Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki, korki, niesamowite!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 03.09.2007 13:55

To i nam sie udalo bezkorkowo :D :D :D

Wyjazd z Duby Peljeskiej ok 15.00 w piatek 31.08. Czyli przejazd wieczorny przez Chorwacje, Sv Rok i Mala Kapela na luzie, troche ciasniej przed granica slowenska, ale bez koreczka.

W drodze do Cro (jechalismy ze Slowenii 20.08, w poniedzialek) tez zupelnie bezkorkowo. Za to wtedy obserwowalismy dlugasne korki przed ww tunelami i myslelismy ze nas to czeka... Wiec jak widac z tymi dniami tygodnia rozne bywa...
jaceek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaceek1 » 03.09.2007 14:28

Korki korki i już po korkach, co właśnie widziałem na kamerach. Można się było spodziewać że z końcem sierpnia wszyscy ruszą do domu. A można było odczekać ten jeden dzień nic by się niestało jakby dzieci nie poszły na rozpoczęcie roku szkolnego. Ewentualnie wracać w środku tygodnia, ja tak zawsze robię i korków w CRO nie spotkałem :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.09.2007 15:30

Lubuszanin napisał(a):
Bienio78 napisał(a):
szaki17 napisał(a):Popartrzyłem przed chwilą na kamerki,korki tylko w jedną stronę,do domu, a w Lucko to masakra :!:

witam serdecznie, czy byłby Pan tak uprzejmy i dał mi namiary na te kamerki na drogi chorwackie? pozdrawiam

Prosze bardzo ;). www.hak.hr

Kliknąć w zdięcie ,otworzy się więcej kamer do wyboru :lol:
Bienio78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bienio78 » 03.09.2007 16:09

szaki17 napisał(a):
Lubuszanin napisał(a):
Bienio78 napisał(a):
szaki17 napisał(a):Popartrzyłem przed chwilą na kamerki,korki tylko w jedną stronę,do domu, a w Lucko to masakra :!:

witam serdecznie, czy byłby Pan tak uprzejmy i dał mi namiary na te kamerki na drogi chorwackie? pozdrawiam

Prosze bardzo ;). www.hak.hr

Kliknąć w zdięcie ,otworzy się więcej kamer do wyboru :lol:

dzięki śliczne ! siedzę juz jak na szpilkach ... w środę ok. 21.00 wyjazd na upragniony urlop do bajecznej Chorwacji !!!
jimmi
Croentuzjasta
A inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) jimmi » 03.09.2007 20:42

jaceek1 napisał(a):Korki korki i już po korkach, co właśnie widziałem na kamerach. Można się było spodziewać że z końcem sierpnia wszyscy ruszą do domu. A można było odczekać ten jeden dzień nic by się niestało jakby dzieci nie poszły na rozpoczęcie roku szkolnego. Ewentualnie wracać w środku tygodnia, ja tak zawsze robię i korków w CRO nie spotkałem :D :D

Masz szczęście, że nie natrafiłeś na np. wypadek w tunelu bo wtedy nawet w grudniu stałbyś przed tunelem i czekał na zielone światełko.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 09.09.2007 17:55

Nigdy nie wracajcie w weekendy; ja niestety muszę ze względu na pracę mojego męża. Powoli mi już jednak przechodzi... :D :D :D I chyba znów zaczynam śnić o Chorwacji ... :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.09.2007 20:46

A mi już przeszło , i w przyszłym roku znowu czekają mnie chyba korki :lol:
Tomek72
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek72 » 10.09.2007 19:08

Witam.
Muszę się pochwalić że w tym roku totalnie przejechałem bez korków.
Wyjazd do Trogiru 24-08 o 19:00 z Rybnika przez Czechy, Słowację, Węgry drogą 86,Słowenię (kawałeczek) i autostradą przez całe Cro. Jedyny postój przed Malą Kapelą 10min.
Powrót z Trogiru 08-09 o godz 18:30 przez Słowenię, Austrię i Czechy też bez korków.
Ale miałem szczęście. :) :) :)
Pozdrawiam.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 10.09.2007 20:33

Po prostu miałeś szczęście w tym chorwackim przejeździe. Ale chyba jednak nie pokonałeś tej trasy podczas ostatniego weekendu?
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 10.09.2007 21:18

Tomek72 napisał(a):Witam.
Muszę się pochwalić że w tym roku totalnie przejechałem bez korków.
Wyjazd do Trogiru 24-08 o 19:00 z Rybnika przez Czechy, Słowację, Węgry drogą 86,Słowenię (kawałeczek) i autostradą przez całe Cro. Jedyny postój przed Malą Kapelą 10min.
Powrót z Trogiru 08-09 o godz 18:30 przez Słowenię, Austrię i Czechy też bez korków.
Ale miałem szczęście. :) :) :)
Pozdrawiam.

Dobrą trasę wybrałeś . :D Udało Ci się . :D A miałeś dużą szansę zaliczyć fajny koreczek w Roju . :wink:
Tomek72
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek72 » 11.09.2007 09:25

Witam Cię MKM. Widzę że jesteś zorientowany w sytuacjach na drogach dojadowych do Cro :oczko_usmiech:
Może jesteśmy sąsiadami...?
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 11.09.2007 19:53

Tomek72 napisał(a):Witam Cię MKM. Widzę że jesteś zorientowany w sytuacjach na drogach dojadowych do Cro :oczko_usmiech:
Może jesteśmy sąsiadami...?

Jak pracujesz na Jankowicach , to możemy być nawet współpracownikami 8O
AndyB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndyB » 12.09.2007 11:44

Wracałem w sobotę 1 września i korek ok 20 minut przed tunelem(pierwszy od południa :) ), przez drugi bez problemu(mówię o tych 5 kilometrowych ;) ) a potem tylko około pół godziny na przejściu chorwacko-słoweńskim (zwężenie z kilku pasów do jednego). Swoja drogą mogliby coś z tym zrobić.. na pożegnanie nie psuć nerwów turystom :) A potem to już tylko przeszkadzał deszcz w Wiedniu a potem w Czechach i Polsce.
Pozdrawiam.
lider
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lider » 12.09.2007 20:45

Marcin29 napisał(a):a ja przez Slowacje i Wegry i bez koreczkow

Witamy w clubie drogi 86 pusto,szybciutko rewelka 7 raz :P
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 12.09.2007 21:37

Piotr Bydgoszcz napisał(a):No cóż. Mogę tylko potwierdzić te gigantyczne korki. Wracałem 25 sierpnia, w godzinach popołudniowych mijałem Zagrzeb i przed wjazdem do Słowenii totalny korek na ok. 4-5 godzin. Dalej już było ok. Spowodowane to było małą przepustowością przejścia cro-slo. Jeżdżę do Cro ok 6 lat i jest coraz gorzej. W Słowenii auto jechało za autem i niewyobrażam sobie co byłoby, gdyby na tej trasie wydarzył się jakiś wypadek. Nie wiem na co czeka Słowenia z budową na tym odcinku autostrady. Jeszcze parę lat, a będziemy stać w korkach od Grazu do Zagrzebia. Pozdrawiam. Piotr

Myślę ,że na razie profilaktycznie nie powinno się jeżdzić w soboty gdy jest zmiana turnusów. 8)
Układ z Schengen spowoduje ,że pierwsza granica będzie chorwacką. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki, korki, niesamowite!!! - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone