Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kto ma psa Shih tzu

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Kto ma psa Shih tzu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.10.2013 15:39

Tylko mnie bez śmiechów - chichów. :D
Kto ma takiego pieska (shih tzu) - czy nadaje się do domu i czy są z nim kłopoty, a jeśli tak to jakie?
Jeśli możecie coś tfurczego podpowiedzieć to byłbym wdzienczny :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.10.2013 15:43

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.10.2013 15:46

Bocian napisał(a):Obrazek

10 letnia córka i kochający tatuś :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.10.2013 15:48

Tak patrząc na zdjęcia, to tylko do domu się nadaje
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.10.2013 15:57

jara napisał(a):Tak patrząc na zdjęcia, to tylko do domu się nadaje

Zgadza się tylko czytałem, że choruje na różne choroby i bardziej interesuje mnie to czy to prawda, a jeśli tak to na co i czy żyją w miarę długo (nie tak jak chomik).
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.10.2013 16:03

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.10.2013 16:06

tenks
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.10.2013 16:48

Moim zdaniem żaden pies nie nadaje się do domu, a wynalazki typu Yorkshire czy Shih tzu to nie psy. Kochający tatuś się zdziwi jak córeczka za 5 lat będzie wolała chłopczyków i to tatuś będzie dymał z piesiem na spacerki. Chomik to optymalne rozwiązanie. 2 lata max a jak zdechnie zimą to mu w doniczce pod palmą albo fikusem zrobisz pogrzeb. Mam kundla na dworze i jak myślisz kto wodę mu zmienia? Jakby nie tatuś to by się już pewnie sam do wody dokopał 8) Pod tym względem chłopcy są lepsi. Quad nie będzie piszczał pod drzwiami :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.10.2013 16:57

Rysio napisał(a):Kochający tatuś się zdziwi jak córeczka za 5 lat będzie wolała chłopczyków i to tatuś będzie dymał z piesiem na spacerki.

Ale przyznasz, że widok.........bezcenny!Obrazek
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.10.2013 17:01

Będzie musiał uważać na małolaty :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.10.2013 17:15

anakin napisał(a):
Rysio napisał(a):Kochający tatuś się zdziwi jak córeczka za 5 lat będzie wolała chłopczyków i to tatuś będzie dymał z piesiem na spacerki.

Ale przyznasz, że widok.........bezcenny!Obrazek

Najpierw sama smycz. Jak się dzieciak sprawdzi, to do niej psa.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.10.2013 17:22

Przynajmniej 1 pełny sezon.
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 31.10.2013 17:47

Swego czasu znajoma męczyła się z osobnikiem tej rasy. Kupiła ponieważ szczeniaczek wydawał się słodki..... może i tak rzeczywiście wyglądają maluchy. Później zaczęły się schody. Dwie rzeczy, które pamiętam: po pierwsze, ten pies okrutnie chrapie! po drugie, z racji niskiego zawieszenia i długiej sierści łapie wszelkie brudy na spacerze, a w deszczowe dni przynosi do domu masę błota! Poza tym to rasa wymagająca dużego nakładu pracy jeśli chodzi o jego pielęgnację. No i uparty jak diabli. Nie wiem czy wszystkie tak mają, tamten tak miał. Ja bym takiego nie kupił.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.10.2013 17:56

Się śmiejecie mam taki nacisk na kupno psa że już nie wiem gdzie przed nim uciekać
No dobra cfaniczki to jakiego psa byśta polecili byleby był z włosem nie z sierścią
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 31.10.2013 18:20

Zakup psa to nie zakup auta czy jakieś innego martwego przedmiotu, tu nie ma czegoś takiego jak polecanie jakiejś rasy. Jeśli nie czujesz potrzeby zakupu, jeśli nie będziesz miał czasu aby psa wyszkolić, wyprowadzić na spacer itp. to go po prostu nie kupuj! Podkreślić chciałbym etap szkolenia, długi i żmudny, tu się nie wymigasz i nie zwalisz obowiązku na córkę, wszyscy domownicy muszą to robić, żelazna konsekwencja, jeden domownik się wyłamie i po ptokach. Tak jak pisali koledzy wcześniej, jeśli córa chce psa, to ustaw budzik na 3.00 i wygoń przed dom na 10 minut bo piesek chce siusiu, następnej nocy pobudka o 4.00, 20 minut, piesek chce siusiu, kupkę a do tego zanim to zrobi to musi sobie powęszyć, poniuchać. I kilka razy dziennie na 30 minut na spacer. Proponuję zacząć w deszczowy czy wietrzny dzień, 99% dzieciaków ma dość i rezygnuje. A hardkorowa jest symulacja psiej bieguny, co 15 minut w nocy na 10 minut przy minusach na termometrze. Piszę tak dlatego, ponieważ będąc "młodym dorosłym" sprawiłem sobie psa, którego miałem później serdecznie dość, w zasadzie to nie psa bo był super (alaskan malamute) ale nocnych wycieczek i oczekiwania na stolec bądź siku, w domu wyglądało to tak, że trzeba się streszczać bo wszystko za chwilę wyląduje na dywanie, jednak po wyjściu na dwór zawory jakby nabierały mocy i nie puszczały tak szybko jakby się mogło początkowo wydawać, następowała psia procedura wydalenia z siebie resztek, węszenie, niuchanie, spojrzenie na pana, węszenie, nie, to nie to drzewo, węszenie, to jednak też nie to drzewo, pan zaczyna się gotować i używać słów powszechnie uważanych za obraźliwe więc mały sik... ale to nie koniec, procedura się powtarza.... :evil: a jeśli spróbujesz wyciągnąć go na siłę do domu zanim skończy pobudkę za kilkanaście minut masz jak w banku.
Przemyśl 100 razy zanim zakupisz psa.
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone