Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lubelskie - makarska poczatek sierpnia

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 10.06.2008 08:26

Witam ! Moze ktos wybiera się na riwierę makarska w poczatkach sierpnia - wyjazd 01.08 trasa Barwinek-Słowacja-Węgry-Chorwacja
cro_hrubek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cro_hrubek » 10.06.2008 09:16

Sprawdź tutaj
Kalendarz wyjazdowy 2008
Ja jadę 21 lipca :( - życzę szerokiej drogi !!
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 10.06.2008 10:27

Witam !! A możesz cos powiedziec na teamt trasy do Chorwacji jakies cenne uwagi ?
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 11.06.2008 04:31

hej my jedziemy 03.08 mozesz przesunac wyjazd ?
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 11.06.2008 07:32

kurcze nie bardzo , na riwierze mam sie zameldowac 03.08 (wynajety apartament) ale wczesniej chce pozwiedzac plitwickie jeziora stąd wyjazd 01.08
cro_hrubek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cro_hrubek » 11.06.2008 09:05

armar napisał(a):Witam !! A możesz cos powiedziec na teamt trasy do Chorwacji jakies cenne uwagi ?

Twoja i zarazem moja :D trasa była już wielokrotnie opisywana na forum. Zajrzyj np tutaj:
Relacja Meeg

Cenne uwagi - hmmmm :? - Jedź ostrożnie i z głową :D , a wszystko będzie dobrze :D :D
Trasa jak każda inna - nie ma się czego bać. A jak "przedrzesz" się przez Polskę i "przepchniesz" przez Słowację to potem już pełen luzik - czyli nareszcie poczujesz jak smakuje "drogowa cywilizacja" :D :D :D

Gdybyś miał jakieś konkretne pytania to wal śmiało - jeśli będę umiał to odpowiem :)

Pozdrawiam
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 11.06.2008 09:36

Dzieki !! No tak tę relację (meeg) czytałem ... W zasadzie do okolic Budapesztu znam trase , Słowacje i północno-wschodnie Węgry mam objeżdzone , obawiam się tylko przejazdu przez Budapeszt , czytałem tutaj wiele relacji i często sa sprzeczne ( pora w jakiej przejeżdzac , korki , złe oznakowanie - to często jest powtarzane )
cro_hrubek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cro_hrubek » 11.06.2008 11:01

Hmmm no widzisz i tutaj niestety Ci nie pomogę.
Gdy jechałem do Cro po raz pierwszy w 2005 r. drogę w tamtą stronę pokonywałem "na 2 razy" ponieważ zaplanowaliśmy sobie weekend właśnie w Budapeszcie. Tak więc jako-taki przejazd nie miał miejsca, zaliczyłem natomiast sam Budapeszt. Sama jazda po tym mieście nie nastręczała mi większych problemów może za wyjątkiem trochę chaotycznego i niekonsekwentnego oznakowania.

Drogę powrotną pokonywałem "na 1 raz". W Budapeszcie byłem ok godz. 20-21. Jednak i tym razem nie przejeżdzałem tranzytem, bo zjechaliśmy do centrum miasta celem wykonania "nocnych zdjęć" :D . Z wjazdem i wyjazdem nie było żadnych problemów - może ze względu na dość późną porę.

Tak więc przejazd tranzytowy przez Budapeszt zarówno dla Ciebie jak i dla mnie będzie czymś nowym. Biorąc pod uwagę fakt, iż tym razem powinienem wjechać do Budapesztu ok. godz. 0.00 - 2.00 w nocy (zależnie od sytuacji na trasie) - nie przewiduję szczególnych utrudnień :P :D
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 11.06.2008 11:14

ok i tak dzieki za informacje . jakos sobie damy radę , postaram sie jechac przez Budapeszt około południa przed szczytem popołudniowym .. :D Życzę miłego wypoczynku !!!
porto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 12.06.2008 14:02

cro_hrubek napisał(a):Sprawdź tutaj
Kalendarz wyjazdowy 2008
Ja jadę 21 lipca :( - życzę szerokiej drogi !!

Witam.

My też się wybieramy po 20 lipca tylko nie wiem jeszcze dokładnie czy to będzie 21,22 czy 23.07. Jeśli mogę zapytać o której 21.07. w poniedziałek wyjeżdżacie ??? Gdy my już będziemy wiedzieć dokładnie kiedy jedziemy może się uda zgrać - jedziemy pierwszy raz.

Pozdrawiam. :wink: :wink: :wink:
cro_hrubek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cro_hrubek » 13.06.2008 10:38

porto napisał(a): Jeśli mogę zapytać o której 21.07. w poniedziałek wyjeżdżacie ???

Trudno w tej chwili podać dokładną godzinę ale planujemy wyruszyć ok. 13.00 - 15.00.

P.S.
Jeśli mogę zapytać :D :D to skąd dokładnie wyjeżdzasz ?

Pozdrawiam
porto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 13.06.2008 16:45

cro_hrubek napisał(a):
porto napisał(a): Jeśli mogę zapytać o której 21.07. w poniedziałek wyjeżdżacie ???

Trudno w tej chwili podać dokładną godzinę ale planujemy wyruszyć ok. 13.00 - 15.00.

P.S.
Jeśli mogę zapytać :D :D to skąd dokładnie wyjeżdzasz ?

Pozdrawiam

Dokładnie - Łańcut :wink: :wink: Do Barwinka mam 110 km czyli jakieś 1,5h spokojnej jazdy oczywiście omijając Rzeszów. Tylko jeszcze mam problem z urlopem i tak jak pisałem wcześniej nie wiem czy dam radę 21.07. wyruszyć na południe. Jeśli jednak się uda to ruszamy też w poniedziałek.

P.S. A jedziecie na jeden strzał, czy z noclegiem ?

Pozdrawiam.
cro_hrubek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cro_hrubek » 16.06.2008 08:05

Wiem gdzie jest Łańcut :D najeździłem się tą trasą "do syta" - studiowałem w Rzeszowie :D :D

Jedziemy "na 1 raz" z ewentualną drzemką w aucie - o ile zajdzie taka potrzeba. Chcę większość trasy pokonać nocą ze względu na małoletniego pasażera :D

Pozdrawiam

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone