.png)
sdolas napisał(a):
I przy okazji :
czy auta wam palą podobne ilości na naszym gazie, co na gazie czeskim czy chorwackim czy są różnice ?
.png)
sdolas napisał(a):I przy okazji :
czy auta wam palą podobne ilości na naszym gazie, co na gazie czeskim czy chorwackim czy są różnice ?
Phobos napisał(a):AdamKce napisał(a):Końcówek do LPG nie musze mieć nigdzie ???? By potem nie było, że gdzieś będzie ZONK
Po drodze obowiązują takie same końcówki, jak w Polsce.
gusia-s napisał(a):Najwięcej km w trasie udało nam się pokonać na gazie tankowanym w Austrii.
.png)
Jarek999 napisał(a):
Czasem takie odczucia co do przejechanych kilometrów bywają złudne, bo zdarza się, że na jednej stacji automat odbija ci trochę wcześniej (mniej zatankujesz), a na następnej trochę później (tankujesz trochę więcej i wychodzi z obliczeń, że więcej spaliłeś gazu ( mniej przejechałeś). Nie jest to tankowanie za każdym razem pod korek jak benzynie, gdzie miarę masz stałą.
.png)
AdamBeata napisał(a):Jarek999 napisał(a):
Czasem takie odczucia co do przejechanych kilometrów bywają złudne, bo zdarza się, że na jednej stacji automat odbija ci trochę wcześniej (mniej zatankujesz), a na następnej trochę później (tankujesz trochę więcej i wychodzi z obliczeń, że więcej spaliłeś gazu ( mniej przejechałeś). Nie jest to tankowanie za każdym razem pod korek jak benzynie, gdzie miarę masz stałą.
Ja mam tak butlę ustawioną, że tankuje mi 100% pojemności i mimo wszystko praktycznie na każdej stacji pompy w dystrybutorze mają inne ciśnienie maksymalne ustawione i nieraz jest nawet różnica 3-4 litrów.
.png)
.png)
.png)
sewryn napisał(a):Witam. W niedziele wróciłem z Baska Voda.
Aktualne ceny gazu:
Chorwacja INA MAKARSKA - 3,32 kun
Chorwacja przy autostradzie - 3,48 kun
.png)
.png)
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi