Witam wszystkich. Pytanie dotyczy miejscowości, jaką wybrać na krótki wyjazd do Cro.
W tamtym roku byłem w makarskiej i mój zachwyt Chorwacją i makarską trzyma do dziś.
W tym roku mam trochę mniej dni na wypoczynek. Mam zamiar wyjechać w wtorek 14,08 i wrócić 19 w niedziele. Planuje bliską podróż na Istrię i sam nie wiem jaką miejscowość wybrać. Naczytałem się wiele na forum i najchętniej to bym zwiedził ile się da, no ale czasu mało. Myślałem o Puli albo krk lub jakiejś miejscowości blisko niej. Głównie chodzi mi o to, aby było co zwiedzić, porobić parę fotek, pospacerowac,wyjść wieczorem na piwko no i oczywiście do wody tez zamierzam wejść. Obojętnie mi czy będzie to piaszczysta, kamienista czy skalista plaża. Ważne żeby była(czego jestem pewien ze będzie) czysta i ciepła woda, bo lubię ponurkować z ABC. Jadę z zielonej góry i zastanawiam się nad drogą. Czy przez Niemcy , Austrie (1270 km i 15 godzin drogi), czy na Czechy, Austrie (brno,wiedeń,graz,ljubljana 1070km i 12 godzin drogi). Może jak ktoś będzie miał namiar na jakiś fajny tani pensjonat dla dwóch osób. Ważne żeby był blisko morza i jak się da to z łazienką. Bynajmniej i tak jadę w ciemno i będę szukał coś na miejscu. W makarskiej miałem taki za 10 euro od osoby i znalazłem go w 20 minut po przyjeździe . Bardzo dziękuję za jakiekolwiek informacje. Obiecuje napisać coś po powrocie.

.png)
.png)
.png)