Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Prot
Cromaniak

Postnapisał(a) Prot » 08.11.2005 18:04

liwan napisał(a):Banja Luka chorwacka? No,no, będą się rozszerzać :!: :lol:

No Leszku ,gratuluję refleksu.
aneta_jacek
Cromaniak

Postnapisał(a) aneta_jacek » 08.11.2005 18:05

....SZAMPAN .....
no przynajmniej jakis toast ......

Jacek ma urodziny 11.11 to glupio tak piwem nie ??

:))

o ile dojedziemy ...... ale zwijam sie jak w ukropie i robie wszystko zeby wypailo w piatek. Powaga.
aneta_jacek
Cromaniak

Postnapisał(a) aneta_jacek » 08.11.2005 18:08

liwan napisał(a):Banja Luka chorwacka? No,no, będą się rozszerzać :!: :lol:

OK bałkanska ( niektore przewodniki myla i podaja ze nawet chorwacka ) ....
ale klimat ne pewno nie restauracji chińskiej a
to juz wystarczy :)
Prot
Cromaniak

Postnapisał(a) Prot » 08.11.2005 18:10

liwan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) liwan » 08.11.2005 18:21

To taki żarcik :)
Prot
Cromaniak

Postnapisał(a) Prot » 08.11.2005 19:48

Malenna napisał(a):Bardzo Wam zazdroszczę spotkanka i mam nadzieję, że napiszecie parę słówek relacji z pobytu w Krakowie! Osobiście czekam aż coś "się zorganizuje" w Polsce Centralnej...a tymczasem wypiję w sobotę szampana za Wasze zdrowie (oczywiście Dom Perignon :D :D :D).

Krakus... "wystąpienia" różne ciekawe obserwujemy i wystarczy tylko rano włączyć komputer, żeby człowiek uśmiał się na widok różnych ciekawych dywagacji, teraz już nawet dotyczących niewłaściwych wypowiedzi autorki Chorwatki na temat własnego narodu ("jak ona śmiała" :evil: )...
Wszystko mozna powiedzieć o tym forum, ale na pewno nie to, że jest nudne i monotonne.

pozdrawiam jesiennie

nie jak ona śmiała krytykować Chorwatów?no to to można wytrzymać!!! ,ale jak ona śmiała napisać o pierwszym mężu Chorwacie ,że miał za małego fiuta i teraz jej drugi mąż Serb ma większego fiuta i jest okej ,czytałem jej książkę o tym gardle itp ,ale to jest niesmaczne i przypomina rzygi,
jesli ktos nie czuje się Chorwatką to niech tego nie podkreśla w kontekscie małego chorwackiego fiuta,no chyba ,że to piąta kolumna i trzeba podkreslac swoją chorwackość tak jak dzisiaj w Polsce niektórzy swoją niemieckość!!
w końcu wyszła za mąż z miłości a nie dla fiuta :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.11.2005 20:29

Prot napisał(a):w końcu wyszła za mąż z miłości a nie dla fiuta :wink:

a jeśli nawet dla jednego i drugiego ... lub ... tylko tego drugiego ... to co :?:
dytchen
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dytchen » 08.11.2005 20:44

Prot napisał(a):nie jak ona śmiała krytykować Chorwatów?no to to można wytrzymać!!! ,ale jak ona śmiała napisać o pierwszym mężu Chorwacie ,że miał za małego fiuta i teraz jej drugi mąż Serb ma większego fiuta i jest okej ,czytałem jej książkę o tym gardle itp ,ale to jest niesmaczne i przypomina rzygi,
jesli ktos nie czuje się Chorwatką to niech tego nie podkreśla w kontekscie małego chorwackiego fiuta,no chyba ,że to piąta kolumna i trzeba podkreslac swoją chorwackość tak jak dzisiaj w Polsce niektórzy swoją niemieckość!!
w końcu wyszła za mąż z miłości a nie dla fiuta :wink:

TROTTEL :wink:
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 08.11.2005 22:56

Malenna napisał(a):...a tymczasem wypiję w sobotę szampana za Wasze zdrowie
pozdrawiam jesiennie

My też :) a przedstawiciele z W-wy też będą.

Pozdrawiam :wink: :papa:
aneta_jacek
Cromaniak

Postnapisał(a) aneta_jacek » 09.11.2005 08:44

Jak nie zaatakuje mnie katar albo ptasia grypa ;)

Cos mnie kraci w nosie ......... czemu ja zawsze mam tak????
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 09.11.2005 08:59

A ja mam katar od 3 tygodni i mnie nos swędzi :lol: "na picie" :lol: .

Pozdrawiam
aneta_jacek
Cromaniak

Postnapisał(a) aneta_jacek » 09.11.2005 09:04

krakuscity napisał(a):A ja mam katar od 3 tygodni i mnie nos swędzi :lol: "na picie" :lol: .

Pozdrawiam

Nie wyobrazam sobei inaczej ......

Renia ma imieniny ....
Jacek urodziny .....
toasty za nic nie beda wznoszone :)))

Nafaszeruje sie wit c i co tam wymysle .....
mam nadzieje ze popanikuje i w koncu przyjade :)))

Skoro ktos gdzies napisal ze korki od szampana w Kraku maja strzelec ..... to nich tak wlasnie bedzie nie? :)
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 09.11.2005 09:09

Tak będzie. Toastów wiele.
A za dwa tygodnie Janusz B. i ja mamy imieniny. :lol:

Pozdrawiam :wink:
Malenna
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Malenna » 09.11.2005 10:25

Bjur do Krakowa zawsze przyjeżdżam chętnie i bywam dosyć często, bo niestety częśc rodzinki dziwnym trafem opuściła piękną Warszawkę :) Ale teraz w takie zimne dni odechciewa się ruszać gdziekolwiek, a tym bardziej w dłuższą podróż. Ale rozumiem, że pojawisz się w Bania Luce :wink: :?:

Anetko a czy brałaś pod uwagę "prawdziwie chorwacką" knajpkę w Łomiankach pod W-wą??? Niestety nie pamiętam nazwy, ale wybieram się tam od wakacji. Czy mogłabyś napisać do mnie na skype'a????

całuski
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 09.11.2005 10:57

Malenna napisał(a):[b]... do Krakowa zawsze przyjeżdżam chętnie i bywam dosyć często, bo niestety częśc rodzinki dziwnym trafem opuściła piękną Warszawkę :) Ale teraz w takie zimne dni odechciewa się ruszać gdziekolwiek, a tym bardziej w dłuższą podróż. całuski

No wiesz co? Pociąg do Krakowa jedzie 2 godz.40min, teraz na polu ( bo u Was na dworze) słonko świeci, a grzać się będziemy trunkami. Może przyjedziesz?

Pozdrawiam :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 122
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone