Chorwacja Online..........odkryj Chorwację na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków

Kučište - proszę o opinię

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kroj
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 287
Dołączył(a): 11.06.2009
Kučište - proszę o opinię

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 19.06.2010 08:55

Czy ktoś z rodziny Cro.. mógłby podpowiedzieć, jak wygląda "miejska" część Kuciste? Jest to przedługa miejscowość, z tego co zauważyłam - ja niestety znam tylko Pernę. Znalazłam w necie zdjęcia części dalszej, za piekarnią i konzumem, z kamiennymi piętrowymi domami (nawet poczta jest).
Ale czy ktoś z Was może mi powiedzieć, czy ta właśnie część nie jest zbyt.."miejska" jak na wypoczynek?
Jak wyglądają tam plażki? czy jest szansa na małe zakątki, jak w Pernie, czy też bardziej jak w Orebicu, promenada i woda..?

Bardzo proszę nie mordujcie mnie od razu za ten temat, grzebałam i szukałam i właściwie są na zdjęciach albo Perna albo od razu Loviste, ewentualnie Viganj.
Pozdrawiam cromaniacko
noyle
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 564
Dołączył(a): 08.03.2004
Re: Miejskie Kuciste?

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 21.06.2010 15:05

kroj napisał(a):Ale czy ktoś z Was może mi powiedzieć, czy ta właśnie część nie jest zbyt.."miejska" jak na wypoczynek?
Jak wyglądają tam plażki? czy jest szansa na małe zakątki, jak w Pernie, czy też bardziej jak w Orebicu, promenada i woda..?


tu od Perny
Obrazek

a tu prawie centrum
Obrazek
Kuciste to mała wioska a droga biegnie nad morzem w centrum parę większych klimatycznych domów
kroj
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 287
Dołączył(a): 11.06.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 21.06.2010 15:27

Dzięki wielkie za podgląd :D
Apartament klepnięty, znów od Anglika :wink:
Ale tym razem od innego (nie można się uprzedzać :)) i nie płacę z góry - a dla ciekawych- podrzucam opowieść pt. nie kupuj kota w worku - czyli nie płać z góry forum/viewtopic.php?t=25573

Byle do sierpnia :P :P
noyle
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 564
Dołączył(a): 08.03.2004

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 21.06.2010 17:00

kroj napisał(a):Dzięki wielkie za podgląd :D
Apartament klepnięty, znów od Anglika :wink:
Ale tym razem od innego (nie można się uprzedzać :)) i nie płacę z góry - a dla ciekawych- podrzucam opowieść pt. nie kupuj kota w worku - czyli nie płać z góry forum/viewtopic.php?t=25573

Byle do sierpnia :P :P

Tak troszkę teraz to nie bardzo cie rozumiem?
Perna jest to część Kuciste, i będąc tam dwa tygodnie nie było okazji na oglądniecie wioski?
kroj
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 287
Dołączył(a): 11.06.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 21.06.2010 17:08

No widzisz..nie w tę stronę pojechaliśmy. Samo Kuciste i Viganj zostało nad brzegiem, my pojechaliśmy górą do Loviste. A samej w Pernie byliśmy ca 3 km od tej miejskiej części. Dlatego w tym roku nadrabiamy :), stopniujemy przyjemności.
noyle
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 564
Dołączył(a): 08.03.2004

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 21.06.2010 17:43

kroj napisał(a):No widzisz..nie w tę stronę pojechaliśmy. Samo Kuciste i Viganj zostało nad brzegiem, my pojechaliśmy górą do Loviste. A samej w Pernie byliśmy ca 3 km od tej miejskiej części. Dlatego w tym roku nadrabiamy :), stopniujemy przyjemności.

Bardzo sympatycznie, my akurat często robimy spacerki do Viganij.
Rano lubię iść na kawę do "centrum" Kucistego, przy poczcie, mini porcie, boisku do bocce i waterpolo jest miejscówka z lokalesami.
Wieczorkami polecam spacer do Ponty, a później można skoczyć na malutkiego drinka do beachbaru w którym to można trafić na super live music koncercik
kroj
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 287
Dołączył(a): 11.06.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 21.06.2010 18:16

noyle napisał(a):Rano lubię iść na kawę do "centrum" Kucistego, przy poczcie, mini porcie, boisku do bocce i waterpolo jest miejscówka z lokalesami.
Wieczorkami polecam spacer do Ponty, a później można skoczyć na malutkiego drinka do beachbaru w którym to można trafić na super live music koncercik


O! właśnie o takie informacje mi chodziło. A jak jest z miejscami do wodowania ciał?
Jacekp
Odkrywca
Posty: 104
Dołączył(a): 08.01.2008
Pytanie o Kuciste na Peliesaku

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacekp » 07.04.2013 09:50

Witam wszystkich. Poszukuję informacji na temat miejscowości Kuciste na Płw. Peliesac. Jakie plaże, czy to duża miejscowość, czy w sezonie dużo turystów, czy to prawda, że często tam wieje (mistral, bura). Jednym słowem czy polecacie?
Pozdrawiam wszystkich i czekam na informacje
Bocian
zbanowany
Posty: 24103
Dołączył(a): 21.03.2005
Re: Pytanie o Kuciste na Peliesaku

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.04.2013 09:59

Półwysep nazywa się Pelješac. Kučište jest mekką osób poszukujących wiatru. Wiatru którego tam nie brakuje z uwagi na Pelješki kanal.
Aldonka
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 4101
Dołączył(a): 07.07.2006
Re: Pytanie o Kuciste na Peliesaku

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 10.04.2013 22:44

Ja mam jedno określenie na Kučište - łeb urywa :D i to bynajmniej nie z powodu tego, że jest tam tak super fajnie :D
madiqa
Turysta
Posty: 12
Dołączył(a): 21.06.2011
kuciste- prosze o opinie

Nieprzeczytany postnapisał(a) madiqa » 22.04.2013 20:21

Witam, muszę dziś potwierdzić rezerwacje w Kuciste, nie mogę się jednak ostatecznie zdecydować. Przeglądałam forum i znalazłam informacje, ze jest to raczej spokojna miejscowość. Nie zależy mi na rozrywce, ale byłoby milo gdyby wieczorem można było wyjść do jakiejś knajpki i posłuchać muzyki na żywo. Czy są tam dostępne "pod ręką" jakieś budki z lodami, stragany, sklepiki? Proszę o informację,
pozdrawiam:)
Aldonka
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 4101
Dołączył(a): 07.07.2006
Re: kuciste- prosze o opinie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 22.04.2013 21:03

Znajdziesz tam wszystko co potrzeba, są i knajpki i lody i sklep i piekarnia i poczta. A przy tym spokój i piękne widoki.
madiqa
Turysta
Posty: 12
Dołączył(a): 21.06.2011
Re: kuciste- prosze o opinie

Nieprzeczytany postnapisał(a) madiqa » 23.04.2013 08:14

dziękuję za odpowiedź:) zdecydowane- kuciste:)
walp
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 11263
Dołączył(a): 22.12.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 23.04.2013 08:50

Hej,
mogę tylko potwierdzić, że w Kučište znajdziesz wszystko to, o czym napisała Aldonka. :)
Widzę jednak, że decyzja już zapadła i słusznie. :wink:
paru86
Podróżnik
Posty: 21
Dołączył(a): 21.06.2012
Kuciste k. Orebic

Nieprzeczytany postnapisał(a) paru86 » 27.07.2013 09:38

Witam, planujemy z dziewczyną jechać własnie do Kuciste, do kompleksu hotelowego Komodor. Zdecydowaliśmy sie na biuro bo jest to dla nas wygodniejsze. Może ktoś był w tamtym miejscu i może napisać małą relacje, i dać jakieś wskazówki co do tego miejsca.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne



Kučište - proszę o opinię
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Forum wykorzystuje oprogramowanie M 2.0. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

chorwacja online - cro.pl 1999-2018