Re: Mandat- uwaga łapią w Austrii
napisał(a) el_guapo » 16.09.2019 08:48
knam napisał(a):dostałem również mandat z niemiec bardzo elegancki do dokument ze zdjęciem na którym doskonale widać moją osobę ba mało tego podali login i hasło do internetowego serwisu w którym wszystko jest dostępne online wraz z przełączeniem do płatności online, szybko łatwo i po sprawie.
Tak, to prawda - z punktu widzenia kierowcy ukaranego mandatem, chciałbym wiedzieć za co i kiedy i tu faktycznie Niemcy wykazują się ich przysłowiową skrupulatnością.
Chciałoby się powiedzieć - aż przyjemnie płacić takie mandaty.
knam napisał(a):natomiast tu nic nikogo nie obchodzi tylko dawać geld
Jakkolwiek nie podzielam Twojej narracji z poprzednich postów, to tu muszę się zgodzić. Płacę mandaty bez szemrania - zagapiłem się, spieszyło mi się, czy wręcz "po polaczkowemu"

uznałem, że limit jest za niski a ja mam fantazję jechać szybciej...płacę, moja wina...pod warunkiem, że druga strona wykaże, że takie coś miało miejsce (zdjęcie kierowcy to IMHO przesada, ale zdjęcia auta z WIDOCZNYMI tablicami rejestracyjnymi to absolutne minimum).
Do tej pory nie zapłaciłem i nie zapłacę mandatu z Trogiru (za parkowanie), w miejscu w którym lokalesi nie dostali "wrzutki" za wycieraczkę. Mandat za "utrudnianie" ruchu pieszym, tymczasem nie było tam ani chodnika ani znaku B-36, o tu:
https://goo.gl/maps/k6p9e9QiUWnSpkJD9