.png)
.png)
.png)
boboo napisał(a):Płetwy to nie wiem,
ale maskę mogę polecić z czystym sumieniem:
http://www.decathlon.pl/maska-easybreat ... 04664.html
.png)
kaeres napisał(a):Jak się ta maska sprawuje podczas zanurzenia głęboko w wodzie.
Chodzi mi o to czy mocnym dmuchnięciem da się usunąć wodę z rurki ?
No to zamień myśli w czyn.kaeres napisał(a):Ale ja myślę o easybreath z Decathlonu (...)
Bardzo słuszna rada. Też swoich nie kupowaliśmy wysyłkowo, tylko po przymierzeniu w sklepie. Choć muszę przyznać, że "kalkulatorek online" rozmiaru dla tych masek w naszym przypadku nie pomylił się.Venom555 napisał(a):(...) i przymierz kilka masek na twarz
.png)
kaeres napisał(a):Ale ja myślę o easybreath z Decathlonu.
Raz na basenie spróbowałem od przypadkowego turysty i wrażenia były szokująco dobre.
No ale to był basen dlatego dopytuję jak to się zachowa na morzu.
dids76 napisał(a):Ja w tym roku zafundowałem sobie coś takiego:
Trochę się bałem że pomimo dobrych opinii (nawet tu na forum) będzie przeciekała, albo będzie zwykłym niewypałem![]()
![]()
Jak na razie, po trzech dniach testowania w Adriatyku jet ok, a nawet bardzo ok![]()
Nie paruje, możesz oddychać nosem, twarz masz suchą, po wyjściu z wody nie trzeba przepłukiwać ust słodką wodą. Jedyny minus (oprócz trochę idiotycznego wyglądu), jak dla mnie, to źle się nurkuje głębiej. Pomimo zaworka w rurce woda przez nią się dostaje do maski, a co za tym idzie na twarz. Po wypłynięciu woda dosyć szybko wypływa przez zawór w dole maski, ale do takiego nurkowania wolę jednak "zwykłą" maskę
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...