Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kolarstwo

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 22.05.2015 09:06

Bocian napisał(a):Pochodzący z Tatarstanu Rosjanin Ilnur Zakarin (Katiusza) wygrał w środę, po samotnym ataku, 11. etap kolarskiego Giro d'Italia.

I nic ? koniec info ? szkoooda .... a takie zaangażowanie w temat było i się skończyło :mrgreen:

Zastanawiałem się czy Contador mógł wygrać ten etap, teoretycznie tak ale tego nie zrobił .. ciekawe dlaczego. Nie jest tak mocny ? Nieważne :) góry pokażą kto jest mocny :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 22.05.2015 09:27

Kolarz ekipy CCC Sprandi Jarosław Marycz został przewieziony do szpitala z trasy czwartkowego etapu wyścigu Giro d'Italia.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 22.05.2015 09:31

Bocian napisał(a):Kolarz ekipy CCC Sprandi Jarosław Marycz został przewieziony do szpitala z trasy czwartkowego etapu wyścigu Giro d'Italia.

Dziękujemy :)
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 22.05.2015 10:13

bluesman napisał(a):
baunty napisał(a):
bluesman napisał(a):Gdyby nie Ty nic byśmy nie wiedzieli :mrgreen: :papa:

W czyim imieniu piszesz ?
Czy może nie do końca wiesz co piszesz lub klawiatura wymyka Ci się spod kontroli? :? :D

To powyżej jak rozumiem to jest poziom tej dyskusji. Mój wpis był z przymrużeniem oka i całkiem przyjazny.

Mój też był tylko przyjaznym pytaniem, czy oby literówka Ci sie nie przytrafiła (bo pisałeś w liczbie mnogiej)a jak sam widzisz, literówki Ci się nawet w nazwie dyscypliny sportu trafiały.
Przecież to było w trosce o Ciebie, a Ty od razu wyskakujesz z jakimiś postami typu
bluesman napisał(a):Jak dla Ciebie mój rower treningowy nie różni sie niczym od profesjonalnego rowerka spinningowego.

Po co tyle nerwowości, przecież możemy tu sobie przyjaźnie i z przymrużeniem oka porozmawiać.
Życzę więcej rozwagi podczas odpowiadania na niewinne pytania, bo doprawdy nie wiem co Cię sprowokowało do takiej odpowiedzi, a także miłego dnia i więcej spokoju ducha.

PS oczywiście życzę też kolejnych emocji podczas oglądania Giro - zapewne podczas oglądania, twe nogi zawładną dwoma pedałami, więc będzie przyjemne z pożytecznym.

Pozdrawiam
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 22.05.2015 16:19

Pech Contadora :( kraksa spowodowała dla niego duże straty czasowe. Szkoda, że pech Contadora to szczęście Aru bo obecnie jego przewaga to nie wynik sportowej walki.
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 22.05.2015 21:13

Mała ciekawostka kolarska dotycząca najbliższego wyścigu Tour des Fjords.

Podczas trzeciego etapu zawodnicy wjadą w podwodny tunel, którego najniższy punkt znajduje się ponad 260 metrów pod poziomem morza. Jego długość to 7,8 kilometra, a przy wyjeździe z tunelu usytuowano górską premię.
:)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 22.05.2015 21:21

Tomasz Brożyna został nowym trenerem kadry U23. Jego podanie zostało pozytywnie rozpatrzone przez Zarząd Polskiego Związku Kolarskiego. Zastąpił on na stanowisku Zbigniewa Piątka, który kilka dni temu złożył rezygnację w związku z podjęciem funkcji wójta.
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 22.05.2015 21:35

Bocian napisał(a):Tomasz Brożyna został nowym trenerem kadry U23. Jego podanie zostało pozytywnie rozpatrzone przez Zarząd Polskiego Związku Kolarskiego. Zastąpił on na stanowisku Zbigniewa Piątka, który kilka dni temu złożył rezygnację w związku z podjęciem funkcji wójta.

Dziękuję bardzo za informację. Jest ona ważna w tym wątku.
Mam nadzieję, że forumowy kolega (jak można przypuszczać) nieodłącznie związany z tym sportem oraz forumowym wątkiem rowerowym będzie na bieżąco informował o najważniejszych wydarzeniach związanych z rekreacją tudzież sportem rowerowym.

Mniemam, że nie zakłóci to koledze czasowo w równie treściwemu wypowiadaniu się w innych wątkach.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 23.05.2015 08:38

Nie wiem do kogo to piszesz ale jeśli do mnie to nie jestem i nie będę twoim kolegą, nawet forumowym.
A co do tematu wątku ...
Dwóch uczestników trwającego właśnie Giro d'Italia znalazło się w składzie polskiej kadry kolarzy szosowych na Igrzyska Europejskie w Baku. W wyścigu ze startu wspólnego panów wystartują m.in. aktualny mistrz Polski Bartłomiej Matysiak i Maciej Paterski. Dwaj kolarze CCC Sprandi Polkowice do końca maja uczestniczą w trzytygodniowym Giro d'Italia, jednym z trzech wielkich tourów. Przed startami w Azerbejdżanie będą mieli jednak wystarczająco dużo odpoczynku. Wyścigi szosowe w Baku odbędą się w dniach 18-21 czerwca. Wcześniej (13 czerwca) o medale powalczą kolarze górscy, a wśród nich wicemistrzyni olimpijska z 2008 roku Maja Włoszczowska.
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 23.05.2015 11:51

Bocian napisał(a):Nie wiem do kogo to piszesz...

No wysil się trochę i zastanów... :lol:
Bocian napisał(a):... ale jeśli do mnie to nie jestem i nie będę twoim kolegą, nawet forumowym.

Uff...
Dzięki. :papa:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 23.05.2015 13:40

Proszę. Lubię uszczęśliwiać takich jak ty.
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 23.05.2015 14:31

romuald22 napisał(a):
Bocian napisał(a):.........

....
Mam nadzieję, że forumowy kolega.....

romuald22 napisał(a):
Bocian napisał(a):... ale jeśli do mnie to nie jestem i nie będę twoim kolegą, nawet forumowym.

Uff...
Dzięki. :papa:

romuald22, a coś Ty taki niezdecydowany ? Chłopie, przeczysz sam sobie :mrgreen:
Co Ci dają tego typu posty ?

Wracając do tematu, to dziś czasówka.
Ciekawe jak bardzo pozmienia generalkę.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 23.05.2015 14:40

baunty napisał(a):Co Ci dają tego typu posty ?

Poklask wybrańców.
baunty napisał(a):Wracając do tematu, to dziś czasówka.
Ciekawe jak bardzo pozmienia generalkę.

Tego nie wiem ale jestem ciekaw ile czasu zajęłoby to na tym rowerku? Choć w sumie to rower górski :)
Zaprojektowany i wyprodukowany przez firmę House of Solid Gold, najdroższy rower świata wykonany jest w całości z 24k złota szczerego. Ponad 600 czarnych diamentów i 500 złotych szafirów pokrywa złoty bidon na wodę i logotyp marki umieszczony z przodu.
Siodełko pokryte jest skórą aligatora...

Koszt to bańka papieru ;)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 23.05.2015 20:27

Uff .. ulżyło mi Contador znów liderem :) Tak długa czasówka pomogła mu. Nie chodzi o to, że tylko jemu kibicuję ale dobrze by zwycięzca Giro zapracował sobie na nie sam :)
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 23.05.2015 20:34

Bocian napisał(a):Proszę. Lubię uszczęśliwiać takich jak ty.

Jeżeli wydaje ci się, że mnie uszczęśliwiłeś to dobrze. Pozostań w tych psychicznych stanach uszczęśliwiania forumowiczów.
Niektórzy już od tego sraczki (za przeproszeniem) chyba dostali.
baunty napisał(a):romuald22, a coś Ty taki niezdecydowany ? Chłopie, przeczysz sam sobie

Jeżeli mógłbyś wyjaśnić gdzie przeczę samemu sobie. ??? Chętnie odpowiem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone