Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kobiety za kółkiem

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 23.07.2010 14:20

Iwonab napisał(a):Witam.
........
Wszystkie trzy mamy prawo jazdy i wszystkie jeździmy samochodem, ale nigdy dotąd nie wybierałyśmy się w tak daleką podróż.

Ciekawa jestem czy zdarzały się wśród forumowiczów takie "babskie" ekipy i jak panie radziły sobie z trasą i autem?

Dziewczyny bierzcie cztery kółka i kierownice i w drogę. Na pewno dacie radę. Trasę do Chorwacji naprawdę można pokonać przyjemnymi i bezpiecznymi trasami.
To, że facet ma siedzieć za kółkiem to jak dla mnie dziwny stereotyp :wink: Był czas (z moim exs), że to tylko ja prowadziłam, zmieniałam koła, walczyłam z akumulatorem, jeździłam po warsztatach itp. Do mojego obecnego partnera mam pełne zaufanie jeśli chodzi o prowadzenie dlatego teraz zrobiłam się "wygodna" i zmieniam męża jak juz jest zmęczony :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2010 15:27

Z pow.
Ostatnio edytowano 25.08.2010 08:52 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 3 razy
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 24.07.2010 20:36

Obrazek

brave :wink:
geograf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) geograf » 14.11.2010 19:52

Mam wrażenie , ze ciągle panuje przekonanie, ze baba za kierownicą to zawalidroga i może co najwyżej jechać do pracy lub do kosmetyczki. Zrobiłam już prawie 400 tyś km i to nie tylko po polskich drogach. Razem z mężem pokonywaliśmy różne trudne trasy i zazwyczaj to ja prowadziłam. Według mnie to jazda poza granicami Polski jest łatwiejsza niż u nas. Przede wszystkim kierowcy na drodze są tam bardziej kulturalni niż w Polsce.
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 14.11.2010 19:55

znajoma iza wróciła w październiku kamperem sama z Dubrovnika :D
geograf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) geograf » 14.11.2010 19:58

A trasa do Chorwacji i po Chorwacji to pestka. Emocji to mogą dostarczyć dopiero alpejskie przełęcze, nie mówiąc o innych regionach świata. Więc drogie panie - kierownice w dłoń i w drogę. :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 14.11.2010 20:09

geograf napisał(a):Mam wrażenie , ze ciągle panuje przekonanie, ze baba za kierownicą to zawalidroga i może co najwyżej jechać do pracy lub do kosmetyczki. Zrobiłam już prawie 400 tyś km i to nie tylko po polskich drogach. Razem z mężem pokonywaliśmy różne trudne trasy i zazwyczaj to ja prowadziłam. Według mnie to jazda poza granicami Polski jest łatwiejsza niż u nas. Przede wszystkim kierowcy na drodze są tam bardziej kulturalni niż w Polsce.

Szanowna Pani, to że kreciła Pani kierownicą i zrobiła 400 tys. km przy siedzacym obok męzu to żaden wyczyn. Naukowo stwierdzono, że mimo woli kobiety sa słabymi kierowcami, decydentami na jezdni i niestety ale panikuja w przypadku zaistnienia trudno przewidualnych sytuacji kryzysowych. Stwierdziłem to już wielokrotnie. Faceci zachowuja zimną krew natomiast niewiasty zamykają oczy i puszczaja kierownicą Droga Pani coraz lepiej jeżdżą kobiety ale daleko im do doskonałości. Pozdrawiam Darek1
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.11.2010 20:52

kroj napisał(a):a ja widziałam kilku facetów czytających i piszących nawet i.. też sobie radzą :wink: :wink:

Dobre! bardzo dobre!!! :lol: :lol: :lol:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 14.11.2010 20:53

Do Chorwacji jeździmy nocą (dzieciaki prześpią spokojnie większość trasy i spokój jest), ja mam przewaznie do przejechania - Węgry nocą, a następnie - chorwacki poranek, czyli radośnie świecące słoneczko w oczka :) w oczka, które z róznych względów nie spały w czasie zmiany... jakoś tak mimo wszystko wole przypilnować męża (nie ma to jak dopilnowany mąż), a raz doatły mi się serpentiny :) takie, że mimo iż jeżdżę od zawsze - miałam stracha, oj miałam (a auto ukochane ma skręt autobusu). W czasie mojego kierowanie mój mąz słodko śpi - chyba ma większe zaufanie do mnie niż ja do niego ;)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 14.11.2010 21:19

:lol:
geograf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) geograf » 14.11.2010 21:44

darek1 napisał(a):
geograf napisał(a):.

Szanowna Pani, to że kreciła Pani kierownicą i zrobiła 400 tys. km przy siedzacym obok męzu to żaden wyczyn. Naukowo stwierdzono, że mimo woli kobiety sa słabymi kierowcami, decydentami na jezdni i niestety ale panikuja w przypadku zaistnienia trudno przewidualnych sytuacji kryzysowych. Stwierdziłem to już wielokrotnie. Faceci zachowuja zimną krew natomiast niewiasty zamykają oczy i puszczaja kierownicą Droga Pani coraz lepiej jeżdżą kobiety ale daleko im do doskonałości. Pozdrawiam Darek1

Panie Darku. Czytać należy ze zrozumieniem. 400 tyś km zrobiłam nie przy siedzącym obok mężu, tylko raczej samodzielnie. Mąż był pasażerem, czasem pomagał mi w jeździe jako pilot. Pokonując koło tysiąca km w ciągu nocy trudno uczyć się na pamięć mapy. A patrząc jak jeżdżą niektórzy panowie, wolę już sama prowadzić( nie mówię tu o mężu). Co do podejmowania decyzji i zimnej krwi to życzyłabym wielu kierowcom aby tak jeździli jak ja . Szczególnie to widać zimą, jak trzeba jeździć w trudnych warunkach po górach. A co do doskonałości, to może nam kobietom daleko do niej jako kierowcom, ale mężczyznom dużo dalej. Pozdrawiam.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 14.11.2010 22:09

Geograf-ko :D posty Dareczka1 trzeba czytać z dużym przymrużeniam oka ... To taki nasz forumowy wesołek :lol: i nie należy dawać mu się prowokować :lol: :lol:
Pozdravki.
geograf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) geograf » 14.11.2010 22:52

No cóż. :oops: Może mnie rzeczywiście trochę ruszyło, ale to dlatego, że nie lubię jak ktoś kogoś osądza nie znając go, a po drugie nie cierpię uogólnień. Wszędzie są dobrzy i źli, mądrzy i głupi, itp, itd bez względu na płeć, wiek czy narodowość.
A co do samochodów, to zaparkowanie samochodu bez wspomagania kierownicy na ciasnym parkingu jest dla mnie koszmarem. :wink:
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 14.11.2010 23:07

krakuscity napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=IBYyCCb2uOs

Ten film Krakusa jest zaje*** fajny!!! Dawno się tak nie uśmiałem... :lol:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 15.11.2010 07:13

Tomasz W napisał(a):
krakuscity napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=IBYyCCb2uOs

Ten film Krakusa jest zaje*** fajny!!! :

Nie mój , ja go tylko znalazłem. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone