Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kto ma psa Shih tzu

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 31.10.2013 19:04

SgwdYrEira napisał(a):........
Przemyśl 100 razy zanim zakupisz psa.

Podpisuję się pod tym.
Jest jeszcze jedna kwestia, otóż zdarza się, że pies może mieć chorobę lokomocyjną (wiem, bo sama to przerabiałam). Chciałbyś mieć zarzygany samochód? Wątpię :wink: To nic przyjemnego :wink:
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 31.10.2013 19:18

Z tą psią chorobą lokomocyjną to też miałem niezłą jazdę. Czasami mojego malamutka (a raczej malamutkę) zabierałem do mojej babci (35 km), ze względu na swój rozmiar miała lokum w bagażniku, zawsze zaliczała pawia dokładnie 500 metrów przed celem, zawsze przy stadionie RKS (może to była jej ocena dokonań piłkarskich ;)), droga tam trochę nierówna była (ale wcześniej też!). Co więcej, nigdy nie wysikała się poza domem, innych rzeczy też na wyjazdach nie robiła. Tak więc jak wracałem z nią do domu to po przyjeździe. wyskakując z bagażnika od razu oddawała mocz. Rzekłbym w locie! I nie ma w tym stwierdzeniu przesady.
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 31.10.2013 20:24

Dokladnie tak jak pisze SgwdYrEira , mam shih tzu w domu psina super, typowo pies do pokoju :D nie sprawia zadnych problemow , wesoly jegomosc , mankamentem jest jego wszysto zernosc i brak umiaru , wiec trzeba tego pilnowac, acha no i spanie w lozku obowiazkowe z tym ze pol nocy spi w kojcu polowa w lozku . Sam jestem zwolennikiem ze pies powinien miec swoje miejsce ale rozkazac mu cos i patrzec na jego niewinny wzrok ktory przeszywa twoje serce-bezcenne :)Faktycznie tego pieska trudno ulozyc mozna tego dokonac poswiecajac mu bardzooo duzo czasu , trzeba tez czesto go czesac i pare razy w roku obciac wlos , jednak w domu wlosy tego psa nie robia problemu , poprzednio mialem dalmatynczyka i czyszczenie siersci z zakamarkow to masakra , psa nie mam od 8 lat a siersc po nim dalej znajduje :evil: Niektore shih tzu faktycznie podatne sa na choroby z moim nie mam problemow , a byl juz dwa razy tatuskiem i jego dzieci tez nie maja problemow zdrowotnych , mysle ze jest to uzaleznione genetycznie. Kupujac takiego psiaka najlepiej kupic z rodowodem , lub bez ale od hodowcy . reasumujac:
na minus - trudny do ulozenia,
trzeba poswiecic duzo czasu nad higiena pieska
wszysto je i nie zna umiaru
bardzo lubi lozko miec dla siebie (lecz w zimie moze wystepowac w roli kaloryfera lozkowego :) na plus - wprowadza cieply klimat w domu
bardzo skory do zabawy
wywoluje usmiech na twarzy czy tego chcesz czy nie :) szczegolnie u milusinskich :)
I mozna by tak wymieniac i wymieniac tak ze GORACO POLECAM aczkolwiek trzeba sie zastanowic to nie jest zabawka po prostu maly wesoly czlonek rodziny pzdr :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.10.2013 20:53

Adikos dzięki za info :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.10.2013 21:00

To ja Ci powiem tak.
Całkiem poważnie teraz.
Swego czasu miałem podobne "jazdy", a motywem przewodnim był....york.
Jednak ponieważ jawiła mi się perspektywa, o której wspominał Rysiek - nie ma yorka.
A uwierz, znam doskonale znacznie słowa córusia- tatusia. :D
W tym przypadku słowa o mientkim sercu i twardej doopie są jak najbardziej na miejscu. :wink:

"Idź" w chomiki albo żółwie.
Te drugie przynajmniej na luzie złapiesz jak Ci się rozbiegną po chałupie. :mrgreen:
A chomik "idzie" na łapkę na myszy (sprawdzone). :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.10.2013 21:05

Na razie temat jest w "załatwianiu" odwlekłem go z letka na bliżej nieokreślony czas. W chomiki wlazłem już kilka razy, żółwie (hmmmmmm...), koty odpadają, a pies to wiesz zawsze pies. :D dlatego rozeznanie robię bo w necie to takie info, że same ochy i achy. Andrzej też mnie już przed psem przestrzegał (sam ma to wie najlepiej), a nacisk trwa. :D
Ostatnio edytowano 31.10.2013 21:06 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.10.2013 21:06

anakin napisał(a):To ja Ci powiem tak.
Całkiem poważnie teraz.
Swego czasu miałem podobne "jazdy", a motywem przewodnim był....york.
Jednak ponieważ jawiła mi się perspektywa, o której wspominał Rysiek - nie ma yorka.
A uwierz, znam doskonale znacznie słowa córusia- tatusia. :D
W tym przypadku słowa o mientkim sercu i twardej doopie są jak najbardziej na miejscu. :wink:

"Idź" w chomiki albo żółwie.
Te drugie przynajmniej na luzie złapiesz jak Ci się rozbiegną po chałupie. :mrgreen:
A chomik "idzie" na łapkę na myszy (sprawdzone). :mrgreen:

Też z Julką to przeszedłem. Skończyło się na chomiku.
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 31.10.2013 21:07

Wracając do pytania jaką rasę polecić. Kup se tosa inu, świetne psiaki, tylko spore rosną :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.10.2013 21:07

jara napisał(a):Też z Julką to przeszedłem. Skończyło się na chomiku.

Też przechodzę to z Julką :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.10.2013 21:09

SgwdYrEira napisał(a):Wracając do pytania jaką rasę polecić. Kup se tosa inu, świetne psiaki, tylko spore rosną :lol:

W bloku mieszkam, a nie w zamku królewskim :D
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 31.10.2013 21:09

Jak mieszkasz w bloku to o psie zapomnij, kup sobie akwarium.

A co do tosa-inu, są na liście psów niebezpiecznych, nie wiem czemu, to straszne słodziaki.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.10.2013 21:13

zebik napisał(a): Andrzej też mnie już przed psem przestrzegał (sam ma to wie najlepiej), a nacisk trwa. :D

Ale Andrzej ma psa. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.10.2013 21:18

anakin napisał(a):
zebik napisał(a): Andrzej też mnie już przed psem przestrzegał (sam ma to wie najlepiej), a nacisk trwa. :D

jakiego psa :?: :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.10.2013 21:24

zebik napisał(a):
anakin napisał(a):

jakiego psa :?: :mrgreen:

Psa.
Po prostu. :mrgreen:
A nie kłębek wełny na nogach. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.10.2013 21:28

anakin napisał(a):Psa.
Po prostu. :mrgreen:
A nie kłębek wełny na nogach. :mrgreen:

Jak Andrzej ma psa to Ty jesteś Lars Urlich z Metallicy, :D trza było Andzie zajrzeć pod ogon to byś wiedział, że to dziewczynka. :D
Oj Maurycy Maurycy :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone