Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.08.2016 21:56

Ciekawe do jakiej grupy trafią w czwartek. :?:
Tak jak pisałem wcześniej - są na liście życzeń wszystkich rozstawionych drużyn :wink:
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 23.08.2016 21:59

Janusz Bajcer napisał(a):Ciekawe do jakiej grupy trafią w czwartek. :?:
Tak jak pisałem wcześniej - są na liście życzeń wszystkich rozstawionych drużyn :wink:

Janusz i co z tego... to będzie później, teraz awansowali i na teraz trzeba się cieszyć!!! bo to jednak wyczyn jest jak na Polskie możliwości...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.08.2016 22:03

Cieszę się i życzę aby lepiej zagrali niż dzisiaj :idea:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.08.2016 23:04

Ja chciałbym aby Juve na Legię trafiło... :wink:
To zawsze pewne 6 pkt. najmniejszym nakładem sił i na mecz będę miał blisko... :lol:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 24.08.2016 06:34

Jakikolwiek nie byłby dramatyczny styl w jakim Legia weszła do LM, gratulacje jej się należą.
Awans nie jest li tylko rezultatem szczęśliwego losowania ale także konsekwentnej gry w LE w zeszłych latach.

A, że dostanie (prawdopodobnie) bęcki to cóż, życie.
Nie rozumiem bulwersacji.
Kiedy wreszcie miłośnicy plastikowej piłki zrozumieją, że w tych rozgrywkach nie chodzi o żaden sport tylko o kasę ?
Takie współczesne walki gladiatorów. Tyle, że w tamtych czasach mocny dostawał wolność a słabemu podcinali gardło.
Teraz jest to samo tyle, że elegancko załatwiane jest to poprzez kasę.
Tak, że jeżeli L zdobędzie jakiś punkcik to OK, ale w wejściu do LM chodzi głownie o kasę.

Janusz Bajcer napisał(a):Polaków i polską ligę reprezentować w LM

Legia nie reprezentuje ani Polaków ani polskiej ligi tylko siebie i swoich kibiców (tych stałych i tych od sukcesu).

Sven napisał(a):zobacz gdzie jest dzisiaj Wisła po słynnej holenderskiej szarży na LM

To nie tak. Jesteśmy tam gdzie jesteśmy w wyniku 19 lat błędów i wypaczeń bossa, których zwieńczeniem jest kabareton z wesołym kubusiem. Zabrakło kasy na krycie błędów, skończyła się bajka. Ale także brakiem szczęścia, które chociażby wczoraj Wam sprzyjało.

Sven napisał(a):plus spłata ITI

To Wy coś macie do spłaty wobec ITI ? Myślałem, że przed przejęciem przez Leśnego i towarzyszy ten dług został zamieniony na akcje.

Umówmy się, żaden nasz klub nie był, nie jest i nie będzie jeszcze długo równym rywalem w LM. Równym w rozumieniu wygrania choćby trzech meczów, czy zajęcia drugiego miejsca w grupie.

Bez przesady, moim zdaniem Wisła Kasperczaka zapewne by sobie radziła. Tego się nigdy nie dowiemy bo wówczas system eliminacji był taki, że polskie drużyny trafiały na takie półamatorskie zespoły jak np. Real. To ma zresztą podobnież wrócić.
Przypomnę Ci też, że w 2011 w IV rundzie eliminacji Wisła odpadła z późniejszym ćwierćfinalistą LM wygrywając mecz u siebie.
Życzę L powtórzenia takiego dwumeczu (jedna wygrana jedna przegrana z ćwierćfinalistą) w fazie grupowej.
Dla przypomnienia ćwierćfinaliści z zeszłego roku :
Wolfsburg, Real Madryt, Bayern Monachium, Benfica, FC Barcelona, Atletico Madryt, Manchester City, Paris Saint-Germain.
Ale to już było i nie ma się nad czym rozwodzić.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 24.08.2016 08:05

No to czekamy na wyniki losowania.

Grupa marzeń (finansowych, bez wyniku sportowego, bo ten będzie tragiczny):
-Real/Barcelona/Bayern
-Manchester City
-Olympique Lyon
-L

Grupa marzeń (coby wielkiej wiochy nie było):
-CSKA Moskwa
-Bayer Leverkusen
-Club Brugge
-L

O aktualnej formie i rokowaniach na mecze grupowe L niech świadczą wczorajsze miny zawodników i ton w jakim się wypowiadali sami zainteresowani.
Jeszcze się pierwsze mecze nie zaczęły a oni już się położyli..

Chemia w drużynie jest... :mrgreen:
Obrazek
Kiepura napisał(a):Legia nie reprezentuje ani Polaków ani polskiej ligi tylko siebie i swoich kibiców (tych stałych i tych od sukcesu).

W tym temacie jak najbardziej zgoda jest.

Roma-Porto 0:3.
Marciniak pokazał 2 cz.k.gospodarzom.
Jak najbardziej zasłużenie zresztą.
dario7
Cromaniak

Postnapisał(a) dario7 » 24.08.2016 15:34

Anakin,
a tak z ciekawości, jakiemu klubowi (polskiemu) Ty kibicujesz? Do tej pory, a jestem tu w sumie młody, nie załapałem co i jak. Wiem natomiast, bo Ty sam o tym niejednokrotnie (chyba z nieskrywaną radością) piszesz, że najdalej Ci do Legii.OK Twój problem.
Nie rozumiem natomiast tekstów Twoich i Kiepury, że Legia nie reprezentuje ani Polaków, ani polskiej ligi, tylko siebie. Jakim prawem zabieracie głos za tych kibiców? Jakim prawem, Wy wiedzący wszystko, wiecie kogo reprezentuje a kogo nie Legia? Ja jestem mało obiektywny z wiadomych względów, ale gdybym był kibicem jakiegoś innego klubu to cieszyłbym się jego sukcesami na międzynarodowym podwórku. W kraju natomiast oczywiście bez hipokryzji.
Obaj pokazaliście "prawdziwe, nieskrywane" oblicze POLSKIEGO SYMPATYKA piłki kopanej. Z kibicem ma to mało wspólnego.
Może wychodźcie z psem gdy LEGIA WARSZAWA będzie grała w LIDZE MISTRZÓW, chyba, że wybierzecie pozostanie w domach i będziecie cieszyć się z ewentualnych porażek JEDYNEJ POLSKIEJ drużyny grającej na światowym podwórku.
Wszystkiego ....
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 24.08.2016 17:34

dario7 napisał(a): Nie rozumiem natomiast tekstów Twoich i Kiepury, że Legia nie reprezentuje ani Polaków, ani polskiej ligi, tylko siebie. Jakim prawem zabieracie głos za tych kibiców? Jakim prawem, Wy wiedzący wszystko, wiecie kogo reprezentuje a kogo nie Legia? Ja jestem mało obiektywny z wiadomych względów, ale gdybym był kibicem jakiegoś innego klubu to cieszyłbym się jego sukcesami na międzynarodowym podwórku.

Wypowiem się za siebie.
Odniosłem się do wypowiedzi kolegi Janusza, który był uprzejmy wyrazić się w ten sposób, że L reprezentuje Polaków.
Z kontekstu jasno wynikało, że ogół Polaków.
To oczywisty absurd, bo:
a. cześć Polaków nie interesuje się piłką klubową w ogóle, a są tacy co w ogóle żadną,
b. część Polaków ma w serdecznym poważaniu sukcesy L.,
c. cześć, całkiem niemała życzy L. wszystkiego najgorszego.

Ergo, stwierdzenie, że L. reprezentuje Polaków nie ma żadnego uzasadnienia. Natomiast nie odmawiam żadnemu Polakowi prawa do kibicowania L, co zresztą jasno napisałem. L. reprezentuje swoich kibiców. Tak działa piłka klubowa.

Co więcej, moim zdaniem wejście L. do LM nie przyniesie polskiej piłce klubowej żadnych wymiernych korzyści. Jakieś punkty w rankingu, które będą do skonsumowani tylko przez L. + jeden, dwa transfery krajowe. L. gra dla siebie i tych, którzy jej kibicują. Do czego ma zresztą prawo, dla jasności.

dario7 napisał(a):Może wychodźcie z psem gdy LEGIA WARSZAWA będzie grała w LIDZE MISTRZÓW, chyba, że wybierzecie pozostanie w domach i będziecie cieszyć się z ewentualnych porażek JEDYNEJ POLSKIEJ drużyny grającej na światowym podwórku.

No nie mam psa, zdechło się biedaczysku. :( A nowym krakowskim obyczajem z kotem na smyczy mi by było głupio :roll:
A poważnie, LM w fazie grupowej oglądam czasami. Jak trafi na L. oglądnę, bez emocji. Nie widzę powodów by życzyć L. sukcesów, podobnie jak kibice L. nie życzyli sukcesów W. Jak przegra martwić się nie będę. I tyle.
A jak przegra wysoko będzie powód do szydery i będzie wesoło. Doświadczyłem tego z drugiej strony, nie widzę powodów by teraz L. traktować inaczej. Taka kolej rzeczy.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 24.08.2016 20:20

dario7 napisał(a):Anakin,
a tak z ciekawości, jakiemu klubowi (polskiemu) Ty kibicujesz?

Sparcie Winiary

dario7 napisał(a):Do tej pory, a jestem tu w sumie młody, nie załapałem co i jak. Wiem natomiast, bo Ty sam o tym niejednokrotnie (chyba z nieskrywaną radością) piszesz, że najdalej Ci do Legii.OK Twój problem.

Najdalej do niej było mi od zawsze, z powodów, które już wielokrotnie wyjaśniałem...
Ale nie nazwałbym tego problemem, ot, taka tam..........pasja.

dario7 napisał(a):Nie rozumiem natomiast tekstów Twoich i Kiepury, że Legia nie reprezentuje ani Polaków, ani polskiej ligi, tylko siebie. Jakim prawem zabieracie głos za tych kibiców? Jakim prawem, Wy wiedzący wszystko, wiecie kogo reprezentuje a kogo nie Legia?

Nikt nie powiedział, że nie reprezentuje polskiej ligi.
A dlaczego ma reprezentować Polaków?
Dlaczego ja, póki co posiadający obywatelstwo polskie, mam się wstydzić w Europie, że jakiś warszawski klub w rozgrywkach grupowych LM strzelił jedną bramkę, tracąc 25?
Przez opacznie rozumiany patriotyzm, czy z jakiegoś innego powodu?
Martyrologia jakoś w tym konkretnym przypadku jakoś mało do mnie przemawia..
Więc niech on sobie tam reprezentuje kogo chce, byle nie mnie..

dario7 napisał(a):Ja jestem mało obiektywny z wiadomych względów, ale gdybym był kibicem jakiegoś innego klubu to cieszyłbym się jego sukcesami na międzynarodowym podwórku. W kraju natomiast oczywiście bez hipokryzji.
Obaj pokazaliście "prawdziwe, nieskrywane" oblicze POLSKIEGO SYMPATYKA piłki kopanej. Z kibicem ma to mało wspólnego.
Może wychodźcie z psem gdy LEGIA WARSZAWA będzie grała w LIDZE MISTRZÓW, chyba, że wybierzecie pozostanie w domach i będziecie cieszyć się z ewentualnych porażek JEDYNEJ POLSKIEJ drużyny grającej na światowym podwórku.
Wszystkiego ....

Dwa słowa klucze w tym cytacie - sukces i gra. :roll:
Pokaż mi ten sukces i objaśnij na czym polega gra L w tych eliminacjach, czy też rozgrywkach ekstraklasy, bo ja póki co widzę jedenastu chłopców biegających po zielonej trawie jak dzieci we mgle...czy w kukurydzy, nie wiem.

A tak z ciekawości..
Ty jako kibic L...
Możesz mi odpowiedzieć, dlaczego pozbyliście się Czerczesowa, czyli jedynego gościa, który umiał chwycić za pysk te warszawskie panienki i naprawdę była szansa zbudować drużynę, która w tej Europie wstydu polskiej piłce nie przyniesie?
Czy teraz, w momencie awansu do LM i "chęci" ugrania w niej czegokolwiek, normalny klub pozbywałby się takich piłkarzy jak Nikolić czy Pazdan?
Akurat tego pierwszego uważam za piłkarza, który nigdzie indziej, poza PL się nie sprawdzi, ale pozbycie się Pazdana, to jak gra w rosyjską ruletę, z sześcioma kulami w rewolwerze...
Czy prezes-glonojad zna się na czymkolwiek poza pisaniem kretyńskich tłitów?
Nie jego wina, że tak wygląda, ale przynajmniej mógłby się tak z facjatą nie obnosić, szczególnie w tematach, które mają niewiele wspólnego z prezesowaniem klubowi z aspiracjami..
Poziom narcyzmu i zajebistego mniemania o sobie osiągnął w L niebotyczne rozmiary, nijak mające się do rzeczywistości jaką oglądamy na boisku...
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 24.08.2016 21:16

Ajax potrzebuje cudu w Rostowie :!: 8O
W 66 min przegrywa 4:0 (pierwszy mecz 1:1).

To będzie dopiero sensacja...
Kibol
Globtroter

Postnapisał(a) Kibol » 24.08.2016 21:47

dario7- odpuść sobie pisanie na tematy kibicowskie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 25.08.2016 18:08

LM- 2016/2017

Grupa A
Paris Saint-Germain
Arsenal Londyn
FC Basel
Łudogorec Razgrad

Grupa B
Benfica Lizbona
SSC Napoli
Dynamo Kijów
Besiktas Stambuł

Grupa C
FC Barcelona
Manchester City
Borussia Moenchengladbach
Celtic Glasgow

Grupa D
Bayern Monachium
Atletico Madryt
PSV Eindhoven
FK Rostów

Grupa E
CSKA Moskwa
Bayer Leverkusen
Tottenham Hotspur
AS Monaco

Grupa F
Real Madryt
Borussia Dortmund
Sporting Lizbona
Legia Warszawa

Grupa G
Leicester City FC
FC Porto
Club Brugge
FC Kopenhaga

Grupa H
Juventus Turyn
Sevilla FC
Olympique Lyon
Dinamo Zagrzeb
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 25.08.2016 18:14

Donoszą, że właśnie na (Ł3) uformowała się spora kolejka.
To tzw. "kibice" Realu usiłują sobie wyrobić kartę kibica L. :lol:

O ile będzie wolna sprzedaż to na stadionie kibiców R. będzie zapewne więcej niż niż kibiców Legii. :roll:
paw_el
Croentuzjasta

Postnapisał(a) paw_el » 25.08.2016 19:44

Oczywiście że Legia reprezentuje tylko swoich kibiców a nie wszystkich kibiców z Polski. Jestem kibicem Legii i tak naprawdę nie interesują mnie wyniki innych polskich drużyn w europejskich rozgrywkach.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.08.2016 20:23

Właśnie przeczytałem wyniki losowania.
Chyba najgorsze możliwych.
Może być zero punktów i zero bramek.
Obym się pomylił.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 579
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone