Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kwatera z miejscem na małą żaglówkę

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bdarek4
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bdarek4 » 09.11.2011 10:19

Witam
Zamierzam wybrać się do Chorwacji z grupą dzieci.
Zabieramy małe łodzie żaglowe wodowane tylko do pływania, deski z żaglem oraz ponton do asekuracji.
Poszukuję namiarów na prywatne kwatery posiadające możliwość trzymania pontonu przy nabrzeżu oraz chowania po pływaniu małych żaglówek.
Łódki są na wózkach i niewiele ważą , nie ma więc problemów z przejechaniem jakiejś odległości, niestety ponton musi zostać na wodzie.
Może być kwatera której właściciel jest w stanie zapewnić miejsce na małej przystani.
Wyjazdy są planowane poza sezonem letnim , więc może to być dodatkowym atutem dla osoby wynajmującej. Przy sprzyjających okolicznościach chciałbym nawiązać z taką osobą dłuższą współpracę.
Okolica nie musi być atrakcyjna, warunki nie muszą być rewelacyjne ,mamy mieć tylko możliwość pływania no i oczywiście cena nie może być z górnej półki.

Jakby ktoś posiadał namiary na takie obiekty to serdecznie proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Darek
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.11.2011 12:19

Podaję ci adres internetowy do mojej pierwszej kwatery w Chorwacji: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Tam mieszka małżeństwo chorwackie - Ona czyli Snieżana pracownik coś w naszego rodzaju kuratorium oświaty, On inżynier okrętownictwa. Obydwoje pracują w Splicie i tam mieszkaja poza sezonem. Snieżana zna dobrze i rozumie język polski. On pochodzi z wioski górskiej niedaleko Poljicy czyli blisko Mariny. Dusza człowiek. Posiada w górach własną plantację winogron i oliwek. Ich apartament dzieli od morza ze 200 m, tzn. od zatoki. Wspaniali ludzie, zawsze coś wymyślą, maja ogrom znajomych i napewno pomogą. Nocleg u nich i pobyt to jest to czego szuka sie na urlopie. Będąc tam zwiedziłem Trogir, plantacje winogron, oliwek, nałapałem się ryb, a nawet wypiłem :wink:ale tylko wino z policjantem ze Splitu :wink: , szwagrem właściciela. To tylko przypadkowe zdarzenie i nie ma nic wspólnego z lokalnymi znajomościami itp. - oświadczam żeby nie było nieporozumień. Reasumując - napewno Ci pomogą. Rozmawiaj ze Snieżaną, ona pokieruje dalej Twoją wycieczkę :D . Pozdrawiam też Darek1
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 09.11.2011 12:44

Moze to pomoze:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

albo to:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
bdarek4
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bdarek4 » 10.11.2011 09:19

Dziękuję za namiary.
Darek1 ; na pewno skorzystam z podanego kontaktu. Osoba mieszkająca na miejscu i jeszcze rozumiejąca język Polski to skarb ,a najważniejsze znaczenie ma życzliwe nastawienie do ludzi. To jednak można tylko stwierdzić w bezpośrednich relacjach. I dlatego polecenie przez osobę która tam była jest dużo bardziej wartościowe od suchej relacji ze strony reklamowej danej firmy.
Mirko ; to nie tak ,że nie odrobiłem tematu z ;wujkiem Google; . Akurat z nim to ja już długo walczę , ale tu nie chodzi tylko o możliwość zacumowania pontonu. Największą uciążliwością jest konieczność chowania małych żaglówek dzieci. Nie każdemu właścicielowi się to podoba, a to podwórko za małe, czasem za strome dojście do wody i nie da się zwodować łódek.
Mówiąc krótko szczegóły. No chyba że właściciel wie o co chodzi , miał styczność z żeglarstwem regatowym lub już byli u niego kiedyś tacy żeglarze. I tak naprawdę o takiej sprawie należało by szczegółowo rozmawiać z właścicielem, bo do tej pory nigdy się nie spotkałem w reklamach apartamentów żeby ktoś uwzględnił taką możliwość.
Dzięki za Twoje zapytanie w języku chorwackim. Jest tam kilka namiarów do których wcześniej nie dotarłem.
Jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to temat ciągle aktualny.

Pozdrawiam
Darek

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone