Nie mnie rozstrzygać czy byl spalony.
Bramka zaliczona.

Janusz Bajcer napisał(a):Nie mnie rozstrzygać czy byl spalony.
Janusz Bajcer napisał(a):Ja to widzę tak, jak poniżej:
Zawodnik będący na pozycji spalonej znajduje się bliżej bramki przeciwnika niż dwóch ostatnich zawodników drużyny przeciwnej, włącznie z bramkarzem. Gracz znajdujący się na pozycji spalonej nie powoduje przerwania gry. Jeżeli podanie zaadresowane jest do zawodnika znajdującego się na pozycji w momencie podania, sędzia ma prawo przerwać grę sygnalizując spalonego.
Przepis o spalonym i pozycji spalonej jest mocno rozbudowany i ma dużo zawiłości. Sędziowie nie raz muszą się mocno natrudzić, aby w ułamku sekundy podjąć prawidłową decyzję. Stąd też niejednokrotnie dochodzi do kontrowersyjnych sytuacji.
Na filmiku wyraźnie widać, że zawodnik PSV nie podaje lecz strzela głową na bramkę, gol wpada po odbiciu bramkarza.
.png)
.png)
.png)

.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Pani sędzia tak tłumaczy >>> http://juniorfutbol.pl/byl-spalony-czy- ... 3044000000
No ale nie ma tam nic o tym czy gol z dobitki zawodnika na pozycji spalonej jest prawidłowy czy nie![]()
.png)

Janusz Bajcer napisał(a):Ale czy zdobył prawidłowo bramkę po odbiciu jej przez bramkarza - nie wiem.
Sędziowie orzekli, że tak.

.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Wiem, że nie Pani tłumaczy - i wiem, że Arias był na pozycji spalonej i nie przeszkadzał bramkarzowi w interwencji.
Ale czy zdobył prawidłowo bramkę po odbiciu jej przez bramkarza - nie wiem.
Janusz Bajcer napisał(a):Sędziowie orzekli, że tak.
.png)
anakin napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Ale czy zdobył prawidłowo bramkę po odbiciu jej przez bramkarza - nie wiem.
Sędziowie orzekli, że tak.
Sędziowie uznali bramkę.
Co niestety ( w tym przypadku) nie ma nic wspólnego ze zdobyciem jej w sposób prawidłowy.
.png)

.png)
walp napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Sędziowie orzekli, że tak.
Mówisz tak, jakbyś nie słyszał o sędziowskich pomyłkach.
.png)
Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki