Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kto 08lipca w okloice splitu z warszawy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcin1973
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin1973 » 27.06.2006 10:49

kto jedzie 08lipca w okloice splitu z warszawy?
Monika67
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monika67 » 27.06.2006 14:06

marcin1973 napisał(a):kto jedzie 08lipca w okloice splitu z warszawy?

Chcemy jechać właśnie w tym terminie z W-wy do Splitu, i dalej na Korculę, ale trochę mnie na tym forum przestraszyli tymi korkami w soboty. Albo można wyjechać w czwartek 6 lipca i w Splicie być w piatek, albo wyjechać z W-wy w niedzielę 9 lipca raniutko, i być w Splicie w poniedz. Gdzie ty dalej ze Splitu? Jaka trasą chcesz jechac, przez Austrię czy Węgry? Gdzie będziesz (i czy wogóle, ale chyba tak) nocował.
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 27.06.2006 14:31

Monika67 napisał(a):

Chcemy jechać właśnie w tym terminie z W-wy do Splitu, i dalej na Korculę, ale trochę mnie na tym forum przestraszyli tymi korkami w soboty. Albo można wyjechać w czwartek 6 lipca i w Splicie być w piatek, albo wyjechać z W-wy w niedzielę 9 lipca raniutko, i być w Splicie w poniedz. Gdzie ty dalej ze Splitu? Jaka trasą chcesz jechac, przez Austrię czy Węgry? Gdzie będziesz (i czy wogóle, ale chyba tak) nocował.

Mam podobne odczucia, jechać albo we czwartek, albo sobota - niedziela. Chciałam jechać przez Austrię. Teraz uważam, że chyba lepiej przez Węgry.
focus2gold
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) focus2gold » 27.06.2006 14:31

ja wraz z rodzinką ruszamy z Wa-wy w sobotę w kierunku Splitu, a dokładnie za ok. 40km. jadę przes Czechy, Austrię, Słowenię. Jeszcze nie wiem czy będziemy nocować. W zeszłym roku nocowałem w Czechach przy grancy Austryjackiej. Teraz jeszcze nie wiem.
marcin1973
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin1973 » 01.07.2006 10:05

prazek napisał(a):
Monika67 napisał(a):

Mam podobne odczucia, jechać albo we czwartek, albo sobota - niedziela. Chciałam jechać przez Austrię. Teraz uważam, że chyba lepiej przez Węgry.
witam
jade przez austrię ,nocleg na słowenji cej>hvar
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 01.07.2006 14:40

marcin1973 napisał(a):
prazek napisał(a):
Monika67 napisał(a):

witam

O której wyjeżdżacie z Warszawy?
marco33
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco33 » 01.07.2006 16:12

Jadę z W-wy w sobotę w godzinach wieczornych. Mialem jechac dzien wcześniej ale naczytałem się na forum o korkach w sobotę i przesunąłem wyjazd o jeden dzień.
marmatmm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marmatmm » 01.07.2006 19:51

Ja jadę już po raz czwarty wyjazd w piątek ok.14 ok.3 rano jestem na granicy Chorwackiej i na 10 w okolicach Splitu . W tych godzinach korków nie ma na autostradzie w stronę morza .
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 01.07.2006 23:06

marmatmm napisał(a):Ja jadę już po raz czwarty wyjazd w piątek ok.14 ok.3 rano jestem na granicy Chorwackiej i na 10 w okolicach Splitu . W tych godzinach korków nie ma na autostradzie w stronę morza .

Skąd jedziesz?
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 01.07.2006 23:12

marco33 napisał(a):Jadę z W-wy w sobotę w godzinach wieczornych. Mialem jechac dzien wcześniej ale naczytałem się na forum o korkach w sobotę i przesunąłem wyjazd o jeden dzień.

Wyjezdżając w sobotę wieczorem, w nocy z soboty na niedzielę, jedziesz przez Polskę, a wniedzielę pokonujesz resztę drogi. O której planujesz przyjazd na miejsce?
Ja myślę wyjechać w sobotę skoro świt ( bardzo wcześnie ) i być na miejscu w niedzielę do południa.
marco33
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco33 » 02.07.2006 17:33

prazek napisał(a):
marco33 napisał(a):Jadę z W-wy w sobotę w godzinach wieczornych. Mialem jechac dzien wcześniej ale naczytałem się na forum o korkach w sobotę i przesunąłem wyjazd o jeden dzień.

Wyjezdżając w sobotę wieczorem, w nocy z soboty na niedzielę, jedziesz przez Polskę, a wniedzielę pokonujesz resztę drogi. O której planujesz przyjazd na miejsce?
Ja myślę wyjechać w sobotę skoro świt ( bardzo wcześnie ) i być na miejscu w niedzielę do południa.

Może rzeczywiście lepiej wyjechać wcześniej ( zresztą planuję ok. 2-3 w nocy postój na 3-4 godzinną drzemkę). Wydaje mi się że jeśli wyjadę ok . południa, to na miejscu będę przed 12.00 ( nawet jeśli zafunduję sobie drzemkę).
marcin1973
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin1973 » 03.07.2006 09:23

prazek napisał(a):
marcin1973 napisał(a):
prazek napisał(a):
Monika67 napisał(a):

witam

O której wyjeżdżacie z Warszawy?
chcemy o szóstej
RAV28
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) RAV28 » 03.07.2006 12:22

marmatmm napisał(a):Ja jadę już po raz czwarty wyjazd w piątek ok.14 ok.3 rano jestem na granicy Chorwackiej i na 10 w okolicach Splitu . W tych godzinach korków nie ma na autostradzie w stronę morza .

cześć ja też już po raz 4 jadę z piątku na sobotę i też nigdy (do tej pory) nie miałem kłopotów z korkami. koło 18 będziesz na granicy polskiej, jeżeli jedziesz na bielsko biała - żywiec - zwardoń - bratysława - wiedeń - grac - maribor- zagrzeb - split to chętnie się podłączę do grupy. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
CEZZAR
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) CEZZAR » 04.07.2006 22:36

Jadę 10.07 w niedzielę z Piaseczna do Splitu dokładnie do Baska Voda
ruszamy rano o 4.00 , Czechy, Austria , Słowenia spanko i dalej wypoczęci do celu.Standard
Moja córka 3latka pierwszy raz będzie w Chorwacji jak jeżdziliśmy nad nasze morze to bawiła się cały czas kamyczkami więc tam ich będzie miała pod dostatkiem. :D
jalmek
Odkrywca
Wyjazd 28 lipca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jalmek » 07.07.2006 17:50

Cześć. Wyjezdzamy we 3 osoby samochodem z Żyrardowa koło Warszawy. Szukamy kogoś z kim mozna by stworzyc grupe samochodów, by było rażniej. Wyjazd 28 lipca , bliższe informacje pod numerem telefonu 605490725. To nasz pierwszy wyjazd na Chorwacje. Możemy ze sobą zabrać dwie osoby w wieku do 24 lat. Czekam na propozycje, które musze zwreyfikować. Chętnie bym sie spotkał w Warszawie, by omówić szczegóły. Pozdrawiam Łukasz
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone