Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ku przestrodze!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
garciu
Croentuzjasta
Ku przestrodze!

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 11.07.2008 11:41

Dzisiaj rano otrzymałem telefon od kolegi 8O ,z informacją, że podczas porannej kawy,spożywanej w sielskiej,rodzinno-wakacyjnej atmosferze,na jednej ze stacji paliw,już na terenie Chorwacji,stwierdził po powrocie do samochodu,brak laptopa,telefonu oraz aparatu fotograficznego :evil:

PAMIĘTAJCIE,NIE ZOSTAWIAJCIE WARTOŚCIOWYCH PRZEDMIOTÓW W MIEJSCACH WIDOCZNYCH.

Licho nie śpi.

Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.07.2008 11:50

Samochód zostawił otwarty - czy mu się włamano :?:
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 11.07.2008 11:59

Okazja czyli złodzieja...
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 11.07.2008 12:00

Samochód był zamkniety,a kolega nie należy do roztrzepańców.

Został otwarty w sposób znany tylko złodziejowi :(

Fakt zgłosili policji,i tam też sie sprawą zajęli.
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 11.07.2008 12:13

madzia1981 napisał(a):Okazja czyli złodzieja...

CZYNI

Pozdrawiam
Rafał
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.07.2008 13:02

Kolega powinien wiedzieć, że takich rzeczy nie zostawia się na widoku...tak na marginesie to widzę, że grono osób, które targają laptopa na urlop jest liczne...u mnie to nie do pomyślenia ale może inni w trakcie urlopu nie potrafią żyć bez technicznych wynalazków...
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 11.07.2008 13:44

alessandro1977 napisał(a):Kolega powinien wiedzieć, że takich rzeczy nie zostawia się na widoku...tak na marginesie to widzę, że grono osób, które targają laptopa na urlop jest liczne...u mnie to nie do pomyślenia ale może inni w trakcie urlopu nie potrafią żyć bez technicznych wynalazków...

Też miałem o to zapytać... Po 200 dniach siedzenia przed laptopem w pracy nie chcę dziadostwa widzieć przez całe wakacje ! O kurcze... co ja tu robię na cro.pl...

he,he
malagosa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) malagosa » 18.07.2008 15:47

Kradzieże w Chorwacji!! Dla mnie cos nie do pomyslenia! Zawsze zostawialiśmy niedomknięte szyby w samochodzie, ale nigdy laptopa ;) na widoku. Z drugiej strony w naszym samochodzie nie da się odblokować drzwi ręcznie przez okno, tylko kluczykiem.

O kradzieżach na parkingach stacji benzynowych słyszałam wiele, ale na razie nic o kradzieżach w miastach i kempingach w Chorwacji.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 18.07.2008 17:46

malagosa napisał(a): Z drugiej strony w naszym samochodzie nie da się odblokować drzwi ręcznie przez okno, tylko kluczykiem.

Też tak kiedyś myślałem ...... już tak nie myślę. Dla "fachowca" nie ma przeszkód.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.07.2008 18:25

Nasi są wszędzie... To i wszędzie tam będą kradzieże :)
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 18.07.2008 22:09

Sławomir Wocial napisał(a):Nasi są wszędzie... To i wszędzie tam będą kradzieże :)

Nie przesadzajmy, przecież nie wiadomo łobuza jakiej nacji to występek.
Stanek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stanek » 19.07.2008 08:07

Odkąd na kempingu w Chorwacji w nocy odcieli mi rowery przypięte do drzewa obok przyczepy to wiem, że w Chorwacji należy pilnować swoich rzeczy. Dodam, że jeździłem dużo po Europie od Giblartaru zaczynając na Nord Cap kończąc nocując na kempingach, a w większości na dziko (samochód kempingowy) i NIGDY mi nic nie zgineło. Jadąc do Chorwacji pierwszy raz od wszystkich słyszałem jak tam bezpiecznie i jak super, a tu od razu drugiej nocy taka niespodzianka :( Uraz został, ale w tym roku daję im drugą szansę :) Oczywiście jadę z rowerami. Ciekawe czy z nimi wrócę :)
szablasty
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) szablasty » 19.07.2008 08:35

Sławomir Wocial napisał(a):Nasi są wszędzie... To i wszędzie tam będą kradzieże :)

Ty to chyba głupi jesteś :(
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 19.07.2008 08:42

szablasty napisał(a):

Ty to chyba głupi jesteś :(

A ja myślę, że jest w tym duże prawdopodobieństwo i Sławek może mieć rację. Zresztą moja pierwsza myśl też była taka. Nie przesądza to jednak faktu, że pod każdą szerokością geograficzną można trafić na miejscowych gagatków.
Rubinio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rubinio » 19.07.2008 10:05

Witam,

W tym roku w czerwcu też miałem przykrą niespodziankę na kempingu koło Puli. Gdy byliśmy na plaży ktoś przewrócił do góry nogami nasz namiot.
Co zginęło? Nokia 6310 - miała 6 lat - prawdziwa babcia, 100 kun i co najdziwniejsze 10 złotych polskich.
Po co komuś 10 zł w Chorwacji? Chyba że to rodak.

Od tamtej pory nosiłem wszystko co cenne w plecaku przy sobie.

Jednak wcale nie jest bezpiecznie. Po wszystkim rozmawiałem z obsługą kempingu i co roku zdarza się kilka takich incydentów.

Pozdrawiam
Robert
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone