Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 10.12.2006 20:35

GRATULUJE PETRIS życząc zdobywania kolejnych szczytów "croplowskich" oraz innych :wink: :D :hearts:
Obrazek
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 10.12.2006 21:13

Gratulacje i pozdrowienia!!! :D :papa:

PozdraV
J.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 10.12.2006 23:07

Petris, gratuluję i życzę jeszcze wieeeelu takich rocznic :D
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 10.12.2006 23:23

wiolak3 napisał(a):GRATULUJE PETRIS życząc zdobywania kolejnych szczytów "croplowskich" oraz innych :wink: :D :hearts:
Obrazek

Petris - wszystkiego najlepszego :!:

Wiola - zdjęcie powalające na kolana :!:
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 11.12.2006 01:37

Gratulacje, Petris. Bądź z nami jeszcze dłuuugo i... szczęśliwie. :D

Pozdrav
Jola
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 11.12.2006 08:01

Petris! :D
Gratuluję i pozdrawiam!
Ja na forum jestem nowy, zresztą dopiero od 3 lat wyruszam z moją towarzyszką nieco dalej w Europę, ale m.in. wlaśnie dzięki Tobie wiem jak wiele (mam nadzieję) jest jeszcze przed nami......
Życzę wielu jeszcze podróży i pięknych zdjęć :D
Kulka
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 11.12.2006 10:26

Dziekuje Wam wszystkim bardzo, za miłe słowa Wspaniałe zdjecie od naszych alpinistek i alpinistow to na Mikolaja-dzieki.Jak wiecie jest to moja wielka miłość.Moze cos bardzo prywatnego.Mój mąz zawsze sie dziwi, mimo bardzo wielu lat spedzonych ze mna."W domu jestes zawsze słaba i chora ,ale jak zobaczysz góre,to wszystko mija i wspinasz sie nie wiem po co" Ale tam jest tak pieknie :) :) Mimo wszystko stara mi sie towarzyszyć. Jeszcze raz dziekuje bardzo
Petris

Mam nadzieje ,że wszyscy bedziemy jeszcze bardzo dlugo wspierać sie informacjami w poznawaniu nie tylko Chorwacjii ,ale i swiata morz i gór :D :D :D :D
kate8799
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate8799 » 12.12.2006 10:05

no to dorzucę coś od siebie..:)) co do poznawania świata to podróże to chyba już moja pasja!!!! w te wakacje zaliczyłam Anglię, Szwecję i Norwegię:))! Powiem Wam, że było bosko...Skandynawię odwiedziłam z chłopakiem...ponad miesiąc trwała nasza podróż. Trochę się popracowało a potem...WITAJ PIĘKNY ŚWIECIE:))!!! Fiordy norweskie są niezwykłe...a najbardziej niezwykłe było to, że momentami czułam się jak w Bašce....morze i góry....To była moja pierwsza wyprawa w tamte rejony(wolę cieplejsze miejsca), ale było fantastycznie!!!! Krajobrazy cudowne, przemili ludzie...i kraj sprzyjający turystyce! Darmowe miejsca na namiot czy przyczepę z przygotowanymi paleniskami blisko rzeki....ahhh, ale się rozmarzyłam :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.12.2006 21:53

Fiordy norweskie są niezwykłe.

a z ręki Ci jadły? :D
kate8799
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate8799 » 12.12.2006 23:26

no kurcze...nie :? !!!! czuję się co najmniej oszukana;p!!!!! nie mów, że Tobie jadły;/!!!!! ;p
ps. jak tak, to chyba się jeszcze raz wybiorę...:))!!!
jacek1965
Odkrywca
Mnie chyba jadły z ręki (te fiordy:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek1965 » 11.01.2007 21:37

W tym roku szczęśliwie udało mi się byc w czerwcu w Cro ( po raz pierwszy) a w sierpniu w Norwegii. Chorwacja zrobiła na mnie wrażenie, pogoda murowana, poza ostatnią nocą kiedy "yugo" chciało nas zwiać do morza z półki gdzie stał nasz namiot. Zaczarowane miasteczka, ciepłe morze. W Norwegii codziennie deszcz, chłodna woda we fiordach, mgły u szczytów gór. Namiot nadawał się do spakowania około południa. I kiedy tak sobie myślę, gdzie bym chciał wrócić to byłaby to.... Norwegia. Dlaczego? Mniejsze zagęszczenie ludzi. W Chorwacji niestety większość turystów przebywa w wąskim pasku kilku kilometrów wzdłuż Jadrana. Ja chyba po prostu jestem samotnikiem i latem cenię najbardziej ciszę. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Wiedza tu zdobyta jest bezcenna przy podróżach po Chorwacji.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 11.01.2007 22:34

petris napisał(a):"Gdzie sa chłopcy z dawnych lat..." i dziewczeta

może jednak sie pokażą? :) :) :) :)

dzieki :)

Gratulacje Petris, przyszłość należy do tych, którzy tak jak Ty wierzą w piękno swoich marzeń. Ponieważ nie znajdujemy w danej chwili tego, czego szukamy, nie powinniśmy rezygnować z szukania tego, co w przyszłości jednak znaleźć możemy.To wspaniałe, że masz i potrafisz na codzień stwarzać własne powody do radości. W dzisiejszych czasach, w drodze z deszczu pod rynnę jest niekiedy chwila na uśmiech, którego za wszelką cenę nie należy sobie odmawiać.
:papa:
kate8799
Croentuzjasta
Re: Mnie chyba jadły z ręki (te fiordy:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate8799 » 11.01.2007 23:38

jacek1965 napisał(a):W tym roku szczęśliwie udało mi się byc w czerwcu w Cro ( po raz pierwszy) a w sierpniu w Norwegii. Chorwacja zrobiła na mnie wrażenie, pogoda murowana, poza ostatnią nocą kiedy "yugo" chciało nas zwiać do morza z półki gdzie stał nasz namiot. Zaczarowane miasteczka, ciepłe morze. W Norwegii codziennie deszcz, chłodna woda we fiordach, mgły u szczytów gór. Namiot nadawał się do spakowania około południa. I kiedy tak sobie myślę, gdzie bym chciał wrócić to byłaby to.... Norwegia. Dlaczego? Mniejsze zagęszczenie ludzi. W Chorwacji niestety większość turystów przebywa w wąskim pasku kilku kilometrów wzdłuż Jadrana. Ja chyba po prostu jestem samotnikiem i latem cenię najbardziej ciszę. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Wiedza tu zdobyta jest bezcenna przy podróżach po Chorwacji.

deszcz???? ja bylam caly sierpien w szwecji a pod konic kilka dni w norwegii. co dziwne, deszcz padał caly JEDEN DZIEN :D :D :D :D :D :D !!!!!!!!!!! POGODA CUDOWNA, widoki cudowne...i w ogole to chyba najpiekniejsze pasmo szczesliwych dni w moim zyciu(moze tez temu ze z chlopakiem bylam;D a wypad to byl raczej spontan:) :) :)!) !!!! nie dziwie sie, ze tez chcialbys tam wrocic:))!!! trzymam kciuki za wypad ....i pogode:))!!
jacek1965
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek1965 » 14.01.2007 09:57

Ja też zacząłem od Szwecji. Z promu pojechałem do Skanii. Padało właściwie codziennie, minimum 2 godziny, co nie oznacza, że każdego dnia nie było też słońca. Tak to już bywa w tej Skandynawii, że pogoda tam zmienną jest. W Norwegii dokładnie w Geiranger padało tak, że musieliśmy odżałować pieniądze na stugę, bo z namiotem się nie dało. Potem cały następny dzień piękna słoneczna pogoda ale gdy wróciliśmy do Dalarny ponownie podlewało nas minimum 2 godziny dziennie. Nie przeszkadzałoby mi to w ogóle gdyby nie kłopoty z suszeniem namiotu. Ale i tak jest to baśniowa kraina. Pozdrawiam Jacek :D
drusilla
Cromaniak
Druga rocznica powstania zespołu ... Tri Mačke :)))

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 18.01.2007 09:04

Bok ! :lol:
Nie wszyscy wiedzą ale dziś mamy na forum malutką rocznicę :mrgreen:
Dokładnie 2 lata temu powstał zespół Tri Mačke :hearts: w składzie którego śpiewały : Jola Michno, Munja i ja :devil: Pieczę nad kapelą objął Kamil - zawodowiec. Na swoją siedzibę zespoł wybrał Akademię Języka Chorwackiego :mrgreen:
Jedna mačka trochę się nam zlisiła 8O - rozbłysła na chwilę i ... tyle ją widziano :lol:
Jolcia i ja śpiewamy nadal 8) a Kamil jako menago spisuje się na medal :lol:

Prijatelji moji - želim Vam sve najbolje !
Puno pusa ! :D :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 155
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone