blakbiemdablju napisał(a):tak na marginesie to bratysława - elbląg pokonuje co 4 tygodnie za jednym pociągnięciem(jestem handlowcem na czechy i słowację), także chodziło mi o to czy jest jakaś utarta ścieżka z noclegami bo jadę z dziećmi
No to jak sam widzisz też jechałem przez Bratysławę (opis z linku)czyli tę część drogi znasz na pamięć. Więc teraz decyzja do Was rodziców należy, czy dojedziecie do Bratysławy i w jej okolicy zanocujecie. Jednak jeśli zdecydujecie się na jazdę w ciemno, musisz mieć nocleg jeszcze jeden, gdzieś na terenie Chorwacji i to takim dalszym terenie. A to dla tego że do miejscowości którą sobie obierzecie należy wjechać około godziny 9-11 to najlepszy moment na znalezienie najlepszej oferty. Można oczywiście być po południu, ale wtedy trzeba liczyć się z tym, że może być drożej niż było o godzinie 9 czy 11 do południa. A aby się nie kłopotać o ten nocleg warto dotrzeć po Bratysławie do okolic Krka (to w przypadku kiedy cel obierzecie na Dalmację) tam miejscowości taka jak Skradin są przygotowane na turystów na jedną noc.
Ps. Możesz skorzystać ze ścieżki którą opisałem ja, ale czy naprawdę uważasz, że to taki problem znaleźć nocleg tranzytowy? Strzel dwa punkty na trasie którą chcesz się poruszać i w sieci właściwie znajdziesz wszystko. Pozostaje kwestia za ile? Jeśli będzie to hotel musisz się liczyć z kwotą najczęściej 65 do 90 euro ze śniadaniem. Pamiętaj aby pytać o family room te wypadają najkorzystniej.

.png)
.png)
.png)
.png)

.png)