Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
walp
Weteran
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Postnapisał(a) walp » 05.05.2015 21:16

A ja, kolejnego Carlsberga, aby Juve strzeliło jeszcze jednego. :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.05.2015 21:23

dids76 napisał(a):No i tak mogło by zostać :oczko_usmiech: :mrgreen:

Jak zostanie - to pierwsza "13" typerów (oprócz anakina) bez punktu :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.05.2015 21:44

Dobry mecz Juve ale niepotrzebna strata bramki co może mieć kolosalne znaczenie...rozczarował mnie sędzia bo ludzie - to był Angol a gwizdał badziewie jakiego w Anglii nie gwiżdże...nie ma co - Real jak zwykle twardziele, stworzony do męskiej gry !
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.05.2015 21:46

Wygrana Juve dała punkty siedmiu typerom

- atymadritista, dids76, Pablo74, VONPLES - 3 pkt
- alechandro, anakin, Rysiek_r74 - 1 pkt
rafalisko30
Cromaniak

Postnapisał(a) rafalisko30 » 05.05.2015 22:23

Dobry mecz Juve, to fakt, ale Real zagrał cieniutko, Bale spacerował, Ramos podawał do przeciwnika, a Varane popełniał juniorskie błędy. Bardzo podobała mi się gra Vidala, Teveza i Marchisio. Bravo Juve!!!
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.05.2015 23:05

Gra się tak jak przeciwnik pozwala a na wiele im Juve dziś nie pozwoliło...kluczowa była mordercza walka i zdominowanie środka pola...w rewanżu będzie ciężko ale zagra już Pogba...do tej pory to było dla mnie i tak dużo w wykonaniu Juve a dzisiejszy mecz utwierdził mnie w przekonaniu, że 30 lat spędzone z Juve w sercu to piękna sprawa po tych wszystkich perypetiach...niezależnie już od tego czy awansują do finału czy też nie bo jak dla nie Juve już jest zwycięzcą tegorocznej edycji LM... :)
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 06.05.2015 06:23

Dla Realu lepiej by było dyby trafili na B albo B.
Wyszliby przynajmniej skoncentrowani.
Bramki były efektem juniorskich błędów w ustawieniu taktycznym.
Takiej kaszany w ustawieniu zawodników jak przy drugiej bramce to się nawet w polskiej lidze nie obserwuje.
Sędzia bardzo dobry, w Anglii gra się twardo ale nie faul.

alechandro napisał(a):Gra się tak jak przeciwnik pozwala

Masz racje, Real pozwolił wczoraj Juventusowi na bardzo wiele.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2015 07:00

Już Ci to kiedyś pisałem ale napiszę jeszcze raz....nie masz pojęcia o tym co dzieje się poza Twoim krajowym kurnikiem to nie wypowiadaj się na
tematy, które Cię przerastają...oczywiście jesteś mądrzejszy od ekspertów i zaliczasz się do tych, którzy zapowiadali kilkubramkowe zwycięstwo Realu....
Gra faul powiadasz....szkoda, że sędzia widział tylko faule Juve....
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 06.05.2015 15:25

alechandro napisał(a):Już Ci to kiedyś pisałem ale napiszę jeszcze raz....nie masz pojęcia o tym co dzieje się poza Twoim krajowym kurnikiem to nie wypowiadaj się na
tematy, które Cię przerastają

:lool:

alechandro napisał(a):oczywiście jesteś mądrzejszy od ekspertów i zaliczasz się do tych, którzy zapowiadali kilkubramkowe zwycięstwo Realu....

Prosiłbym o cytat na podstawie którego to wnosisz. Inaczej jest to zwykłe pomówienie.

alechandro napisał(a):Gra faul powiadasz....szkoda, że sędzia widział tylko faule Juve....

Nie zauważyłem by kogoś faworyzował. Za to na szczęście konsekwentnie temperował zapędy do ostrej gry.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2015 16:29

Zależy jak na to spojrzeć...brak kartki dla Carvalaja po faulu na karnego to jakiś żart...Marcelo i Isco wcześniej mili sytuacje kartkowe, które im przeszły...za to samo gracze Juve kartki...sędzia był po prostu niekonsekwentny ale plus za to, że nie dawał nabierać się na teatralne gesty co na SB zapewne będzie miało miejsce...jak Barca wygrywa z Realem to jest super, jak Juve wygrywa to znaczy, że Real miał zły dzień... :D
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 06.05.2015 17:18

alechandro napisał(a):Dobry mecz Juve ale niepotrzebna strata bramki co może mieć kolosalne znaczenie...

Szkoda, że na koniec, Llorente strzelając z bliska głową, trafił w Casillasa. 3:1 byłoby niezłą zaliczką.
Nie ma jednak co gdybać, na pocieszenie mogę powiedzieć, że podobno statystyka jest taka,
iż Real nigdy nie odrobił straty 2:1 z pierwszego półfinału. :wink:

alechandro napisał(a): ... jak Barca wygrywa z Realem to jest super, jak Juve wygrywa to znaczy, że Real miał zły dzień... :D

Czasami odnoszę wrażenie, że niektórzy chcą powiedzieć, że kiedy ci Wielcy przegrywają,
to im się tak jakoś nie do końca chciało, dali pograć tym "małym", a pech chciał, że "mali" wygrali. :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2015 17:23

Tak właśnie chyba jest a co do Realu - odrobił cztery razy...nie ma co gdybać, trzeba wyjść i zagrać swoje a powinno być dobrze....Real jednak to Real a Krystyna to zabójca...jedna niespodziewana akcja i po zawodach...
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 06.05.2015 17:45

Janusz Bajcer napisał(a):Wygrana Juve dała punkty siedmiu typerom
- atymadritista, dids76, Pablo74, VONPLES - 3 pkt

gratulacje, oczywiście większe dla Juve, które mnie pozytywnie zaskoczyło; nawet jeśli nie przejdą to i tak zrobili spory krok do przodu w LM oraz pokazali że im zależało, a na razie na więcej nie stać było;
mam nadzieję, że w dzisiejszym meczu zaliczę choć pkt; będę oglądał przez PIP, gdyż u mnie hokej (MŚ) wygrywa z piłką, nawet na poziomie LM
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 06.05.2015 18:00

walp napisał(a):Nie ma jednak co gdybać, na pocieszenie mogę powiedzieć, że podobno statystyka jest taka,
iż Real nigdy nie odrobił straty 2:1 z pierwszego półfinału. :wink:

alechandro napisał(a):... a co do Realu - odrobił cztery razy...nie ma co gdybać,

Podany wcześniej wynik nie ma akurat znaczenia. Chodzi o półfinały LM, w których wystąpił Real Madryt i przegrał pierwszy mecz:

LM 2000/01
półfinał z Bayernem, pierwszy mecz przegrany 0:1, drugi przegrany 1:2 ODPADLI

LM 2010/11
półfinał z Barceloną, pierwszy mecz przegrany 0:2, drugi 1:1 ODPADLI

LM 2011/12
półfinał z Bayernem, pierwszy mecz przegrany 1:2, drugi wygrany 2:1 dogrywka i karne ODPADLI

LM 2012/2013
półfinał z Borussią, pierwszy mecz przegrany 1:4, drugi wygrany 2:0 ODPADLI
VONPLES
Cromaniak

Postnapisał(a) VONPLES » 06.05.2015 18:56

a niech sobie i Nam...Juve zrobi prezencik... i podniesie Puchar!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 457
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone