Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kobiety za kółkiem

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.11.2010 12:53

Roxi napisał(a):...bo skupiają się ...

Ciekawe, ale ... niech ci będzie ... :wink:

Jedno jest pewne - większość kobiet jeździ lepiej ode mnie, a ja jeszcze zdjęcia robię :lol:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.11.2010 12:55

PysiaPysio napisał(a):
Roxi napisał(a): Według mnie kobiety prowadzą o wiele lepiej niż mężczyźni
... Oooo to już SZOWINIZM :lol:
poza tym wyrażenie "prowadzić lepiej" to mylące pojęcie jeśli napisałabyś BEZPIECZNIEJ to tu bym się nawet zgodził bo jeżdżą z reguły wolniej i w większości mniej agresywnie... ale to nie znaczy lepiej.

Jaki szowinizm? :lol:
Ale masz rację, zamiast lepiej, lepiej brzmi bezpieczniej :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.11.2010 13:04

Ja od dawna uważam że moja Żona prowadzi lepiej niż ja, tyle że pomimo tego do Chorwacji najczęściej jadę ja bo ... i tu 100 powodów :)

- bo na Jadrance wyprzedzać się nie da,
- bo ja więcej niż 140 nie pojadę a wiadomo przez Niemcy to można czasem depnąć więc pojedziesz ty :wink:
- bo jak jest ciemno to gorzej widzi (tak jakbym ja był sową, ale jak czegoś nie widzę to mnie to średnio przeraża) a Żona w ciemności wyobraża sobie wiele :)
- bo jak się auto popsuje to ponoć będę na nią zły (a jak mi się popsuje to będzie tylko moja wina, bo w końcu przeglądy to ja przed urlopem załatwiam :roll: )
- bo ... zawsze jeździłeś to jedź :lool:

Ale ze zlotu nad morzem przez Niemcy mnie przywiozła bo ... nie miała innego wyjścia :devil:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.11.2010 13:10

Rysio napisał(a): bo w końcu przeglądy to ja przed urlopem załatwiam :roll:

Takie rzeczy to u nas też ja :lol: Czasem się zdarzy, że Wojtka nie ma w domu, a w autku coś jest nie tak, to muszę sobie poradzić :)
Jak coś skrzypi, piszczy, trzeszczy, to jadę do mechanika i tłumaczę... podobno nawet zgrabnie. :twisted:
Nawet kiedyś usterkę pompy do wspomagania sama zdiagnozowałam... mąż był pod wrażeniem :lol: 8)
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 15.11.2010 13:55

Rysio napisał(a):Ja od dawna uważam że moja Żona prowadzi lepiej niż ja, tyle że pomimo tego do Chorwacji najczęściej jadę ja bo ... i tu 100 powodów :)

- bo ... zawsze jeździłeś to jedź :lool:
:devil:

ja jeszcze mówię, że mam rączki na urlopie :lool: :devil:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 15.11.2010 13:55

cytuję Anakina : "...Oczywiście zgadzam się z Tobą,że wiele kobiet jeździ lepiej niż faceci.
Nie mieszkają one jednak ze mną.... :oczko_usmiech: :wink:

:papa:[/quote]..."

no tak, bo ja mieszkam z moim mężem :) :) :)
B.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 15.11.2010 18:04

No cóż, naukowo jest stwierdzone że kobiety mają rozdwojenie jażni. Czego przykładem jest filmik podesłany przez kolegę Krakuscity. Bez przyczyny nie tego nie zrobił. Ile on musiał się namordować z Szanowną Małżonką żeby nauczyć ją jeżdzić to tylko on wie. Ileż to było problemów, słupków powywracanych, znaków drogowych i barierek odzielających pasy jezdni.

Bardzo proszę, niech Panie pooglądają ten instruktażowy, niezwykle pouczający film. Tam Panie zapewne zobaczycie swoje nawyki.

Pozdrawiam serdecznie.

Kolego Krakuscity, dziękuję za wsparcie i propagowanie bezpiecznej jazdy na drodze. Kadr filmowy z parkowaniem jest kapitalny. W końcu facet stracił cierpliwość :D :D :D
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 15.11.2010 18:47

darek1 napisał(a): Ile on musiał się namordować z Szanowną Małżonką żeby nauczyć ją jeżdzić to tylko on wie. Ileż to było problemów, słupków powywracanych, znaków drogowych i barierek odzielających pasy jezdni.
:D :D

Mijasz się z prawdą kolego darku1 :twisted:
Prawo jazdy zrobiłam bardzo dawno :oczko_usmiech: , gdy jeszcze Krakusa nie znałam :D
PysiaPysio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PysiaPysio » 15.11.2010 20:35

Roxi napisał(a):
PysiaPysio napisał(a):
Roxi napisał(a): Według mnie kobiety prowadzą o wiele lepiej niż mężczyźni
... Oooo to już SZOWINIZM :lol:

Jaki szowinizm? :lol:

Jaki??? Babski :D np takiObrazek
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 15.11.2010 21:24

Tak czytam i czytam i jakoś nie widzę poruszenia tematu rozmów telefonicznych podczas jazdy. Dużo jeżdżę po mieście i zauważyłem, że niestety najczęściej kobiety trzymają słuchawki przy uchu, czyżby wydanie trochę grosza na bluetootha lub inny zestaw jest problemem?
PysiaPysio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PysiaPysio » 15.11.2010 21:27

krakuscity napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=IBYyCCb2uOs
:lol:

A tu dla równowagi :lol: faceci :D /przynajmniej ci których widać/ :P
Ostatnio edytowano 16.11.2010 14:11 przez PysiaPysio, łącznie edytowano 1 raz
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 15.11.2010 23:01

Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 16.11.2010 07:03

Dobijesz tą, która czuje się niepewnie za kierownicą :twisted:
Mnie te filmiki bawią :lol:

A tak w ogóle to pewnie tyle samo jest "męskich" filmów na temat zachowania na drodze ;) Trzeba tylko lepiej poszukać 8)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.11.2010 07:56

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.11.2010 21:22

Roxi napisał(a):Dobijesz tą, która czuje się niepewnie za kierownicą :twisted:
Mnie te filmiki bawią :lol:

A tak w ogóle to pewnie tyle samo jest "męskich" filmów na temat zachowania na drodze ;) Trzeba tylko lepiej poszukać 8)

Masz w zupełności rację oto pan i władca
http://nasygnale.pl/kat,1025343,title,Tak-jezdza-tirowcy-zobacz-film,wid,12857249,wiadomosc.html?ticaid=5b416,
następnyhttp://www.youtube.com/watch?v=ZWBZAsZhGTg.
W ostatni weekend policja złapała około 2500 pijaków prowadzących samochód, szkoda, że nie podali ile było mężczyzn, a ile kobiet. Zaryzykował bym twierdzenie, że byli to samami królowie szos.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone