu powoluje sie na TVN, Polsat, TVP, RMF FM, Radio Zet. Czy gazety ogolnopolskie tez mam wymienic? O CNN nie mowie, bo ten kanal ogladam tylko gdy jestem za granica i brak mi polskiej telewizji.

Pamiętaj, że stety lub niestety - wersja do wyboru- nic mu (MJ) nie udowodniono.
Na takiej samej podstawie można oskarżyć Ciebie i zrujnować Ci życie :? .

Marcinie!

Nie udowodniono, poniewaz w obu przypadkach pokrzywdzeni wycofali zeznania w zamian za odszkodowanie. Sam pamietam jak z drzacym glosem MJ wyglosil oswiadczenie dla mediow, ze zgodzil sie zaplacic odszkodowanie, aby sprawe zamknac.

Pare lat pozniej - drugie oskarzenie o to samo. MJ zaplacil kaucje aby mogl oczekiwac na proces w domu. Pomimo wycofania oskarzen przez pokrzywdzonych prokurator okregowy w Santa Monica podjal sie oskarzenia MJ z oskarzenia prywatnego. Los MJ wazyl sie do ostatniej chwili. Jeszcze dwa dni przed ogloszeniem wyroku CNN zrobila reportaz z celi w ktorej w przypaku skazania mial zostac osadzony MJ.

Sad oddalil oskarzenie prokuratora z tego powodu, ze sami pokrzywdzeni odmowili skladania wyjasnien.
W takiej sytuacji sad nie mial innej mozliwosci jak oddalic oskarzenie prokuratora okregowego.
-Yaro-
Cromaniak

Postnapisał(a) -Yaro- » 26.06.2009 12:52

No cóż czytam, czytam i znów robi mi się przykro, człowieka jeszcze nie zdążyli pochować, a już co niektórzy zrobili z niego..... - brak mi słów :( ciekawe ludzie którzy piszą takie rzeczy są tak idealni że aż bez skazy?
tgniw
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tgniw » 26.06.2009 12:54

dorota19 napisał(a):

... no commnets

Dla Ciebie rowniez MJ, jego istnienie oraz smierc sa faktami medialnymi. Niezaleznie czy tego chcesz czy nie. No chyba, ze znasz MJ osobiscie i bylas przy jego smierci, to wtedy, ale tylko wtedy dla Ciebie nie jest to fakt medialny.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2009 12:56

Problem w tym, że oskarżenia mogli oni sobie wycofywać ale sprawy o pedofilię ścigane są z urzędu i wycofywanie zeznań nic tutaj nie da...z drugiej strony oskarżenia przyniosły efekt - wyciągnęli kasę i o to im chodziło...jeżeli naprawdę był winny to ani kasa ani wycofywanie oskarżeń nic by jemu nie pomogły.
tgniw
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tgniw » 26.06.2009 12:57

alessandro1977 napisał(a):Co Ty w ogóle tgniw porównujesz II wojnę światową do pierdoł wypisywanych przez Ciebie na temat MJ...jakie argumenty...co Ty p...sz, już chyba sam nie wiesz...trzepnij się w łeb albo nie lepiej bo wydmuszka pęknie.

Widze, ze koledze sie skonczyly rzeczowe argumenty i nerwy zaczynaja kolege ponosic. Proponuje trzymac sie merytorycznych argumentow a nie uciekac sie do atakow personalnych.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2009 13:01

tgniw napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Co Ty w ogóle tgniw porównujesz II wojnę światową do pierdoł wypisywanych przez Ciebie na temat MJ...jakie argumenty...co Ty p...sz, już chyba sam nie wiesz...trzepnij się w łeb albo nie lepiej bo wydmuszka pęknie.

Widze, ze koledze sie skonczyly rzeczowe argumenty i nerwy zaczynaja kolege ponosic. Proponuje trzymac sie merytorycznych argumentow a nie uciekac sie do atakow personalnych.

Faktycznie...na tym skończę zanim całkowicie stracę kontrolę nad sobą...może inni są bardziej wyrozumiali i w sposób bardziej spokojny wytłumaczą Ci pewne sprawy. Argumenty ? A Ty używasz argumentów ? :papa:
who
Croentuzjasta

Postnapisał(a) who » 26.06.2009 13:02

Jestem w stanie zrozumieć żal i łzy po Jacksonie, skoro sam tego doświadczyłem po śmierci JEGO:
avensis
Croentuzjasta

Postnapisał(a) avensis » 26.06.2009 13:04

Wiadomość o śmierci Michaela Jacksona troche mnie zaskoczyła. Dla mnie jest niewątpliwie królem muzyki pop. Dorobek artystyczny jaki pozostawił jest niewątpliwie wielki. Co do jego życia nie bede sie wypowiadał.
Głupie komentarze są według mnie nie na miejscu.
Tomrz
Globtroter

Postnapisał(a) Tomrz » 26.06.2009 13:07

[*]
tgniw
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tgniw » 26.06.2009 13:10

alessandro1977 napisał(a):Problem w tym, że oskarżenia mogli oni sobie wycofywać ale sprawy o pedofilię ścigane są z urzędu i wycofywanie zeznań nic tutaj nie da...z drugiej strony oskarżenia przyniosły efekt - wyciągnęli kasę i o to im chodziło...jeżeli naprawdę był winny to ani kasa ani wycofywanie oskarżeń nic by jemu nie pomogły.

Ani Ty ani ja nie mielismy mozliwosci zapoznania sie z aktami sprawy MJ.
Natomiast jak wczesniej napisales - garniecie sie do dzieci przez doroslego mezczyzne (abstrahujac calkowicie od MJ) nie jest normalne i najczesciej jest jednym z przejawow upodoban pedofilskich.
Jego zamilowanie do dzieci to rzecz powszechnie znana, gdyz on sam sie z tym nie kryl. I tu nie chodzi tylko o Neverland. Raczej mam na mysli fakt, ze dzieci jemu towarzyszyly np. w prywatnym samolocie, jego mieszkaniu a takze sposob w jaki zagral pierwsze sceny w filmie Moonwalker, gdzie kreowal sie na najlepszego kumpla dzieci.

Podstawowa przeslanka do oceny zasadnosci oskarzen o pedofilie jest to czy podejrzany przebywal z dzieckiem sam na sam na prywatnym terenie. A u MJ dzieciaki nie tylko przebywaly, ale i nocowaly. I to byl powod dla ktorych prokurator okregowy w Santa Monica zdecydowal sie wniesc oskarzenie.
Jednak przy braku wspolpracy z samymi pokrzywdzonymi mial on niewielkie szanse dowiezc winy MJ.
Ostatnio edytowano 26.06.2009 13:12 przez tgniw, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2009 13:12

alessandro1977 napisał(a):Problem w tym, że oskarżenia mogli oni sobie wycofywać ale sprawy o pedofilię ścigane są z urzędu i wycofywanie zeznań nic tutaj nie da...z drugiej strony oskarżenia przyniosły efekt - wyciągnęli kasę i o to im chodziło...jeżeli naprawdę był winny to ani kasa ani wycofywanie oskarżeń nic by jemu nie pomogły.

Kolega taki biegły w amerykańskim systemie prawnym?
Czy tylko na podstawie polskiego KK?
dorota19
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dorota19 » 26.06.2009 13:22

tgniw napisał(a):
dorota19 napisał(a):

... no commnets

Dla Ciebie rowniez MJ, jego istnienie oraz smierc sa faktami medialnymi. Niezaleznie czy tego chcesz czy nie. No chyba, ze znasz MJ osobiscie i bylas przy jego smierci, to wtedy, ale tylko wtedy dla Ciebie nie jest to fakt medialny.

Dla mnie fakt medialny to "coś, co nie zdarzyło się w rzeczywistości, lecz zostało wymyślone przez dziennikarzy i podane jako fakt; dziennikarskie kłamstwo, mające pozory autentyzmu".

A dla kolegi to nie wiem...
tgniw
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tgniw » 26.06.2009 13:26

Dla mnie fakt medialny to fakt podany przez media, ktorego prawdziwosci nie mam, nie mialem lub nie bede mial mozliwosci doswiadczyc osobiscie np. jako obserwator.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Michael Jackson nie żyje... - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone