GOOFY napisał(a):Mam pytanko do MASLINKA, widze na stronie internetowej Campingu Pod Maslonom iz widniej tam znaczek WIFI ZONE co to oznacza? czy dostep przez WIFI jest ogolno dostepny, czy za doplata a moze w cenie czy moze jeszcze cos innego.?
Zasięg wifi nie jest zbyt duży, ok. 200 metrów od recepcji. Ale jest też komputer, z którego można skorzystać. (Widzę, że Jacek już o tym napisał; kolejny wielbiciel "Masliny" - pozdrawiam

)
Pierwsza rzecz - musisz zdecydować, czy zależy Ci na mniejszych campingach "z klimatem", czy na komfortowych "molochach". Z Twojego pierwszego postu wynika, że szukasz małego campu (oczywiście o dobrym standardzie), dlatego polecałam Ci "Pod maslinom". My jeździmy właśnie na takie campingi - kameralne, ale czyste, zadbane i zacienione.
Prosiłeś o linki do "Adriatica" i "Solitudo". To wielkie campingi, takie "kombinaty turystyczne". Na pewno wygodnie się tam mieszka, bo i sklepiki na miejscu, wifi i inne szmery-bajery

Ale o "klimacie" w takim miejscu raczej nie można mówić. Co, kto lubi...
Jeśli chcesz linki do innych dużych campingów, to mogę podać jeszcze
Kalac na Korculi (a właściwie w Korculi) i
Vranjica Belvedere koło Trogiru (do Splitu też niedaleko).
Na Kalacu byliśmy 2 noce (ceny niewspółmiernie wysokie do standardu), a na Vranjicy wystarczyło mi pół godziny, żeby uciec. Bo jeśli camping jest taki wielki, że do recepcji trzeba jeździć samochodem, to nie dla mnie. Nie moje klimaty.
Więc jeśli preferujesz mniejsze campingi, "Pod maslinom" Ci się spodoba. No i ceny - bardzo atrakcyjne! Chyba musisz zawęzić zakres poszukiwań co do wielkości campingu albo przynajmniej co do regionu (Split - Dubrownik to baaardzo duży kawałek wybrzeża)