Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 08.10.2005 21:17

No to ...mamy mistrzostwa - jedni i drudzy :lol:
Ale Pepiczków mi szkoda :(
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 08.10.2005 21:18

No to dziewczyny wymieniamy się koszulkami? Jolu i Drussi? :lol:

Ja Was zasłonie i nikt nie zobaczy :lol: :lol: .

Kako je dobro ... .

Polska w finałach mistrzostw świata - Niemcy 2006 :!: :!:

Pozdrawiam :wink:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 08.10.2005 21:22

Eeeeee moja by była na Jolę trochę przyciasna :lol:
Na pewno byś podglądał :!: 8O
Koniec wieczoru kibica - mogę udać się na spoczynek :lol:
Laku noć svima ! :D
Dru- dziś ubrana Hrvatska Navijačica :lol:
:papa:
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 08.10.2005 21:25

O, widzę nowy wątek gratulacyjny - "Chorwacja finalistą !! ".
Hehe... Jasne, że gratulacje!!! Dla naszych Polaków :D i naszych Chorwatów :D .
W jednej chwili awansowali... Fajnie!!! :D

Cieszę się ogromnie! :D

Hej, hej! :papa:
Hrvatska Navijačica Jola
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 08.10.2005 21:27

dwudziestu użelowanych ,po solarium ,ze złotymi łancuchami na szyjach biega po stadionie ,dwóch obija się w bramce ,kilku z gwizdkami lata i gwizda,czym się tu podniecać? w szatni ustalają wynik
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 08.10.2005 21:28

Ciekaw jestem czy Zawodowiec świętuje, czy pisze, czy wspólnie z panią czytają? :lol: Czekać czy nie na kolejny odcinek - oto jest pytanie? Może dziś napisze?

Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 08.10.2005 23:32

Hmmm...

A co piszą na chorwackich stronach...

Hrvatska je uspjela! Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu! U fantastičnoj atmosferi, pred rasprodanim Maksimirom, hrvatski nogometni junaci ostvarili su još jednu "povijesnu" pobjedu i osigurala nam novo veličanstveno ljeto na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Borbena i agresivna igra naših reprezentativaca nagrađena je novom velikom pobjedom i novim velikim slavljem.

Lijepo je još jednom na kraju reći: Hrvatska i Poljska su na Svjetskom prvenstvu!

:D :D :D

Pozdrav svima!
Hr.N.J :wink: :D
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 08.10.2005 23:32

Jolanta i Drusilla.....
podziwiam wasze zainteresoawnie piłką nozną...a wiedza joli może przyprawić o zawrót głowy!!!
poza tym...to oddanie za chrowacją!!! pełen podziw dziewczyny!!!!!

ja jednak po cichu liczyłem,ze Szwedzi dziś wygrają, a Chorwaci i tak wejdą...stało sie inaczej...
i ....fajnie jest....

Maciek....Ty nie siej propagandy o Antku drukarzu....bo Ci kiedyś wypomną,że jesteś pomocnikiem , jak sie dowiedza,że razem z nim na Mistrzostwa do niemiec pojechałeś!!!!!!
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 09.10.2005 00:09

:)

Aaa, zapomniałabym! Za to, że ten awans naszych drużyn dokonał się już dzisiaj, należą się podziękowania Holendrom.

Nizozemci igrali za četiri nacije :wink: :lol:

Reprezentacija Nizozemske večeras je osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu pobjedom u Češkoj od 2:0. Međutim, osim samima sebi, "narančasti" su izravno pomogli i Hrvatskoj, Poljskoj i Engleskoj, koje nakon ovakvog ishoda također mogu pakirati kovčege za Njemačku...

:lol: :lol: :lol:

I to już chyba wszystko. Chyba... :wink: :lol:

Laku, laku... :papa:
Jola
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 09.10.2005 00:26

To już ostatnie wejście... obiecuję!!! :wink: :lol:

Dla pań, które przybędą tu w poniedziałek rano, kilka informacji po polsku. Że Polska ma awans do MŚ, na pewno nie da się nie usłyszeć, chyba, żeby ktoś na bezludną wyspę się wybrał. :lol: Ale, że Chorwacja...

Więc...

Chorwacja pokonała w Zagrzebiu Szwecję 1:0 (0:0) w spotkaniu grupy 8. eliminacji piłkarskich mistrzostw świata. Brązowi medaliści z 1998 roku zapewnili sobie awans do przyszłorocznych finałów.

Bramkę na wagę zwycięstwa zdobył z rzutu karnego w 56. minucie Darijo Srna. "Jedenastkę" sprokurował kapitan Szwedów Olof Mellberg, który w polu bramkowym zagrał ręką.

Chorwacja przeważała przez cały mecz jednakże doskonałych okazji strzeleckich nie wykorzystali Dado Pršo, Nico Kovač oraz Ivan Klasnić. Najbliżej gola dla Szwedów był Henrik Larsson.

Zwycięstwo pozwoliło gospodarzom przedłużyć do 28 serię spotkań bez porażki na własnym boisku. Jednocześnie przerwana została passa Szwedów, którzy nie przegrali 15 kolejnych wyjazdowych meczów w eliminacjach.

Na kolejkę przed końcem zmagań, bez względu na wyniki ostatnich spotkań - dzięki wygranej Holandii z Czechami - Chorwaci mogą być pewni udziału w niemieckich finałach. Nawet jeśli stracą pierwsze miejsce w grupie, znajdą się wśród dwóch drużyn, które wywalczą bezpośredni awans z drugiego miejsca.

Chorwaci wystąpią w finałach mistrzostw świata trzeci raz z rzędu.

.....................................................................................................zerżnięte ze SportOnet-u. :wink: :lol:

Laku, laku! (serio!!!) :papa:
Jola
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 09.10.2005 08:35

Pisz Jolu pisz przynajmniej Ty. A jednak nasz kolega nic nie napisał, dobrze, że przynajmniej relacje z meczów oraz wypowiedzie naszego trenera i zawodników można było sobie poczytać. :D

Kako je dobro... .

A pogodę znowu mamy dziś piękną, słoneczko świeci... Zaraz idę do auta w kolorze wrzosu i jadę do...Wieliczki na działeczkę :lol: :papa:

drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 09.10.2005 09:57

Dobro jutro !!! :D
Pogoda znów dopisała, nastrój po wczorajszych emocjach radosny,jednym słowem...miodzio ! :lol:
Antku - nawiązując do tego co pisałeś o Joli i o mnie - jak ktoś jest KROpnięty to tak ma :lol: A piłka nożna to jedyny sport który lubie i oglądam z przyjemnością :D A jeśli czasami nie idą w parze serce z rozumem...to na pierwszym miejscu zawsze stawiam serce :lol:
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 09.10.2005 21:01

Cześć wszystkim !
Dru - ty farbowany lisku :!: - no pięknie wyglądasz w tym "pepitku" :wink:

Uprzejmie donoszę, że smok przeżył :lol: ale mój synuś niebardzo, właśnie wróciliśmy z pogotowia, na szczęście nic strasznego - tylko wirusowe coś tam ..... byliśmy 177 pacjentami dzisiaj i pani doktor zastosowała warian przyspieszony wizyty - na szczęście obyło się bez antybiotyku, ale tydzień mamy z głowy. Tak więc ze smutkiem informuję, że najbliższy tydzień mam L-4 i spotkamy się dopiero w przyszły poniedziałek, bo na tym sprzęcie nie da się pracować w normalnym czasie.
Strasznie mi smutno z tego powodu i obiecuję, że będę tęskinć. :cry:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 09.10.2005 21:06

Hej Moni !!!!
Przykro czytać o wirusowym czymś tam :( Mam nadzieję że synuś szybko sobie z tym poradzi :D Nie będzie Cię aż tydzień ?? 8O BBuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu - będziemy tęsknić :cry:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 09.10.2005 21:15

A za dwa tygodnie znowu idziemy do urn.

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 84
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone