Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 30.11.2006 16:57

Chyba się z kimś na flaszkę chce umówić :lol:
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 30.11.2006 18:38

To ze scyzoryk nie kapejszyn to rozumiem ale Zygmunt z Rybnika? toz to o rzut beretem do hanysow
:(
P.s.dobra flaszka np.Martini nigdy nie jest zła
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 30.11.2006 18:47

Zajec - nawet nie próbuję zgadywać co to znaczy 8O :lol: :roll:
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 30.11.2006 19:18

Widzę,nie pozostaje mnie nic innego jak tylko rozkodować ten oświatowy tekścik i po gorolsku on brzmi nastepujaco"dwu poziomowy piornik z miejscem na atrament.Gwoli wyjasnienia gorole po slasku to Polacy-nie mylić z góralami.Do folkloru slaskiego należą miedzy innymi takie piosenki i powiedzenia jak" gorole do szole a lina łucionć co w przekladzie na polski -polacy do windy (gorniczej )a line uciąc lub najleprzy bigos to łeb gorola i kapusta z pola-są to takie wyrazy śląskiej sympatii do Polakow

:D :D :(
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 30.11.2006 19:39

Skoro piszemy w tym dziale rozne rzeczy to mam ogromna prośbe czy ktos z Was wie gdzie w Polsce znajduje sie muzeum elementarza bede wielce zobowiazany za informacje, przypadkowo stałem sie włascicielem Torunskiego Elementarza Polskiego z obrazkami zastósowany do potrzeb dzieci uczacych sie w szkołach tylko po niemiecku -wydano go w Toruniu przez S.Buszczynskiego niestety brak jest daty wydania i ilosci moze ktos juz spotkal sie z taka pozycja.Na gieldzie w Bytomiu nic sie nie dowiedziałem.
Pozdrav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.11.2006 20:25

Ludziska !!!! na http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=6913&highlight= jest imprezka!!! :D
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 01.12.2006 14:12

I to dosyć konkretna :!: :lol:
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 01.12.2006 21:01

ZAJEC napisał(a):Widzę,nie pozostaje mnie nic innego jak tylko rozkodować ten oświatowy tekścik i po gorolsku on brzmi nastepujaco"dwu poziomowy piornik z miejscem na atrament.Gwoli wyjasnienia gorole po slasku to Polacy-nie mylić z góralami.Do folkloru slaskiego należą miedzy innymi takie piosenki i powiedzenia jak" gorole do szole a lina łucionć co w przekladzie na polski -polacy do windy (gorniczej )a line uciąc lub najleprzy bigos to łeb gorola i kapusta z pola-są to takie wyrazy śląskiej sympatii do Polakow

:D :D :(

No popatrz!A ja przez całe swoje gorolskie(mieszkam po tej drugiej stronie Brynicy) życie myślałam,że Slązacy to tacy sami Polacy jak ja :(
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 01.12.2006 21:09

A to pech ale na nauke nigdy za pozno :idea:
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 02.12.2006 10:17

Interseal napisał(a):Ludziska !!!! na http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=6913&highlight= jest imprezka!!! :D

I nie wpadliście!? :(
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 02.12.2006 17:37

A ja sobie tutaj skomentuję to co jest tutaj :lol:
Esterko - różki są - tylko je te duże uszyska zakryły :twisted: :devil:
Jarek - a tam od razu chody :mrgreen: :sm: :devil:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 07.12.2006 19:19

O , w TVN usłyszałem, że dziś są 15-te urodziny radia Maryja. Czy przesłaliście życzenia :) , ojciec dyrektor by się ucieszył :D .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.12.2006 20:44

Dziś w Radio Maryja: Za Anetą K. stoją państwa trzecie :?: :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 07.12.2006 20:47

No jasssne że tak ! 8O Nawet datek wysłałam :devil: :sm:
Stwierdziłam ze nie będę taka i poświęcę jedną wypłatę 8O :sm:
Obrazek
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 07.12.2006 20:53

Janusz Bajcer napisał(a):Dziś w Radio Maryja: Za Anetą K. stoją państwa trzecie :?: :lol:

:lol: :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 153
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone