laik pyta znawców o godne miejsce dla 2xdorosły + 2xdziecko
Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam Wszystkich
Jestem świeżak i chciałbym uzyskać pomoc.
Chcę spędzić urlop w 2 połowie czerwca i chciałbym ze względu na dzieci (10 lat i 2 latka) mieć nocleg przy plaży w miarę jak najbardziej piaszczystej (może takie są).
Region bez różnicy aby była pewna pogoda, gdyż jadę po raz pierwszy więc nie będę się popisywał że znam wszystkie zakątki Chorwacji, generalnie NIE ma być komercyjnie ani snobistycznie. Będę jechał autem.
Jeśli mogę o porady to podaję swój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
napisałem GODNE MIEJSCE bo wszystkie tematy brzmią prawie identycznie
a tak na prawdę to chcę odpocząć w miłym miejscu i delektować się wszystkim tym co ten kraj oferuje
i generalnie nie chcę umordować dzieciaków podróżą
potrzebny mi jest sprawdzony apartament przy plaży obok jakaś mała knajpka i z racji że mam małe dzieci to jakiś sklepik na zakupy na śniadanko
ale wiem że takich jak ja jest wielu i pewnie nie chce się nikomu odpisywać ale jeśli ktoś mógłby mi pomóc to z góry dzięki
Nie wiem gdzie Cię Anakin wysyła, ale jak z Elbląga jedziesz, to myślę, że w Cieszynie będziesz miał już dość:)Potem tylko do Żyliny doskoczysz i autostrada,....
arturac napisał(a):Nie wiem gdzie Cię Anakin wysyła, ale jak z Elbląga jedziesz, to myślę, że w Cieszynie będziesz miał już dość:)Potem tylko do Żyliny doskoczysz i autostrada,....
Słuchaj wiem, że ile ludzi tyle pomysłów, Wiem też, że ludziska dzielą się na wygodnych i powiedzmy mniej wymagających. Też na takich co lubią jeździć na gotowe rezerwacje i na tych co lubią "szukać" sami czyli jazda w ciemno. Napisałem specjalnie w cudzysłów bo termin o którym napisałeś nie wymaga żadnego wielkiego szukania. Ja sam jestem zwolennikiem takich wakacji i mi rodzina ufa jak do tej pory 5 razy w Cro zawsze wielkie 100% zadowolenia.
Nie szukaj w Chorwacji piaszczystych plaż bo tego jak na lekarstwo a i często w takich miejscach ta woda nie jest taka jaką ogromna większość ludzi z Cro zna. Sam napisałeś " Tego co ma ten kraj do zaoferowania" więc moja rada taka. Jedź do środkowej Dalmacji to ukłon w stronę kompromisu sam środek Chorwacji, dokładnie do miejscowości Brela, a dostaniesz naprawdę to co Chorwacja lądowa ma najlepszego. Jest tam wszystko co chciałbyś otrzymać najlepszego przepiękne plaże o różnym podłożu, fakt stromo jest ale właśnie tu przyda się tak zwana odwaga i chęć znalezienia swojej oazy na te wakacje. Sam ocenisz czy bierzesz taki czy inny apartament po za tym masz możliwość negocjowania ceny a za oszczędzona kasę wydać na własne przyjemności. Namawiam Cię do tego bo to doskonały termin i tez w 2010 roku w tym terminie byłem i żadnego problemu w tej jednej z najsłynniejszych miejscowości, nie ukrywam nie taniej znalazłem, coś bardzo taniego i super.
Dla wyjaśnienia też mam rodzinę i na 2010 dzieci miały odpowiednio 11 lat i 15 miesięcy. Wtedy mieszkaliśmy w Grudziądzu prawie tak daleko na północy jak Ty. Co do noclegu tranzytowego tu proponuję zanocować jeszcze w Polsce przy samej granicy no chyba, że czasowo wyjedziesz na tyle wcześniej, że możesz osiągnąć 100-200km dalej od granicy Polskiej. Tu też powstaje pytanie jaką trasa chcesz jechać. Tak więc najlepiej szukać po prostu noclegu przy trasie motel-hotel.
A to może Cię skusi.
hehe, popieram kolegi wypowiedz w pełnej rozciągłości, piasku bym nie szukał, bo włazi w doopę i inne miejsca..., nie doczyścisz dzieciaka (przerabiałem to w Lumbardzie), termin jak najbardziej do jazdy w ciemno, a ten link, to już jest cios poniżej pasa:), lepszej reklamy nie ma żadne miasteczko...
tak na marginesie to bratysława - elbląg pokonuje co 4 tygodnie za jednym pociągnięciem(jestem handlowcem na czechy i słowację), także chodziło mi o to czy jest jakaś utarta ścieżka z noclegami bo jadę z dziećmi