Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja
napisał(a) Raul73 » 08.11.2014 14:31
anakin napisał(a):walp napisał(a):Jako uzupełnienie:
Raul González potrzebował na strzelenie 71 goli 142 mecze (50%).
Messi osiągnął ten wynik podczas 90 spotkań (0,78%). Tak na marginesie, dla fanów statystyki futbolu.

A w przypadku CR7 jak to wygląda?
Załóżmy, że ich dogoni w następnej kolejce...

To, że obaj pobiją ten rekord i wyśrubują kolejny, to było pewne. Przypuszczam, że teraz będą się wspólnie prześcigać w tej klasyfikacji.
Mnie bardziej interesuje co innego: na jakim wyniku bramkowym się to zakończy i kto będzie dzierżył rekord przez kolejne lata (mam przeczucie, że będzie to dłuuuuugo

).
No i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują mi na to, że będzie to jednak Cristiano.
A dlaczego?
1. Jest zwyczajnie lepszy
2. Gra w lepszej drużynie, która przynajmniej przez kilka najbliższych lat powinna regularnie dochodzić przynajmniej do 1/4 LM.
3.Ma w klubie trenera z prawdziwego zdarzenia.
4. Ma w klubie pomoc złożoną z młodych zawodników ze światowego topu zamiast wypalonych gwiazdek.
5. Jego tryb życia predysponuje go do uprawiania sportu na najwyższym światowym poziomie dłużej niż Messiego.
6. Kiedy naturalną koleją rzeczy zatraci swoje największe atuty, zostanie przekwalifikowany na typową 9-kę, a Messi na pomocnika.
7. Ronaldo nie będzie musiał tracić czasu na włóczenie się po sądach i oddsiadki za nieumiejętność obliczania podatków

Ostatnio edytowano 08.11.2014 14:37 przez
Raul73, łącznie edytowano 1 raz