Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
pablo74
Cromaniak
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Postnapisał(a) pablo74 » 18.03.2016 20:37

Ciągnięcie za uszy zaczęło się w momencie nie uznania 3 bramki dla Juventusu
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2016 20:38

alechandro napisał(a):No i zaczęło się sranie Lewandowskim znowu...Lewandowski to, on tamto a tak naprawdę w tym dwumeczu nic nie pokazał, Juve to nie Wolfsburg i to, że raz odbiło mu się od łba niczego nie zmienia...

Gdyby Lewandowski strzelał dla Juve - pewnie opinia o nim byłaby inna :wink:
No ale Robert obecnie jest za dobry na Ligę włoską :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 18.03.2016 20:45

alechandro napisał(a):Uważam jednak, że z przebiegu meczu to Juve zasłużyło na awans...

Czy zasłużyło?
Nie wiem......
Faktem jest, że gdyby nie odgwizdali urojonego spalonego Bayern by się raczej w tego, w tym dniu nie podniósł.

alechandro napisał(a):No i zaczęło się sranie Lewandowskim znowu...Lewandowski to, on tamto a tak naprawdę w tym dwumeczu nic nie pokazał, Juve to nie Wolfsburg

Znowu nie przesadzaj.
Grał w tym dniu tyle co cały Bayern.
Masz okazję oglądać najlepszego zawodnika w historii polskiej piłki nożnej (wbrew temu co mówi taki np.Lubański :roll: ) więc nie rób scen. :mrgreen:
alechandro napisał(a):.....to, że raz odbiło mu się od łba niczego nie zmienia...

Jednak dla Juve zmieniło to wszystko......

Rozumiem Twój wk.......ale jeśli Cie to pocieszy nie powiem, że Bayern był w dwumeczu lepszy.
Mieli tonę farta, którego nie miał w tym dniu Juventus.

Zdecydowanie wolałbym ich w następnej rundzie zamiast takiej Benfiki czy MC... :roll:
Ostatnio edytowano 18.03.2016 21:40 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 18.03.2016 21:40

brawo Janusz, niezłe wytypowanie par
Janusz Bajcer napisał(a):WfL Wolfsburg - Real Madryt
Bayern Monachium- Benfica Lizbona
FC Barcelona- Atletico Madryt
PSG - Manchester City

Czyli w półfinale grają :wink:

1.Real Madryt
2.Bayern Monachium
3.FC Barcelona
4.PSG

Pary półfinałowe :?: :wink:

Real - Bayern
Barcelona - PSG

Finał :?: :wink:

Bayern - Barcelona

Mistrz LM - Bayern :idea:

zgadzam się ze scenariuszem, jednak na koniec mz to Barca zgarnie puchar i dla mnie bonus +5pkt :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.03.2016 22:01

pablo74 napisał(a):Ciągnięcie za uszy zaczęło się w momencie nie uznania 3 bramki dla Juventusu

Nie chcę już do tego wracać...nie da się ukryć, że Szwed wypaczył prawdopodobnie rywalizację bo 3 bramka zabiłaby mecz...
Janusz Bajcer napisał(a):Gdyby Lewandowski strzelał dla Juve - pewnie opinia o nim byłaby inna :wink:
No ale Robert obecnie jest za dobry na Ligę włoską :lol:

Ad. 1...nie wiem, niechęć do Lewego mam od dawna jak dobrze pamiętasz...Ty zaś piałeś nad nim jeszcze w czasie jego gry w BvB...ale nie o tym mowa bo ogólnie nie neguje jego klasy czysto sportowej...
Ad. 2...możemy polemizować bo jednak Tevez dla Lewego to profesor, który go zjada...Higuain czy Eto'o to tez zacni zawodnicy ale grają/grali w Serie A...
anakin napisał(a):Masz okazję oglądać najlepszego zawodnika w historii polskiej piłki nożnej (wbrew temu co mówi taki np.Lubański :roll: ) więc nie rób scen. :mrgreen:

Jak napisałem - klasy mu nie odmawiam i nie ujmuję...najlepszym w historii ? No chyba byli jednak w polskiej historii zawodnicy wybitni, do których Lewemu bardzo daleko...może w przyszłości, której jednak przed Lewandowskim sporo więc za kilka lat być może wrócimy do dyskusji... :wink:
Szkoda, że Tevez wrócił do Argentyny, taki killer na Bayern przydałby się jak nikt inny...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2016 22:14

alechandro napisał(a):Ad. 1...nie wiem, niechęć do Lewego mam od dawna jak dobrze pamiętasz...Ty zaś piałeś nad nim jeszcze w czasie jego gry w BvB...ale nie o tym mowa bo ogólnie nie neguje jego klasy czysto sportowej...

Skoro sportowo dobry - to co Ci Levy zrobił, że masz niechęć :wink: :?:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.03.2016 23:10

Podobna dyskusja była w przypadku Neymara...nic mi nie zrobił ale przecież nie muszę wszystkich lubić. To nie tak, że Lewandowski strzelił bramkę Juve i nagle mi nie pasuje bo zdanie moje znasz od dawna ale nie wiem czy uwierzysz, że to od czasów gry w Lechu a nawet jeszcze wcześniej ( jeszcze mało kto słyszał o Lewandowskim ) ale to nie dotyczy bezpośrednio mnie tylko kumpla syna, który też gra w piłkę...

No i tak tylko Janusz dopowiem...sam trochę obracałem się z piłką i trochę ludzi znam...dla przykładu znam dość dobrze ( czasy juniorskie z Zagłębia ) dwóch byłych reprezentantów Polski z czego jeden nosi identyczne nazwisko jak Twój ulubieniec...
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 19.03.2016 19:53

mz Atletico przypieczętowało dzisiejszą porażką tytuł mistrza La Liga dla Barcy,
być może będą chcieli odegrać się w LM z Barcą, ale jakoś tego nie widzę
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 19.03.2016 19:55

alechandro napisał(a):Jak napisałem - klasy mu nie odmawiam i nie ujmuję...najlepszym w historii ? No chyba byli jednak w polskiej historii zawodnicy wybitni, do których Lewemu bardzo daleko...może w przyszłości, której jednak przed Lewandowskim sporo więc za kilka lat być może wrócimy do dyskusji... :wink:

Jakbym słyszał Lubańskiego........ :roll:

Ale ok.......pogadamy za parę lat. :mrgreen:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 19.03.2016 21:16

anakin napisał(a):Ale ok.......pogadamy za parę lat. :mrgreen:

Mogę nie dożyć.

alechandro napisał(a):...najlepszym w historii ? No chyba byli jednak w polskiej historii zawodnicy wybitni, do których Lewemu bardzo daleko...

Alex, a tak konkretnie to kogo masz na myśli? Bońka, Deynę, Lubańskiego, Wilimowskiego, Szarnacha, Pohla, a może Cieślika?

"Magazyn Futbol" stworzył "setkę" najlepszych polskich piłkarzy - pierwszy jest Boniek. Na stronie FIFA "Best Football Players Ever" jest tylko jeden Polak - Zbigniew Boniek. A co powiedział Boniek w ubiegłym roku o Lewandowskim? "Robert Lewandowski jest genialny, życzę mu Złotej Piłki".

Do kogo Lewandowskiemu jest ciągle bardzo daleko? Jestem po prostu ciekawy, kto w Twoim rankingu jest na topie?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.03.2016 21:37

No właśnie Bońka mam na myśli...każdy z tych, których wymieniłeś bardziej zasługuje na to miano niż Lewandowski...pożyjemy - zobaczymy co Lewandowski osiągnie z kadrą...
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 19.03.2016 21:49

alechandro napisał(a): zobaczymy co Lewandowski osiągnie z kadrą...

Idąc tym tokiem rozumowania, to taki, dajmy na to Rolando to leszcz jakich mało...
I wielu innych, którzy z kadrą niczego nie ugrali i być może nie ugrają (jak np.Ibrahimovic)...
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 19.03.2016 21:52

alechandro napisał(a):No właśnie Bońka mam na myśli...

A no widzisz, to tutaj się zgadzamy. To wg mnie najlepszy polski piłkarz. Tylko ja nie uważam, że Lewandowskiemu jest ciągle bardzo daleko.
To jest podobny poziom, top level.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 19.03.2016 22:09

Bez wątpienia Juventus został skrzywdzony i najprawdopodobniej pozbawiony awansu.
Najprawdopodobniej to nie jest dobre słowo. Został pozbawiony awansu, tak będzie dobrze.

Janusz Bajcer napisał(a):Skoro sportowo dobry - to co Ci Levy zrobił, że masz niechęć

Przecież pisałem o tym wiele razy. Miał w dupie walkę o mistrzostwo Lecha i miał w dupie reprezentacje do czasu meczu z Niemcami, w takcie którego przeszedł metamorfozę.
Taki Kmicic piłki. :lool:

walp napisał(a):Do kogo Lewandowskiemu jest ciągle bardzo daleko? Jestem po prostu ciekawy, kto w Twoim rankingu jest na topie?

To może ja...

Deyna Kazimierz. Złota piłka : 6 miejsce w 1972, 6 miejsce 1973, 3 miejsce w 1974. W trójce najlepszych piłkarzy MŚ w 1972 r.
Boniek Zbigniew : Złota piłka : 3 miejsce w 1982 r., 6 miejsce w 1985 r.

Dodałbym jeszcze Antoniego Szymanowskiego, który był uznawany za najlepszego prawego obrońcę na świecie. Oraz Grzegorza Lato króla strzelców MŚ 1974 i w tym roku 6 miejsce w Złotej Piłce. No i Lubański (7 miejsce) a także Gadocha też 7 miejsce w Złotej Piłce. Pamiętać należy, że Lubański miał ofertę z Realu.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 20.03.2016 20:29

te kiero napisał(a):mz Atletico przypieczętowało dzisiejszą porażką tytuł mistrza La Liga dla Barcy,

Ale FCB jeszcze nie chce. :mrgreen:

W Manchesterze rządzi United (1:0 z City).

I znów bramki Milika i Lewandowskiego. :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 542
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone