Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Kiepura
Cromaniak
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.08.2014 15:39

Sven napisał(a):list do celtiku w punkt z klasą

Zdecydowanie za słaby. Jestem zawiedziony.

Brak wyraźnego podkreślenia, że Legia to klub z Warszawy, stolicy Polski.
Brak nawiązania do PW i zniszczeń Warszawy.
No i o Janosikowym można by wspomnieć.

Widać w tym dusze słoika, szalikowca Zawiszy. Zupełny brak czucia miasta.

No i to ciągłe odwoływanie się do honoru brytyjczyków 8O
Ktoś chyba spał na lekcjach historii. A zapomniałem, w USA historii nie uczą.
Może jakieś amerykańskie kompleksy...
:D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 11.08.2014 16:19

Raul73 napisał(a):Zresztą, o czym my tu dyskutujemy - czyste science-fiction :D :D

Dokladnie.
Jeszcze troche tego SF, odwolywania sie do historii i nie-historii i wrocimy do "plastikowej" pilki.

W 2. pol sierpnia jeszcze runda play-off. Ciekaw jestem niektorych rozstrzygniec, szczegolnie w czesci dla niemistrzow.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.08.2014 16:23

Kiepura napisał(a):

Ktoś chyba spał na lekcjach historii. A zapomniałem, w USA historii nie uczą.

List nie zrobił wrażenie bo nie dołączyli tego...
oraz tego...
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 11.08.2014 17:02

walp napisał(a):
Raul73 napisał(a):Zresztą, o czym my tu dyskutujemy - czyste science-fiction :D :D

Dokladnie.
Jeszcze troche tego SF, odwolywania sie do historii i nie-historii i wrocimy do "plastikowej" pilki.

W 2. pol sierpnia jeszcze runda play-off. Ciekaw jestem niektorych rozstrzygniec, szczegolnie w czesci dla niemistrzow.

Dla niektórych pucharowe granie na poważnie zaczyna się już jutro - Superpuchar Europy :D :D
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 11.08.2014 17:48

Kiepura napisał(a):

to wiedzą wszyscy na świecie

nawiążemy odpowiednimi zrywami w trakcie pucharowych wojaży patrz próba przyłączenia Wilna do Polski ( podobno walki ciągle trwają)

hajsy też odbierzemy ;)

to raczej dusza rycerza Zawiszy ....

może sobie w końcu przypomną

Ktoś chyba spał na lekcjach historii.
o nie nie akurat na lekcjach historii nie spano ;)
- raz w VI klasie wpadł mocno wkurwi.... historyk do naszej klasy i patrząc się na nas zapytał - który zburzył Bastylię ? !! zgodnie stwierdziliśmy że to pewnie ktoś z "B" albo "D" ale my nic nie wiemy 8)

A zapomniałem, w USA historii nie uczą.
a czego tam się uczyć ..... jak banda meneli i wyrzutków z Europy stworzyła mocarstwo światowe ;)

Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.08.2014 18:44

Sven napisał(a):(...)

:lol:

Dobre.

Choć ja ironizowałem, nie tyle z listu co z rozlicznych wpisów na tym forum (i innych).
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 11.08.2014 20:11

Kiepura napisał(a):
:lol:

Dobre.

Choć ja ironizowałem, nie tyle z listu co z rozlicznych wpisów na tym forum (i innych).

Temat do ironii dobry jak każdy inny, ale myślę, że wtrącanie tu POWSTANIA WARSZAWSKIEGO jest, mówiąc delikatnie, niesmaczne. Natomiast "janosikowego" głupotą.
Może jak już wspomniałeś o II wojnie to wyjąśnisz co robił Hans Frank w Krakowie i dlaczego to miasto nie zostało tak zniszczone jak Warszawa.
Oczywiście wiem, że nie tutaj miejsce na takie polemiki, ale był to tylko sarkazm do twoich wypocin :mrgreen:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.08.2014 20:22

I powiedz dlaczego warszawiak musiał wam pomnik Kościuszki ulepić, jakby u was nie było zdolnych rzeźbiarzy? :oczko_usmiech:
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 11.08.2014 20:32

KIEPURA!!!

aż musiałem wziąć tabletkę. Ty naprawdę nie masz o czym pisać :?: Ty nie wiesz jaki temat tu poruszyłeś :?:
Już nie napiszę o kompleksach, bo to za delikatne określenie, Ty po prostu nie nawidzisz STOLICY swojego państwa. Straszne.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 11.08.2014 20:37

Dario, Weldon
Kiepura jest chyba ostatnią osobą która celowo robiłaby bekę z PW.

ale wyznawcy przerośniętej jaszczurki już tak mają ;) ....to wszystko wina setek lat nagromadzonej agresji ... cała Polska walczyła .. zawsze jakieś grubsze akcje ;).... a w KRK nuda Panie....

Edyta : tak jak my się za późno ogarnęliśmy ze ktoś nie powinien siedzieć na ławce tak w uefa za późno rozkminili że finał LE w Warszawie ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2014 21:46

Kilku dzialaczy totalnie spartolilo sprawe, mianowali dyrektorem absolutna dyletantke, doprowadzili do tego, ze tak prosta czynnosc jak ustalanie skladu druzyny wszystkich przerosla,
a teraz odwracaja kota ogonem i blagaja Szkotow o litosc. :(
Cale te gadki o honorze sa tylko medialna sciema 8)
Zal mi pilkarzy Legii, bo zasluzyli na awans, ale to co teraz histerycznie tworza ci, co wczesniej zawalili, to jest kiepska komedia.
Ostatnio edytowano 11.08.2014 22:04 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.08.2014 22:03

Sven napisał(a):Dario, Weldon
Kiepura jest chyba ostatnią osobą która celowo robiłaby bekę z PW.

No, jeden co ogarnął :D

A przecież jasno napisałem

Kiepura napisał(a):Choć ja ironizowałem, nie tyle z listu co z rozlicznych wpisów na tym forum (i innych).

A propos, kiedyś za obronę PW zwyzywano mnie od czegoś tam na tym forum, ale nie jestem pamiętliwy, teraz mnie o niecne instykta posądzono :roll:

Plastikowa piłka chwilowo się nie toczy, to można jakąś szpilkę wbić, nie. :D
Warto, bo niektórzy już z tego warszawskiego mesjanizmu odlatują w niebyt.

Sven napisał(a):ale wyznawcy przerośniętej jaszczurki już tak mają ....to wszystko wina setek lat nagromadzonej agresji ... cała Polska walczyła .. zawsze jakieś grubsze akcje .... a w KRK nuda Panie....

Witaj w klubie tych co znają tylko historię od Wołomina do Raszyna :D

weldon napisał(a):I powiedz dlaczego warszawiak musiał wam pomnik Kościuszki ulepić, jakby u was nie było zdolnych rzeźbiarzy? :oczko_usmiech:

No i dlatego go dwadzieścia lat w magazynie trzymali zanim gdzieś w końcu stanął. :mrgreen:
A zresztą autorzy, jeden lwowski słoik a drugi Małopolanin.

dario7 napisał(a):Ty po prostu nie nawidzisz STOLICY swojego państwa. Straszne.

Od dawna wiem, że nie ma dla mnie ratunku.
Nie dość, że dworuje sobie z plastikowej piłki to jeszcze nawidzę SToLICĘ. :oops:

A temacie jutro superpuchar. Nikt nie typuje. Jak dla mnie białe rozjadą te z pasiastym herbem. Zawsze lubiłem jak pasiaste są rozjeżdżane :wink:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 11.08.2014 22:21

Nie żebym się chwalił, skądże znowu, uchowaj Boże, ale przeczytałem właśnie oświadczenie Legii Warszawa odnośnie strategii odwoławczej i co się okazuje ? Podstawą linii obrony wypracowanej przez zespół prawników, jest zastosowanie art 17 r.d uefa. Przypominam wszystkim szanownym dyskutantom, że już w piątek uznałem , że uefa powołała się po prostacku i amatorsku jedynie na art.21 zapominając o swoistym wentylu bezpieczeństwa z art 17. Dlaczego po amatorsku ? Dlatego, że to właśnie amatorzy po zapoznaniu się z literalnym brzmieniem jakiegoś artykułu są przekonani o jego obligatoryjnym charakterze , nie zdając sobie zupełnie z prawy z klauzul o charakterze ogólnym które mogą wpłynąć na zmianę werdyktu. Dlaczego i jak to działa wyjaśniłem we wcześniejszych postach.

Poniżej tekst oświadczenia LW cyt.:
Rozumiemy, że działając pod presją czasu i okoliczności Przewodniczący UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body literalnie zastosował się do art. 21 pkt. 2 Regulaminu Dyscyplinarnego UEFA. Jednocześnie pragniemy wyrazić nadzieję, że UEFA Appeal Body skorzysta z możliwości, które przewidują, że:
1) Na podstawie art. 17 pkt 1-2 Regulaminu Dyscyplinarnego UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body organ orzekający w sprawie określa rodzaj i zakres środka karnego dostosowany do obiektywnych i subiektywnych uwarunkowań popełnionego przewinienia, w przypadku ukazania wszystkich aspektów przewinienia przez stronę pociągniętą do odpowiedzialności i po rozważeniu wszystkich okoliczności łagodzących, może zastosować środek dyscyplinarny mniejszej wagi lub nawet odstąpić całkowicie od jego zasądzenia.
2) Zgodnie z art. 20 pkt. 1 Regulaminu Dyscyplinarnego UEFA orzeczony środek dyscyplinarny (walkower 0:3 na korzyść Celtiku) może zostać zawieszony.
Jednocześnie informujemy, że powyższa argumentacja zostanie wykorzystana przez Klub na wszystkich etapach postępowania odwoławczego.

PS. ciekaw jestem tylko jak szybko potrwa procedura odwoławcza? W środę o 8 posiedzenie komisji odwoławczej uefa która na 200 Volt protest Legii odrzuci i sprawa idzie do Trybunału w Lozannie. Zdążą ?
Ostatnio edytowano 11.08.2014 22:35 przez realista2, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2014 22:33

Mi to wszystko przypomina zachowanie bezczelnego pirata drogowego, złapanego na tym, że grzał 100 km/h w środku
miasta, gdzie wolno 50 8)

Przepisy UEFA zostały właśnie stworzone dla takich piratów, ale piłkarskich i dlatego NIE dopuszczają innej kary niż walkower :!:

Przed przystąpieniem do rozgrywek Legia zaakceptowała regulamin UEFA,
9 lipca dostała maila, gdzie napisano, kto nie może grać,
sam Bereszyński został błędnie poinformowany, że grac może przez kierowniczkę 8)
A najciekawsze to to, o czym dziś powiedział Boniek: że Bereszyński został początkowo zgłoszony do szerokiej drużyny przed meczem z Irlandczykami, a potem ktoś go skreślił i w jego miejsce wpisał innego piłkarza.

UEFA zatrudnia lepszych prawników niż Legia i wie, że tonący brzytwy się chwyta i nie takie sztuczki prawniczne wymyśla 8)
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 11.08.2014 22:41

Przepisy są dla tych którzy potrafią je czytać i nie mają mentalności volksdeutsche.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 324
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone