Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.05.2014 10:42

Pomarzyć zawsze można :wink: :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.05.2014 16:53

alechandro napisał(a):Jestem za...mało tego, uważam, że walp powinien otworzyć typowanie zbliżających się wielkimi krokami MŚ w Brazylii

Dzięki, Alex.

Wszystko wskazuje na to, że tym razem nie będę na podium i może się jednak zdarzyć, że finał wygra Real. :evil:
Jeśli tak się stanie, będę potrzebował kilku dni, aby dojść do siebie. :smo: Kiedy już się otrząsnę, to można otwierać typowanie MŚ.

Jednak, jeżeli chodzi o typowanie Brazil 2014, to już jakiś czas temu wspomniał o tym greenrs.
Jak wszyscy pamiętamy, to Jacek wpadł na pomysł zabawy w typowanie Euro 2012 i od jego pomysłu to wszystko się zaczęło.
Z tego powodu, nie chciałbym odbierać mu satysfakcji otwarcia nowego wątku. :)

Jeżeli chodzi o stronę logistyczną, to mogę nad tym w jakiś sposób panować. (urlop mam dopiero w sierpniu).
Zainicjowałem taką zabawę w pracy i jestem przygotowany do zliczania głosów. Z tym, że w pracy typuje 20-25 typerów,
w obecnej LM 34, a jak pamiętacie, podczas Euro grało 60 typerów.
Teraz można spodziewać się podobnej ilości, a w fazie grupowej są codziennie 3 mecze, więc będzie co liczyć. 8O

Dlatego podobnie jak w LM, będą potrzebne dodatkowe osoby jako wsparcie do weryfikacji wyników, aby nikogo nie skrzywdzić, ale także do pilnowania zasad regulaminu. To jak, pomożecie :?: :D

alechandro napisał(a):gdzie zwycięzcą będzie Italia... :mrgreen: :sm:

Włochy są faworytem do wygrania grupy D - kurs 2.50 na to, że Squadra Azurra zajmie pierwsze miejsce w swojej grupie.
Co do wygrania turnieju, to już szanse maleją, ale ... kasa rośnie - kurs 21,0.
Postawisz "tysiaka", to na dwa sezony wakacyjne zarobisz.
Obstawiaj :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.05.2014 17:03

walp napisał(a):Dlatego podobnie jak w LM, będą potrzebne dodatkowe osoby jako wsparcie do weryfikacji wyników, aby nikogo nie skrzywdzić, ale także do pilnowania zasad regulaminu. To jak, pomożecie :?: :D

Zasad regulaminu postaram się pilnować, ale jak typerzy będą sami stosować jego zasady tak jak w Lidze Mistrzów :idea:
... to roboty nie będzie :oczko_usmiech:
Deklaruję wsparcie w weryfikacji (jak w LM) w miarę możliwości czasowych :idea:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 22.05.2014 17:32

walp napisał(a):Jak wszyscy pamiętamy, to Jacek wpadł na pomysł zabawy w typowanie Euro 2012 i od jego pomysłu to wszystko się zaczęło.

Dzięki za pamięć :D

walp napisał(a):Z tego powodu, nie chciałbym odbierać mu satysfakcji otwarcia nowego wątku. :)

Panie Waldku, Pan się nie boi
Całe forum murem za Panem stoi
:oczko_usmiech:

Chętnie po raz kolejny przekażę pałeczkę.

Oczywiście w miarę wolnego czasu sam bardzo chętnie przyłączę się do liczenia wyników. Nie wiem jeszcze kiedy pojadę na urlop bo w tym roku "idziemy na żywioł" i podejmiemy decyzję na parę dni wstecz. Na początku mecze rozgrywane są codziennie, więc liczenia będzie naprawdę dużo. Myślę, że w takiej sytuacji liczyć punkty może każdy, kto tylko wyrazi taką chęć.

Janusz Bajcer napisał(a):Zasad regulaminu postaram się pilnować, ale jak typerzy będą sami stosować jego zasady tak jak w Lidze Mistrzów :idea:
... to roboty nie będzie :oczko_usmiech:

No tak, trzeba przyznać, że pod tym względem to jakiś "dziwny" ten wątek :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.05.2014 19:39

walp napisał(a): To jak, pomożecie :?: :D

Generalnie to nie bardzo wiem, jakiej pomocy oczekujesz.
Jeżeli szukasz chętnego to liczenia i ogarniania tematu, to mogę pomóc (jeżeli taka będzie wola :wink: ).
Jeżeli natomiast szukasz wsparcia duchowego, to niestety, ale na kaznodzieję nie bardzo się nadaję... :?
:oczko_usmiech:

Można przykleić wątek z typowaniem do istniejącego już wątku o MŚ, założonego przez Leona.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.05.2014 20:53

anakin napisał(a):
walp napisał(a): To jak, pomożecie :?: :D

Generalnie to nie bardzo wiem, jakiej pomocy oczekujesz.

Wsparcia duchowego na razie nie potrzebuję.
Rozwinę może, o co mi chodziło. MŚ, to na przestrzeni miesiąca 64 mecze, w tym przez pierwsze dwa tygodnie 3 mecze dziennie. Dla porównania na Euro 2012 było 38 meczów (2 dziennie) i też było trochę liczenia, pilnowania tabeli itp.
Jeśli zgłosi się tyle osób co na Euro, to daje 180 wyników dziennie. Jestem w stanie to
ogarnąć (od miesiąca spożywam zwiększoną dawkę lecytyny) :oczko_usmiech: ale support być musi, bo errare humanum est.

W LM między kolejkami i poszczególnymi etapami fazy pucharowej są przerwy i jest czas na ustalenie
kto liczy bądź na ewentualną zamianę, a tu praktycznie akcja trwa cały czas.
Do tego dochodzi okres urlopowy, wielu wyjeżdża na wakacje, na działkę itp.
W związku z powyższym, chodziło mi o 1-2 osoby wsparcia. Janusz już pomoc zadeklarował.
Over :wink:
anakin napisał(a):Możnaby przykleić wątek z typowaniem do istniejącego już wątku o MŚ, założonego przez Leona.

Dotychczas mieliśmy wątek do typowania i do dyskusji. Myślałem, że w istniejącym wątku Leona kontynuować
dyskusję, a do typowania założyć nowy.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.05.2014 21:08

Spoko............dacie radę. :smo:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.05.2014 21:18

anakin napisał(a):Spoko............dacie radę. :smo:

Oczywiście, a Ciebie zapraszam również do pomocy, a nie tylko do biegu po trofeum. :oczko_usmiech:
Over znaczyło w tym przypadku odbiór, a nie koniec. :wink:
Ostatnio edytowano 22.05.2014 21:23 przez walp, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.05.2014 21:23

walp napisał(a):
anakin napisał(a):Spoko............dacie radę. :smo:

Oczywiście, a Ciebie zapraszam również do pomocy, a nie tylko do biegu po trofeum. :oczko_usmiech:

To Serve and Protect - oczywiście. :mrgreen:
walp napisał(a):Over znaczyło w tym przypadku odbiór, a nie koniec. :wink:

No właśnie jako koniec to odebrałem, so......... :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2014 06:31

Nie zmienia to faktu, że szykuje się ciekawa zabawa w tak krótkim odstępie czasu i bardziej intensywna...ja naturalnie zgłaszam się do liczenia... :wink:

walp...Włosi są mocni teraz dlatego jestem pewien, że zajdą wysoko i rozkręcać się będą z meczu na mecz...urlop w tym roku mi nie grozi a być nawet i w przyszłym roku...dużo gruntownych zmian w moim życiu powoduje, że na urlop nie mogę sobie pozwolić ale za dwa lata z pewnością celem moich wakacji będą...Włochy... :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 24.05.2014 08:37

Danas je Finale UEFA Lige prvaka 2013/14

... i "miliony" będą biegać na stadionie w Lisbonie.

Obrazek

Jednak miliony to nie wszystko, najważniejsze, żeby można było powiedzieć "ach, co to był za mecz" :D

Przypominam o typowaniu do godz. 17:00 :wink:
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 24.05.2014 10:45

Tutaj i tak nie będzie sensacji w owym spotkaniu . Wszystko wiadomo ,że raczej Real ma zapewnione kolejne mistrzostwo. :) Choć piłka jest jedna, a bramki są dwie..:)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.05.2014 10:48

Powiało lekkim optymizmem.......

Też uważam, że Real.
Niemniej jednak będę kibicował Atletico....za całokształt w tym sezonie. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.05.2014 17:29

I ja za Atletico....za to, że bez wielkich pieniędzy zaszli tak daleko a przede wszystkim za to, że pogonili w lidze i LM najbardziej żałosną drużynę... :mrgreen: :sm:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.05.2014 17:43

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 304
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone