Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kobiety za kółkiem

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Iwonab
Podróżnik
Kobiety za kółkiem

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwonab » 21.07.2010 20:14

Witam.
Strona www.cro.pl jest tą na którą ostatnio zaglądam najczęściej.
Z tego co zauważyłam fotel kierowcy na trasie do Chorwacji zarezerwowany jest najczęściej dla mężczyzn. To oni zwykle pokonują te 1000, 1500 km.
U mnie w rodzinie też tak jest. Mąż jest dobrym kierowcą i to on zawsze bezpiecznie dowozi nas do celu bliższych i dalszych podróży.
W sprawie tegorocznych wakacji jednak powiedział stanowczo"nie". Nie będzie jechał prawie 2000 km w jedną stronę i spędzał 4 dni ze swojego dwutygodniowego urlopu w aucie.
A że Chorwacja zauroczyła nas 2 lata temu, postanowiłyśmy wyruszyć w drogę same. Skład ekipy: córka, młodsza siostra i ja.
W drugim aucie koleżanka z mężem.
Wszystkie trzy mamy prawo jazdy i wszystkie jeździmy samochodem, ale nigdy dotąd nie wybierałyśmy się w tak daleką podróż.
Planujemy kilkudniowy pobyt w Czarnogórze, zwiedzenie Dubrownika i wypoczynek w środkowej Dalmacji.
Ciekawa jestem czy zdarzały się wśród forumowiczów takie "babskie" ekipy i jak panie radziły sobie z trasą i autem?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.07.2010 20:30

Baby, przeproście chłopa, niech pojedzie 1200 km, a nie 2000...resztę Wy....będzie miło i bezpiecznie....zwiedzicie co trzeba i przejedziecie trasę....
Serdeczny pozdrav z życzeniami udanego odpoczynku....
slapol (weteran tras południowochorwackich) :lol:
thermalfake
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) thermalfake » 21.07.2010 20:33

Grunt, ze nie jedziecie same na jedno auto.
Nie da się męża przekupić ? tak was zostawił na pastwę losu ?
Przynajmniej niech auto przygotuje do podróży.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.07.2010 20:35

Ale z twoim? :)
Dacie radę, a chop z browarkiem niech w domu siedzi :) Pamiętajcie tylko , że obowiązuje kodeks o ruchu drogowym a nie savior vivre i będzie ok. Pozdrav.
gordipi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gordipi » 21.07.2010 20:36

Iwonab napisał(a):Witam.
Strona www.cro.pl jest tą na którą ostatnio zaglądam najczęściej.
Z tego co zauważyłam fotel kierowcy na trasie do Chorwacji zarezerwowany jest najczęściej dla mężczyzn. To oni zwykle pokonują te 1000, 1500 km.
U mnie w rodzinie też tak jest. Mąż jest dobrym kierowcą i to on zawsze bezpiecznie dowozi nas do celu bliższych i dalszych podróży.
W sprawie tegorocznych wakacji jednak powiedział stanowczo"nie". Nie będzie jechał prawie 2000 km w jedną stronę i spędzał 4 dni ze swojego dwutygodniowego urlopu w aucie.
A że Chorwacja zauroczyła nas 2 lata temu, postanowiłyśmy wyruszyć w drogę same. Skład ekipy: córka, młodsza siostra i ja.
Wszystkie trzy mamy prawo jazdy i wszystkie jeździmy samochodem, ale nigdy dotąd nie wybierałyśmy się w tak daleką podróż.
Planujemy kilkudniowy pobyt w Czarnogórze, zwiedzenie Dubrownika i wypoczynek w środkowej Dalmacji.
Ciekawa jestem czy zdarzały się wśród forumowiczów takie "babskie" ekipy i jak panie radziły sobie z trasą i autem?

Na dobre chorwackie autostrady nie potrzeba super chłopa, kóry za wszelką cenę dojedzie do celu. Namówcie go na krótką drz :D :D emkę, a wtedy Wy heja i bedzie git
fiordek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiordek » 21.07.2010 21:22

Tez tak uwazam, kobiety tez świetnie jeżdżą autami. Oczywiscie to doskonaly wariant lux dla mężczyzn :D Pozdrawiam płeć piękną :)
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 21.07.2010 22:30

Ja wspominam rok temu na odcinku autostrady już za zagrzebiem, jakieś korki byly i utrudnienia (wypadek czy coś) ...akurat na autostradę puścilismy kobiety. W tym momencie Jedna kierowala - druga byla jako Pilot (obok) i 3ech chopa z tylu.

Wolno jechalismy jak to w korku - sąsiednimi pasami przejeżdzają inne samochody i jaką zdziwke maja 8) :lol: zwlaszcza kobiety mialy radoche z tego widoku. Trasa byla prosta - proste odcinki autostrady- mielismy 4kierowców- przejechalismy więc bez wiekszych przerw 8)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 21.07.2010 22:55

Moja żona ma prawo jazdy od 20 lat.Jeździ własnym autem od roku ... i całkiem nieźle sobie radzi, ale na dłuższych trasach wykorzystuje mnie :D :D

A widzieliście to ? :lol: :lol:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 21.07.2010 23:06

Ja z tych bab co za kółkiem drogę "do" i "z" Cro pokonują. W całości. I ani nie jestem z tego dumna ani się tego nie wstydzę, ot normalka.
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 21.07.2010 23:25

wojan napisał(a):Moja żona ma prawo jazdy od 20 lat.Jeździ własnym autem od roku ... i całkiem nieźle sobie radzi, ale na dłuższych trasach wykorzystuje mnie :D :D

A widzieliście to ? :lol: :lol:

no widzialem troche kobiet jeżdzących i sobie radzą ;)

ale na tym filmiku...2min30sek ....rozwalilo mnie :lol: :lol: to napewno kobieta 8) (inne bledy niektorym facetom też pewnie sie kiedys zdażaly) 8)
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 22.07.2010 07:26

Panowie, panowie.
Nie generalizujmy. Są przecież np takie kobiety. A może to tylko wyjątek potwierdzający regułę?

Rok temu, autostrady w Chorwacji pokonaliśmy szczęśliwie z koleżanką za kierownicą. Ale kiedy wjechaliśmy w wąskie drogi w Biokovie, oddała szybko kluczyki.
To pokazuje, że nikt nie powinien przeceniać swoich możliwości. Bez względu na płeć.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.07.2010 07:42

Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 22.07.2010 09:39

yskyerka napisał(a):Ja z tych bab co za kółkiem drogę "do" i "z" Cro pokonują. W całości. I ani nie jestem z tego dumna ani się tego nie wstydzę, ot normalka.

Właśnie :)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 22.07.2010 09:49

new1984 napisał(a):Panowie, panowie.
Nie generalizujmy. Są przecież np takie kobiety. A może to tylko wyjątek potwierdzający regułę?

I takie też: Natalia Florek
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 23.07.2010 13:31

Idzik napisał(a):no widzialem troche kobiet jeżdzących i sobie radzą ;)

a ja widziałam kilku facetów czytających i piszących nawet i.. też sobie radzą :wink: :wink:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone