anakin napisał(a):walp napisał(a):potem Euro, a ja dodatkowo organizuję turniej w firmie. Jestem tu skarbnikiemi głównym liczydłem na cały turniej, a muszę Wam powiedzieć, że typujemy trochę bardziej rozbudowanym systemem:
Za poprawne wskazanie zwycięzcy i właściwej różnicy bramek dajemy 2 punkty. Np: wynik meczu był 2:0, jeśli obstawisz 2:0 dostajesz 3 pkt, jeśli 3:1 to 2 pkt (jeden za wytypowanie zwycięzcy, drugi za właściwą różnicę bramek.
A przy remisie?
Tu już bez kombinowania, 3 pkt. za dokładny wynik, 1 pkt. za wskazanie remisu.
anakin napisał(a):To rzeczywiście bardziej rozbudowany system, ale jakoś go nie widzę w sytuacji kiedy typuje np.50 osób.![]()
Tzn. nie widzę tego, który by to miał podliczać..![]()
Na Euro 2012 graliśmy systemem jak na cro.pl. Podczas MŚ w Brazylii byłem za kontynuacją, ale kolega zaproponował ten drugi,
który został przegłosowany. Nie ma za to dodatkowych punktów w fazie pucharowej, podczas rzutów karnych.
Co do liczenia w tym systemie, to ratuje tylko odpowiednia reguła w excelu, inaczej to masakra dla liczącego.
Janusz Bajcer napisał(a):Wygrałeś coś![]()
Niestety nie. To dopiero trzecia impreza. Na Euro 2012 nawet nie pamiętam, który byłem (nie prowadzę tu statystyk)
Podczas MŚ w Brazylii byłem dopiero 12-sty. Może tym razem się uda.

.png)
.png)
.png)

.png)