Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja
napisał(a) anakin » 14.04.2016 19:36
alechandro napisał(a):anakin napisał(a):Rozumiem w czym rzecz, ale w kontekście wczorajszej sytuacji z 92 minuty bodajże, to trochę słabe..
ani...sędzia wczoraj nie przegrał meczu Barcelonie...pamiętaj, że Iniesty nie powinno być na boisku w tym momencie jak i Neymara czy Suareza. Beznadziejny sędzia był konsekwentny,
dobrze wiedział, że ręka była w polu karnym ale zachował się w porządku w stosunku do Atletico za to, że oszczędził Iniestę oraz przede wszystkim Neymara bo to bezdyskusyjne czerwone kartki.
Nie no taka argumentacja to mnie normalnie Marcin zje........z fotela.
Rozumiem, że się
skapnął, że brak czerwonej kartki był błędem i w ramach wyrównania szkód nie podyktował karnego dla FCB
Nie będę Cię pytał o konsekwencje obu błędów, bo dobrze wiesz, że są całkowicie nie współmierne..
O ile wyrzucenia Iniesty mogło co najwyżej spowodować utrzymanie wyniku, bądź strzelenie następnej bramki dla Atletico, o tyle rzut karny dla FCB mógł spowodować dogrywkę w tym meczu!
Więc gdzie tu znak równości??
Jeżeli mowa o tych dwóch sytuacjach, sędzia dał po prostu równo
doopy i nie ma wg mnie mowy o jakimś rewanżu z jego strony...
Jeszcze raz powtarzam - Barcelonie nie należał się awans, bo była słabsza.
Ale gdyby nie błąd o którym mówimy, oglądalibyśmy dogrywkę, która nie wiadomo jakby się skończyła.
Z taką grą jednak nie ma czego szukać w półfinale, więc cieszy mnie awans Atletico