Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Makarska 1-16.07

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
olciqq
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciqq » 21.07.2008 18:03

Blums napisał(a):Witaj mam pytanie co jeszcze jest do zobaczenia w Zivogosce Blato jak ta miejscowość się przedstawia - czy jest to typowa wioska z kilkoma domami i żeby gdziekolwiek wyjść trzeba wszędzie jechać? Jak jest z plażami , czy dużo jest plażowiczów? Możesz jakieś zdjęcia załączyć ? Mam zaplanowany wyjazd na 03-08 właśnie do tej miejscowości. Pozdrawiam.

Zdecydowanie jest to wioska z kilkadziesięcioma domami. Jeśli chodzi Ci o jakieś koncerty, stare miasto itp. musisz jechać do Makarskiej. W Zivogosce tylko spacery wieczorem, plażą... :)
Ludzie na plaży? Tłoczno jest, ale bez przesady. Ja byłam razem ze znajomymi ( 4 rodziny - 16 osób ) , spokojnie mieściliśmy się w jednym miejscu, wszyscy razem. Tylko w niedzielę jest niezły tłoook. !! 8O
olciqq
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciqq » 21.07.2008 18:05

Krzyziu napisał(a):jechałaś może przez Czeski Cieszyn czy objechałaś go dookoła drogą szybkiego ruchu? Bo coś pisali, że ta droga szybkiego ruchu jest zamknięta od czerwca

Nie jechałam przez Czechy. !!
I odradzam tę drogę :!: :!: :!:
Jechałam przez Niemcy ;)
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 21.07.2008 21:27

Dzięki serdeczne olciqq możesz napisać jakie jest zejście do wody czy jest w miarę płytko czy głęboko od razu, jadę z 3 latkiem. Jeszcze jedno jaki jest parking przy Tonci bo nic nie pisze na stronie - jet zacieniony ?
agaw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaw » 22.07.2008 23:05

olciqq napisał(a):
Krzyziu napisał(a):jechałaś może przez Czeski Cieszyn czy objechałaś go dookoła drogą szybkiego ruchu? Bo coś pisali, że ta droga szybkiego ruchu jest zamknięta od czerwca

Jechałam przez Niemcy ;)

Wybieram się w połowie sierpnia do Igrane - podaj proszę trasę przez Niemcy, którą jechałaś?
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 23.07.2008 10:05

joe_simpson napisał(a):napisz jak z dostępnościa apartamentów, jade na początku sierpnia w okolice makarskiej i im bliżej tym mam większe obawy czy coś znajde dla 5 osób

Nie wiem jak z dostępnąścią apartamentów dla 5 osób w sierpniu , ale polecam Ci poszukiwanie w Baśka Voda,Pisak i Mimice. Jeżeli tam coś znajdziesz,to ......będziesz Pan zadowolony,jak mawiają w pewnym kabarecie . Oby tylko z tej podróży w ciemno kabareton nie wyszedł Ci.
:)
Pozdrawiam.
olciqq
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciqq » 24.07.2008 10:36

Blums napisał(a):Dzięki serdeczne olciqq możesz napisać jakie jest zejście do wody czy jest w miarę płytko czy głęboko od razu, jadę z 3 latkiem. Jeszcze jedno jaki jest parking przy Tonci bo nic nie pisze na stronie - jet zacieniony ?

Hmm?
Płytko jest gdzieś do 1,5-1,8 m , a dalej to już głębiej...
Dla dziecka najlepiej kółko i rękawki - wtedy jest bezpieczny. Parking jest przy apartamencie lub przy Mr.Olimpia. Obydwa są bezpieczne.
olciqq
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciqq » 24.07.2008 11:10

agaw napisał(a):
olciqq napisał(a):

Jechałam przez Niemcy ;)

Wybieram się w połowie sierpnia do Igrane - podaj proszę trasę przez Niemcy, którą jechałaś?

Chemnitz - Hof - Regensburg - Passau - Trieben - Graz - Leibnitz - Sentilij - Maribor - Celje - Sentjur - Brestanica - Zagreb - Sibenik - Sinj - Makarska.

Pisałam ogółem, bo gdybym miała pisać wszystkie miejscowości to zajęłoby mi to 3 dni...
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone