Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Postnapisał(a) anakin » 25.08.2016 20:43

Jeżeli mogło być gorzej/lepiej to chyba tylko w grupie C.

Mamy 6 kolejek.......ja obstawiam, że Malarz jakieś 25 razy się będzie schylał... :oczko_usmiech:

Terminarz grupy F LM:

1. kolejka - 14 września
Legia Warszawa - Borussia Dortmund
Real Madryt - Sporting Lizbona

2. kolejka - 27 września
Sporting Lizbona - Legia Warszawa
Borussia Dortmund - Real Madryt

3. kolejka - 18 października
Real Madryt - Legia Warszawa
Sporting Lizbona - Borussia Dortmund

4. kolejka - 2 listopada
Legia Warszawa - Real Madryt
Borussia Dortmund - Sporting Lizbona

5. kolejka - 22 listopada
Borussia Dortmund - Legia Warszawa
Sporting Lizbona - Real Madryt

6. kolejka - 7 grudnia
Legia Warszawa - Sporting Lizbona
Real Madryt - Borussia Dortmund

Komentarz Michała Pola na pytanie czy L trafiła do grupy śmierci......- "Nie.To grupa nagłej śmierci".. :mrgreen:
dario7
Cromaniak

Postnapisał(a) dario7 » 25.08.2016 20:55

anakin napisał(a):
Sven napisał(a):najbardziej martwią się wynikami akurat Ci którzy z Legią nie mają dużo wspólnego :)

Ależ ja się najmniej tym martwię, a jak pewnie wiesz im więcej w plecy tym milej... :mrgreen:

Po prostu jeżeli chodzi o europejską piłkę nożną, to jesteśmy w czarnej d.....i chyba tam trochę jeszcze posiedzimy.
Przykre to i wcale mnie nie cieszy, ale cóż.........taki mamy klimat. :roll:

Coś mi tu nie pasuje. W pierwszym zdaniu się cieszysz a w ostatnim nie 8O .
Ja widzę, że zapętliłeś się i w pierwszym zdaniu pokazałeś prawdziwe swoje oblicze wobec Legii, a w ostatnim wobec innych klubów. W miarę umiarkowane. Nie bedę dyskutował z gościem dla którego im wiecej w plecy tym milej. Nie mamy wspólnej "równej murawy".

Odpiszę Ci tylko na pytania jakie postawiłeś.
1. Czerczesow odszedł sam. Miał gdzieś jakikolwiek nasz klub. Od początku roku miał obiecaną posadę trenera Rosji. Bardzo dobrze płatną, mniej stresującą i na dłużej. To on trzymał Legię w szachu a nie odwrotnie.
2. Pazdan jest solidnym obrońcą, ale nie najlepszym jaki był w Legii. Jego błysk nastapił na Euro, ale czy będzie tak samo prezentował się w klubie, przy innych zawodnikach? Nie wiem. Czy zostanie sprzedany? Nie wiem. Czy przydałby sie na LM? Tak. Ale czy zawodnik który ma w głowie wyjazd jest potrzebny klubowi? Nie!!! To jego decyzja, nie przezesa. To są realia dobrze Ci znane tylko udajesz i się czepiasz.
3. Nikolic-zgoda, mam taką samą opinię jak Ty.

Pisanie że
anakin napisał(a): prezes-glonojad
Nie jego wina, że tak wygląda, ale przynajmniej mógłby się tak z facjatą nie obnosić
Poziom narcyzmu i zajebistego mniemania o sobie osiągnął w L niebotyczne rozmiary, nijak mające się do rzeczywistości jaką oglądamy na boisku...

jest delkatnie mówiąc nie eleganckie. To tak jak by ktoś napisał, że gliniarz - krawężnik. Myslę, że rozumiesz. Czy to miłe oceń sam. Gdybyś kiedykolwiek spojrzał w lustro i zobaczył coś niepokojącego na swej twarzy daj znać , może pomożemy :?: Nie obrażaj ludzkich fizjonomii.
Nie wiem także o jakim i czyim narcyźmie piszesz i o jakim zajebistym mniemaniu :?: Nie odpisuj na to, nie chcę wiedzieć. Bo znów możesz obrazić ludzi.

Kiepura z kolei tradycyjnie ucieka w "krzaki".
Kiepura napisał(a):Odniosłem się do wypowiedzi kolegi Janusza, który był uprzejmy wyrazić się w ten sposób, że L reprezentuje Polaków.
Z kontekstu jasno wynikało, że ogół Polaków.
To oczywisty absurd, bo:
a. cześć Polaków nie interesuje się piłką klubową w ogóle, a są tacy co w ogóle żadną,
b. część Polaków ma w serdecznym poważaniu sukcesy L.,
c. cześć, całkiem niemała życzy L. wszystkiego najgorszego.

Z kontekstu wcale nie wynika, że Janusz ma na myśli ... zmarłych Polaków. Oczywiście teraz kpię. Jasne jest, że na tym forum mówimy o tych którzy są kibicami, interesują sie piłką, a nie o tych którzy już nie ... żyją. Kiepura nie miej tych co tu piszą i czytają za idiotów. Mimo wszystko mam nadzieję, że oprócz Was dwóch jest jeszcze kilku kibiców którzy są dumni, że Legia jest tam gdzie jest. Że mimo regionalnemu, ligowemu zacietrzewieniu, będą jej kibicować. Jeśli nie, to .... mi wisi. Ja się cieszę. Nawet jak zdobędą 0 pkt. Nawet jak dostaną baty. Będę dumny, że weszli do LM. Że znów doczekałem się NASZEJ drużyny tak wysoko. Że ogladam mecze z dreszczykiem emocji, a nie patrzę jak se pyka Real z Łudogorcem albo innym Juve.
Nie rozumieniecie :?: :idea: Wasz problem.

I na koniec.
Kasa za LM będzie wydana na bydowanie od podstaw szkółki dla przedszkolaków i starszych. Budowę boisk dla nich, zakup sprzętu, zatrudnienie pracowników, bo L. nikt nie daje, nawet za stadion płaci czynsz. Mam nadzieję, że szkółka ta przyniesie kiedyś korzyść dla naszej reprezentacji.
Może jeszcze kogos kupią :?:

Nie odpisujcie, bo ja nie będę z Wami na ten temat już pisał :papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 25.08.2016 21:02

dario7 napisał(a):Kasa za LM będzie wydana na bydowanie od podstaw szkółki dla przedszkolaków i starszych. Budowę boisk dla nich, zakup sprzętu, zatrudnienie pracowników, bo L. nikt nie daje, nawet za stadion płaci czynsz.

Wzruszyłem się po prostu.

“Jam jest posąg człowieka, na posągu świata”, ot tak Was widzę.
Wbij sobie do głowy, że 2/3 polskich kibiców Was nie cierpi, a jak nie wiesz dlaczego to zapytaj starszych kolegów.

Co do reszty to masz rację- nie dogadamy się. :papa:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 26.08.2016 06:01

dario7 napisał(a):nawet za stadion płaci czynsz.

Serio ? 8O Płacicie ?
Wzruszyłem się. :lool:
No to, jesteście prawie tacy sami jak kilka tysięcy innych polskich drużyn.
Prawie...
Popytaj kolegów o przekręt z Pepsico, to zrozumiesz czemu prawie.

anakin napisał(a):Mamy 6 kolejek.......ja obstawiam, że Malarz jakieś 25 razy się będzie schylał...

Nie sądzę. To faza grupowa. Chodzi o to by wyjść. Jest dwóch pewniaków do wyjścia, kolejność też jest raczej jasna.
Bilans bramek nie będzie miał znaczenia.
Zwłaszcza ze strony R i B spodziewam się raczej oszczędzania składów i sił. Wyniki typu 2:0 po pozornie wyrównanym meczu.
Może być jeszcze tak, że tamci wyjdą zanadto rozluźnieni.
I wówczas szczęśliwy remis jak z Irlandczykami :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 26.08.2016 06:28

no teraz to dopiero nie mogę doczekać się typerki :D

nawiasem mówiąc, poczynania L bardzo przypominają mi typowe prywatne firmy, w których pracowałem;
zrobić jakoś kasiorę i nie ważna jakość; dobrze pracujących ludzi nie zatrzymujemy... ależ nie, nie stoimy im na drodze do osobistego rozwoju...; a potem płacz, że lipa... lub obojętność; może i trochę nerwów jest przy lipie, ale potem paczę na konto i co mi tam przegrana lub blamaż :boss: ;
niestety, ale tak wciąż jest w wielu PL klubach... i firmach
z racji urodzenia powinienem być kibicem L, i byłem... może gdzieś tam w głębi jestem 8) , cieszę się na awans do LM w końcu PL klubu, ale jestem realistą, choć daleko mi do przedstawianego pesymizmu wynikowego w grupie; się zobaczy, najwyżej słowa się odwoła, jak to u nas popularne :mrgreen:
paw_el
Croentuzjasta

Postnapisał(a) paw_el » 26.08.2016 08:11

Janusz Bajcer napisał(a):Właśnie przeczytałem wyniki losowania.
Chyba najgorsze możliwych.
Może być zero punktów i zero bramek.
Obym się pomylił.

Jak Nikolić i Pazdan zostaną sprzedani to tak może być.
Myślę że ze Sportingiem i Borussia mogą powalczyć
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 26.08.2016 11:02

Podtrzymuję to co pisałem - może jeden remis może dwa.

kibicowsko rewelacja - wyjazd na Real i BVB - klasa :)

teraz najważniejsza jest... liga.. historia z Bergiem nie może się powtórzyć
Albaniec nie panuje nad niczym w drużynie kwasy. Do tego legenda obrony i żywa historia klubu ma problemy z zarobkami i formą... nie stracić dystansu w lidze
Znowu jest sytuacja w której Wisła i Lech bardzo słabo zaczęli a my tego nie wykorzystujemy.

Edyta.. idealne rozwiązanie kupna biletów...jedynym sposobem na kupno biletu na Real albo Bvb dla kibiców sukcesu to kupno karnetu :-)
Ostatnio edytowano 26.08.2016 16:57 przez Sven, łącznie edytowano 1 raz
dario7
Cromaniak

Postnapisał(a) dario7 » 26.08.2016 11:04

anakin napisał(a):Wbij sobie do głowy, że 2/3 polskich kibiców Was nie cierpi, a jak nie wiesz dlaczego to zapytaj starszych kolegów.

... starszych ode mnie czy od Ciebie :?: Podpowiem, ode mnie jest niewielu jest starszych :mrgreen: pamiętam dobrze MŚ w RFN :lol:
... tylko 2/3 :?: To super, myślałem, że jest lepszy wynik :lol:
Tutaj na tym forum wiesz ilu userów Ciebie jednego nie cierpi :?: nieobecnego Bociana, pewnie i mnie :?: Popatrz, wymieniłem tylko trzech userów. Legia jak wiesz ma 100 lat, skupia się przy niej w każdym sezonie setki ludzi, dziesiątki albo setki tysięcy kibiców. Pomnóż to przez 100. Trudno o jednomyślność i super ocenę. Myślę, że twoja sonda napawa optymizmem. Jeszcze Legia nie zginęła :!: :!: :!: :lol:
Proszę CIĘ skończ z tymi rewelacyjnymi informacjami :papa:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 27.08.2016 07:21

my tu gadu, gadu, a tymczasem Bayern znów idzie jak czołg,
hat-trick Lewego oraz Muellera... w asystach
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 27.08.2016 10:20

Nie jestem i nie będę kibicem Legii. Więcej, to chyba jedyny polski klub, którego nie lubię.* Jednak bardzo się z tego wymęczonego awansu ucieszyłem.
Mamy po latach swoją drużynę w LM i będę trzymał za nią kciuki.

Ważne, żeby nie było hokejowych wyników (na naszą niekorzyść) :lol: I wcale nie musi tak być. Dawno, dawno temu, w Pucharze Zdobywców Pucharów, dwumecz z Barceloną, Legia przegrała tylko 1:2. :wink:

*) Nie pytajcie dlaczego, ja się na piłce słabo znam ... tyle, co średnią bramek z kolejki potrafię obliczyć. :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 27.08.2016 20:19

te kiero napisał(a):my tu gadu, gadu, a tymczasem Bayern znów idzie jak czołg,
hat-trick Lewego oraz Muellera... w asystach

A Milik w 18 min trafia w meczu z Milanem.........
.....a w 33 dokłada drugą.
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 29.08.2016 10:07

No to zabawę czas zacząć :!: Właściwie to anakin już zaczął... :oczko_usmiech:

Rozumiem, że żadnych zmian regulaminowych w tym roku nie będzie? Myślę, że obecny już dojrzał przez te kilka lat, wszystkie wątpliwości zostały wyjaśnione... Proponowałbym tylko, by Grzegorz w swoim poście inauguracyjnym wkleił jeszcze linka do ostatniej wersji regulaminu - takie ułatwienie dla ewentualnych nowych typerów.

Może by też Janusz przykleił oba wątki? Igrzyska chyba już można odkleić...
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 29.08.2016 18:30

greenrs napisał(a):No to zabawę czas zacząć :!: Właściwie to anakin już zaczął... :oczko_usmiech:

No tak....wstępnie. :wink:

greenrs napisał(a):Rozumiem, że żadnych zmian regulaminowych w tym roku nie będzie? Myślę, że obecny już dojrzał przez te kilka lat, wszystkie wątpliwości zostały wyjaśnione... Proponowałbym tylko, by Grzegorz w swoim poście inauguracyjnym wkleił jeszcze linka do ostatniej wersji regulaminu - takie ułatwienie dla ewentualnych nowych typerów.

Się zrobi..... :D

Musimy ustalić kto liczy, no i kolejność w jakiej to będziemy robili.
Ja podczas I i II kolejki będę odcięty od kompa, więc wziąłbym IV-tą.
Jeżeli skład liczących się nie zmieni, proponowałbym w ten sposób:

I kolejka - greenrs
II kolejka - Janusz Bajcer
III kolejka - alechandro
IV- kolejka -ja
V kolejka - walp
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 29.08.2016 18:51

No tak, piąty sezon czas zaczynać. :)

Z mojej strony akceptacja, jeżeli chodzi o liczenie 5-tej kolejki.

A co z kolejką szóstą? Może jakiś ochotnik do liczenia się znajdzie?
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 29.08.2016 19:10

walp napisał(a):Z mojej strony akceptacja, jeżeli chodzi o liczenie 5-tej kolejki.

A co z kolejką szóstą? Może jakiś ochotnik do liczenia się znajdzie?

Z mojej strony również.
Jeśli nie znajdzie się szósty ochotnik to zaczynamy kolejkę od początku - czyli ja liczę szóstą, Janusz zaczyna fazę pucharową itd.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 580
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone