Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.05.2016 15:01

Krzychooo napisał(a):Teraz zamierzam wygrać Euro :D

Jest kilku chętnych aby Ci w tym przeszkodzić :oczko_usmiech: :idea:
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 29.05.2016 21:01

Końcowe wyniki wiszą na tablicy
Jak zwykle proszę o weryfikację :wink:

Jeszcze dziś pojawi się podsumowanie zbiorcze wszystkich dotychczasowych edycji :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 29.05.2016 21:04

No żeś się postarał o oprawę. :oczko_usmiech:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.05.2016 21:14

Oprawa godna LM :lol:
Do kolejnej edycji odklejam wątki :wink:
Składam wniosek do Admina o zmianę podpisów w awatarach :idea:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 29.05.2016 21:26

Wspaniały puchar i medale. Jest o co walczyć w następnym sezonie. Punktacja zgadza się. :wink:
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 29.05.2016 22:42

Podsumowanie zbiorcze również na tablicy. Już bez wodotrysków :mrgreen:

Teraz czekamy na statystyki od Waldka :oczko_usmiech:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 30.05.2016 06:55

Gratulacje dla zwycięzców, Krzychooo rozwala system... 8O

greenrs napisał(a):Podany wynik nie jest sumą wszystkich zdobytych punktów lecz średnią na każdą edycję, w której uczestnik zabawy brał udział. Taka metoda liczenia wydaje mi się bardziej sprawiedliwa i lepiej oddaje sprawność każdego typera :oczko_usmiech:

mi pasuje, jestem w pierwszej 10tce, choć nie brałem udziału we wszystkich edycjach
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 30.05.2016 07:34

greenrs napisał(a):Podany wynik nie jest sumą wszystkich zdobytych punktów lecz średnią na każdą edycję, w której uczestnik zabawy brał udział. Taka metoda liczenia wydaje mi się bardziej sprawiedliwa i lepiej oddaje sprawność każdego typera :oczko_usmiech:

Nie ma cudownej metody.
Jeżeli byś sumował wszystkie edycje, pokrzywdzeni by byli Ci, którzy nie brali udziału od pierwszej, czy drugiej.
Jak więc byś nie stanął, d....zawsze będzie z tyłu. :wink:
Jest dobrze. :mrgreen:
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 30.05.2016 07:53

anakin napisał(a):Nie ma cudownej metody.
Jeżeli byś sumował wszystkie edycje, pokrzywdzeni by byli Ci, którzy nie brali udziału od pierwszej, czy drugiej.

Wziąłem to pod uwagę... choć przyznam, że ta metoda dawała nam lepszą pozycję :mrgreen:

anakin napisał(a):Jak więc byś nie stanął, d....zawsze będzie z tyłu. :wink:
Jest dobrze. :mrgreen:

A będzie jeszcze lepiej, gdy walp uzupełni podsumowanie odpowiednimi statystykami :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 30.05.2016 07:55

greenrs napisał(a):
anakin napisał(a):Nie ma cudownej metody.

Wziąłem to pod uwagę... choć przyznam, że ta metoda dawała nam lepszą pozycję :mrgreen:

Ba! :mrgreen:
greenrs napisał(a):A będzie jeszcze lepiej, gdy walp uzupełni podsumowanie odpowiednimi statystykami :)

Jestem wręcz pewien, że nas nie zawiedzie.. :oczko_usmiech:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 30.05.2016 08:17

anakin napisał(a):
greenrs napisał(a):A będzie jeszcze lepiej, gdy walp uzupełni podsumowanie odpowiednimi statystykami :)

Jestem wręcz pewien, że nas nie zawiedzie.. :oczko_usmiech:

No cóż, jakieś zestawienie 4. edycji może na dniach przedstawię. Jeżeli chodzi o statystyki podsumowujące 4 sezony, to chyba wstrzymam się do piątej edycji
i wtedy będzie jubileuszowe. :)

Normalnie zarobiony jestem. Zaraz startuje Copa America, potem Euro, a ja dodatkowo organizuję turniej w firmie. Jestem tu skarbnikiem :lol: i głównym liczydłem na cały turniej, a muszę Wam powiedzieć, że typujemy trochę bardziej rozbudowanym systemem:

Za poprawne wskazanie zwycięzcy i właściwej różnicy bramek dajemy 2 punkty. Np: wynik meczu był 2:0, jeśli obstawisz 2:0 dostajesz 3 pkt, jeśli 3:1 to 2 pkt (jeden za wytypowanie zwycięzcy, drugi za właściwą różnicę bramek.

Rozumiecie, kalkulator muszę dostroić, głowa pęka. 8O
A najgorsze jest to, że do wyjazdu pozostało 75 dni, a ja ciągle nie zaplanowałem, gdzie będę tankował. :oczko_usmiech:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2016 08:22

walp napisał(a):Normalnie zarobiony jestem. Zaraz startuje Copa America, potem Euro, a ja dodatkowo organizuję turniej w firmie. Jestem tu skarbnikiem :lol: i głównym liczydłem na cały turniej, a muszę Wam powiedzieć, że typujemy trochę bardziej rozbudowanym systemem:

Za poprawne wskazanie zwycięzcy i właściwej różnicy bramek dajemy 2 punkty. Np: wynik meczu był 2:0, jeśli obstawisz 2:0 dostajesz 3 pkt, jeśli 3:1 to 2 pkt (jeden za wytypowanie zwycięzcy, drugi za właściwą różnicę bramek.
Rozumiecie, kalkulator muszę dostroić, głowa pęka. 8O

W firmie pewnie tylko Euro :?: - a ilu typerów dla liczydła :wink: :?:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 30.05.2016 08:34

Janusz Bajcer napisał(a):W firmie pewnie tylko Euro :?: - a ilu typerów dla liczydła :wink: :?:

Teraz tylko Euro. Typujemy zawsze ME i MŚ. Podczas turnieju w Brazylii typowało 23 osoby.
Podczas Euro zapowiada się więcej. :) Każdy wpłaca po 10 zł - the winner takes it all :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 30.05.2016 08:45

walp napisał(a):potem Euro, a ja dodatkowo organizuję turniej w firmie. Jestem tu skarbnikiem :lol: i głównym liczydłem na cały turniej, a muszę Wam powiedzieć, że typujemy trochę bardziej rozbudowanym systemem:

A przy remisie?
To rzeczywiście bardziej rozbudowany system, ale jakoś go nie widzę w sytuacji kiedy typuje np.50 osób. :?
Tzn. nie widzę tego, który by to miał podliczać.. :wink:

walp napisał(a):A najgorsze jest to, że do wyjazdu pozostało 75 dni, a ja ciągle nie zaplanowałem, gdzie będę tankował. :oczko_usmiech:

Jak to gdzie?
Na CPN-ie. :mrgreen:
Ostatnio edytowano 30.05.2016 08:51 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2016 08:45

Wygrałeś coś :wink: :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 573
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone