Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Makarska - długi weekend majowy

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
alex777
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) alex777 » 22.04.2012 11:49

Witam,
Wybieram się z mężem na długi weekend majowy po raz pierwszy do Chorwacji. Charakter wycieczki jest bardziej objazdowy jak wypoczynkowy, a mianowicie 2 dni spędzamy w okolicach Szybenika, potem Trogir, 2 dni Dubrownik no i na koniec 3 dni Makaraska. Mam w związku z tym pytanie o miejscowość. Wiem, że wiele postów już jest na ten temat, ale ... Głównie dotyczą one wyjazdów pobytowych, z dziećmi, łagodnego zejścia do wody, imprez, itp. Nam na plaży nie zależy pod kątem kąpieli, ale na romantycznym miejscu z ładnymi widoczkami, knajpkami, promenadą oraz takimi plażyczkami, po których można sobie pospacerować od plaży do plaży czy zjeść obiad, kolację gdzieś nad wodą ...
Mam zarezrwowane 2 hotele: Bluesun Hotel Marina w Breli i Bluesun Hotel Kastelet w Tucepi. Do końca kwietnia mogę zrezygnować z rezerwacji, dlatego też chciałabym prosić o radę, którą miejscowość polecacie dla pary na romantyczny wyjazd :D Może jest coś bardziej godnego uwagi - jesteśmu otwarci na zmiany - do końca kwietnia :)
Z góry dziękuję za pomoc !!!
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 23.04.2012 10:49

Romantycznie może być prawie wszędzie , zależy od nastawienia , hotel w Breli i hotel w Tucepi ....te miejscowości są blisko siebie więc wybierz jedną z nich ,wcześniej Szibenik ( duże miasto i raczej tylko do zwiedzania) , Primoszten lub Trogir - wszędzie ...pięknie no i Dubrownik tego nie trzeba zachwalać ,tylko dobrze jest " zakotwiczyć " na miejscu lub w pobliżu np Cavtat
alex777
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) alex777 » 23.04.2012 11:29

Dziękuję bardzo za informację.
Na początku mamy typowe zwiedzanie: Szybenik, Krka, Trogir, Dubrownik, dopiero potem mamy 3 dni laby ;) I tak się właśnie zastanawiam, gdzie ładniej, więcej do spacerowania, dobra infrastruktura gastronomiczna: Brela czy Tucepi - stamtąd już nie chcemy się nigdzie ruszać ;)))
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 24.04.2012 08:37

poczytaj na forum o opiniach na temat tych miejscowości , wybór ?? są zwolennicy i jednej i drugiej miejscowości - obie można śmiało polecać , większość opinii jest na temat wyjazdów wakacyjnych ( czerwiec -wrzesień) a w maju ? będzie mniej ludzi ( nie wiem czy wszystkie np. restauracje będą otwarte więc może Tucepi bo ...większe)
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 26.04.2012 12:56

Moi znajomi byli w tamtym roku na majówce i zachwalali Makarską ,iż mało było ludzi w tym czasie :lol: . W Breli i Tucepi romantycznie ale nie wiadomo jak z knajpkami :lol: :lol: :lol: . Miłego wypoczynku wam życzę i już wam zazdroszczę 8) 8) 8) . W Breli na pewno jest gdzie spacerować a w Tucepi nie byłam ale Polacy na forum zachwalają plusem jest bliskość Makarskiej można wyskoczyć na wieczór decyzja należy do was .
alex777
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) alex777 » 26.04.2012 19:23

Dziękuję bardzo za miły kontakt i porady ;)
Zdecydowaliśmy się ostatecznie na Baśką Vodę przede wszystkim dlatego, że trochę większa jak Brela i może nie będzie takiego problemu z knajpkami, itp., a poczytałam, że te 2 miejscowości są niedaleko siebie i można między nimi spacerować. Także mam nadzieję, że to trafne miejsce, jeśli chodzi o majówkę. Bo na taki bardzie bierny wypoczynek latem, leżakowanie wybrałabym zdecydowanie spokojniejsze miejsce ;)))
Natomiast przyznaję - bardzo ciężko jest wybrać miejsce na Makarskiej - każde ma swój urok i swoje plusy, wszędzie jest pięknie !!! No może tak do końca do samej Makarskiej bym się nie wybrała ... ale każdemu co innego odpowiada i każdy ma inne formy spędzania czasu na urlopie ...
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam !!!

P.S. Cz ktoś się może orientuje, czy jest szansa w Baśkiej na jakiś bezpłatny parking ? Koło naszego hotelu tylko płatny 10 Euro/dzień :(

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone