Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

krótki wyjazd do Cro.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
komolka
Autostopowicz
krótki wyjazd do Cro.

Nieprzeczytany postnapisał(a) komolka » 10.08.2007 17:17

Witam wszystkich. Pytanie dotyczy miejscowości, jaką wybrać na krótki wyjazd do Cro.
W tamtym roku byłem w makarskiej i mój zachwyt Chorwacją i makarską trzyma do dziś.
W tym roku mam trochę mniej dni na wypoczynek. Mam zamiar wyjechać w wtorek 14,08 i wrócić 19 w niedziele. Planuje bliską podróż na Istrię i sam nie wiem jaką miejscowość wybrać. Naczytałem się wiele na forum i najchętniej to bym zwiedził ile się da, no ale czasu mało. Myślałem o Puli albo krk lub jakiejś miejscowości blisko niej. Głównie chodzi mi o to, aby było co zwiedzić, porobić parę fotek, pospacerowac,wyjść wieczorem na piwko no i oczywiście do wody tez zamierzam wejść. Obojętnie mi czy będzie to piaszczysta, kamienista czy skalista plaża. Ważne żeby była(czego jestem pewien ze będzie) czysta i ciepła woda, bo lubię ponurkować z ABC. Jadę z zielonej góry i zastanawiam się nad drogą. Czy przez Niemcy , Austrie (1270 km i 15 godzin drogi), czy na Czechy, Austrie (brno,wiedeń,graz,ljubljana 1070km i 12 godzin drogi). Może jak ktoś będzie miał namiar na jakiś fajny tani pensjonat dla dwóch osób. Ważne żeby był blisko morza i jak się da to z łazienką. Bynajmniej i tak jadę w ciemno i będę szukał coś na miejscu. W makarskiej miałem taki za 10 euro od osoby i znalazłem go w 20 minut po przyjeździe . Bardzo dziękuję za jakiekolwiek informacje. Obiecuje napisać coś po powrocie.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 10.08.2007 17:34

Najładniejsze, nabardziej atmosferyczne miasto na istri to Rovnij
Koło niego proponuje. na zwiedzanie jest okolica czyli Porecz, Limski kanał, średniowieczne miasteczka w środku istri Pula
Tylko czy warto na tak ktrótko jechac taki kawał drogi
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 10.08.2007 18:27

My jedziemy dokładnie w tym samym terminie z Wrocławia.
Początkowo był plan pod namiot, ale zastanawiam się nad jakimś hotelem lub pensjonatem.

Na Istrię jeżdżę zawsze przez Włochy (Triest) - trochę dalej ale cały czas autostrada.
Co do miejscowości, polecam Vrsar lub Porec. Co do Rovinji - fajne miasteczko do odwiedzenie ale chyba nie do mieszkania.

Jeśli macie ochotę na towarzystwo, to możemy porozmawiać co do wyjazdu.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

pozdro
Maciek

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone