Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kobiety za kółkiem

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.11.2010 08:31

Filmik super... :D ...strach zostawiać samochód na ulicy..
SVIBANJ
Croentuzjasta

Postnapisał(a) SVIBANJ » 15.11.2010 08:46

geograf napisał(a):No cóż. :oops: Może mnie rzeczywiście trochę ruszyło, ale to dlatego, że nie lubię jak ktoś kogoś osądza nie znając go, a po drugie nie cierpię uogólnień ...

I znowu bład :D :D :D
Darek nie osadza i nie uogólnia, on najzwyczajniej w swiecie szuka zaczepki :D Nie daj sie prowokować to z pewnościa polubisz go tak jak ja :D :wink:
hassanbey
Croentuzjasta

Postnapisał(a) hassanbey » 15.11.2010 08:54

Odkąd żonka zrobiła prawko (2 latak) drogę Szczecin - Chorwacja robimy bez przystanków na spanie. Ona prowadzi do zmierzchu (do Austrii albo i dalej) a Ja nocka do samego końca. I rzeczywiście jak nigdy mi sie nie zdarza spanie w aucie gdy nie prowadzę to przy niej oko mi się zdrzemnie :)
PysiaPysio
Cromaniak

Postnapisał(a) PysiaPysio » 15.11.2010 11:13

Oczywiście każdy śmieje się z dowcipów o blondynkach i o babach za kierownicą/ja też/ ale z mojej tj Pysiowej strony mogę powiedzieć że tak samo kiepsko potrafią jeździć faceci jak i kobiety wiele razy klnąc za kierownicą że to jakaś baba obserwowałem w mijanym potem samochodzie kolesia i to wcale nie po 70ce.
Pysia jak nawet jak "na faceta" prowadzi bardzo dobrze parkuje na lusterka... nasze samochody lądują u blacharza raczej z mojego powodu ale cóż nie należę niestety do kierowców lubiących wolną jazdę chyba że w terenie/ale to już inna bajka/.
PS w drodze do Chorwacji nie wyobrażam sobie aby istniało ci innego niż równy podział obowiązków w końcu "głowie rodziny" też należy się piwo i odrobina spokoju dla podziwiania widoków. :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 15.11.2010 11:25

PysiaPysio napisał(a):PS w drodze do Chorwacji nie wyobrażam sobie aby istniało ci innego niż równy podział obowiązków w końcu "głowie rodziny" też należy się piwo i odrobina spokoju dla podziwiania widoków. :D

Uwierz mi- istnieje! :oczko_usmiech:
Twoja teza ma sens,ale przy założeniu,że kobieta jeździ w miarę regularnie samochodem.Jeżeli używa go sporadycznie,nie wyobrażam sobie "oddania" jej kierownicy na takiej trasie.Nie sądzę żebym w takim "układzie" był w stanie odpocząć ( a już o "zamknięciu oka" nie wspomnę. :wink: )
Oczywiście zgadzam się z Tobą,że wiele kobiet jeździ lepiej niż faceci.
Nie mieszkają one jednak ze mną.... :oczko_usmiech: :wink:

:papa:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 15.11.2010 11:34

anakin napisał(a):Nie mieszkają one jednak ze mną.... :oczko_usmiech:

Niestety, kobiety pod tym względem mają lepiej, na przykład:

ANITA:) napisał(a):... teraz zrobiłam się "wygodna" i zmieniam męża jak juz jest zmęczony :)
:devil:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 15.11.2010 11:36

Macie rację - niektóre kobiety jeżdżą bardzo dobrze a niektóre wręcz szaleją czyli szybko i brawurowo...aż trudno je wyprzedzić...
:lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 15.11.2010 11:38

weldon napisał(a):
anakin napisał(a):Nie mieszkają one jednak ze mną.... :oczko_usmiech:

Niestety, kobiety pod tym względem mają lepiej, na przykład:

ANITA:) napisał(a):... teraz zrobiłam się "wygodna" i zmieniam męża jak juz jest zmęczony :)
:devil:

A wiesz,że to całkiem ciekawy pomysł??
Może by się tak zrobić "wygodnym" i zmienić...........żonę jak już "jest zmęczona"???
Skoro w druga stronę można.....

:wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 15.11.2010 11:48

Ważne, żeby na zdjęciu dobrze wyjść ...

Obrazek

A co mi tam, wyjdę na męskiego szowinistę itd. ale ... coś w tym jest:
Women Drivers in Action :wink:
PysiaPysio
Cromaniak

Postnapisał(a) PysiaPysio » 15.11.2010 11:53

anakin napisał(a):Oczywiście zgadzam się z Tobą,że wiele kobiet jeździ lepiej niż faceci.
Nie mieszkają one jednak ze mną.... :oczko_usmiech: :wink:
:papa:

To trzeba spróbować "wychować" :P sobie kierowcę wymaga to trochę nerwów i cierpilwości ale PROCENTUJE/i to dosłownie :oczko_usmiech: / Mnie udało się to nawet 2x :lol:
anakin napisał(a):Twoja teza ma sens,ale przy założeniu,że kobieta jeździ w miarę regularnie samochodem.Jeżeli używa go sporadycznie,nie wyobrażam sobie "oddania" jej kierownicy na takiej trasie.Nie sądzę żebym w takim "układzie" był w stanie odpocząć ( a już o "zamknięciu oka" nie wspomnę. :wink: )

Tu się z tobą zgodzę pamiętam jak kilka lat temu "zmarnowałem" całkiem niezła imprezę kiedy to Pysia sprawiła że wytrzeźwiałem dosłownie w ciągu sekundy kiedy to próbowała staranować/i to 2x/ moją wychuchaną Alfusią klienta na pasie obok...
A dziś kiedy obserwując jej slalomy po pasach czasami nieśmiało zaprotestuję słyszę... "Trzeba było mnie nie uczyć"
PysiaPysio
Cromaniak

Postnapisał(a) PysiaPysio » 15.11.2010 12:05

Jacek S napisał(a):Macie rację - niektóre kobiety jeżdżą bardzo dobrze a niektóre wręcz szaleją czyli szybko i brawurowo...aż trudno je wyprzedzić...
:lol:

Miałem kilka lat temu taką sytuację... przede mną pomyka po ulicy Jeep Cherokee jedzie sprawnie tak ok 140km/h lubiłem się wtedy trochę pościgać no poza tym byłem ciekawy kto tak fajnie jeździ i gdy nie bez trudości dogoniłem skaczącego po pasach Jeepa OPADŁA MI PRZYSŁOWIOWA KOPARA bo za kierownicą siedziała siwiuteńka babcia na oko to ok 70
Do dziś marzę by będąc w jej wieku zachować taki refleks.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 15.11.2010 12:10

PysiaPysio napisał(a):Do dziś marzę by będąc w jej wieku zachować taki refleks.

Gorzej, jeżeli, po prostu, miała szczęście, a najgorzej, jeżeli już nie trybiła co robi ...

Biedny Anioł Stróż :(

:D
PysiaPysio
Cromaniak

Postnapisał(a) PysiaPysio » 15.11.2010 12:38

weldon napisał(a):
PysiaPysio napisał(a):Do dziś marzę by będąc w jej wieku zachować taki refleks.

Gorzej, jeżeli, po prostu, miała szczęście, a najgorzej, jeżeli już nie trybiła co robi ...

Też się nad tym zastanawiałem/gdy już udało mi się zamknąć buzię :lol: /
ale musiała "trybić" bo przy tej prędkości/140km/h/ a jechała wyprzedzając slalomem po 3pasach to gdyby nie miała refleksu skończyła by swoje wyczyny po góra 100m poza ty ten Jeep nie jest taki malutki i prowadzi się gorzej niż sprtowy wózek ...
masz rację że :D
weldon napisał(a):Biedny Anioł Stróż :( :D
ale swoją drogą NIECH PRACUJE/co z tego że emerytka/ ZA TO MU PŁACĄ :lol:
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 15.11.2010 12:40

Mój mąż jeździ bardzo dużo- taka praca , więc jak wyjeżdżamy na wakacje, to przynajmniej pół trasy prowadzę ja. Zbytnio się nie buntuję, niech sobie chłop odpocznie, tym bardziej że lubię siedzieć za kółkiem.

Nic się nie bój, wygodne buty, fajna muzyczka ( u nas są to audiobooki różnego rodzaju) i w drogę! :)

A historie o babie za kółkiem włożyłabym raczej między bajki.
Według mnie kobiety prowadzą o wiele lepiej niż mężczyźni, bo skupiają się na tym, żeby bezpiecznie dojechać z miejsca A do miejsca B, a facet chce dodatkowo dojechać tam jak najszybciej :twisted:
Od każdej reguły są wyjątki, ale wszystkie babki jakie znam, bardzo dobrze radzą sobie jako kierownice :lol:
PysiaPysio
Cromaniak

Postnapisał(a) PysiaPysio » 15.11.2010 12:51

Roxi napisał(a): Według mnie kobiety prowadzą o wiele lepiej niż mężczyźni
... Oooo to już SZOWINIZM :lol:
poza tym wyrażenie "prowadzić lepiej" to mylące pojęcie jeśli napisałabyś BEZPIECZNIEJ to tu bym się nawet zgodził bo jeżdżą z reguły wolniej i w większości mniej agresywnie... ale to nie znaczy lepiej.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone