Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping z parcelami/miejscami tuż przy plaży

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rbogi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 03.04.2009 01:05

Kilka słów o kampingu Jasenovo.
Byłem tam w początku lipca 2007 , tłoku nie było - spokojnie można było znaleźć miejsce dla naszej dwurodzinnej grupki - dwa samochody namiot i przyczepa z przedsionkiem.
Obrazek
Węzeł sanitarny czysty i wystarczający na tę ilość gości na kampingu.
Plaża żwirowa , dno niezbyt stromo opadające , woda czyściutka , jednak mnustwo jeżowców , bez obuwia do wody nie ma co wchodzić.
Przy samej plaży mała knajpka i ziiimne Karlowacko.
Co rano przyjeżdżał "autosklep" z pieczywem i napojami , jednak kolejka do niego była jak u nas za komuny za papierem toaletowym.
Myśmy podjeżdżali autem do wsi do sklepu , robiliśmy zakupy , wracali - a ludzie co tam stali gdy wyjeżdżaliśmy , dalej tkwili w kolejce.
Osobiście bardzo mile wspominam ten kamping .
pozdowionka. :papa:
rbogi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 03.04.2009 01:14

A tak na marginesie - to po korektach naszych planów urlopowych - naszą tegoroczną przygodę z CRO najprawdopodobniej rozpoczniemy na tym właśnie kampingu . Wyruszamy 5 lipca po południu więc 6 powinniśmy dotrzeć do Żaborica.
Już nie mogę się doczekać.
:D :D :D
jurek-mik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurek-mik » 29.04.2009 00:42

Jaki jest orientacyjny koszt jednego noclegu w kempingu? Namiot niezbyt mi pasuje ponieważ jadę z żoną i dwojgiem dzieci.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.04.2009 06:22

jurek-mik napisał(a):Jaki jest orientacyjny koszt jednego noclegu w kempingu? Namiot niezbyt mi pasuje ponieważ jadę z żoną i dwojgiem dzieci.

Na tym konkretnie kempingu czy ogólnie?
Tu cennik Jesenovo
http://jasenovo.hr/hrv/index.php?k=sadrzaj&s=cjenik
A na innych różnie - płaciłem za ekipę 2+1+namiot+auto od 14 do 35 E/d
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 29.04.2009 07:31

Czy na Jasenovie jest podłaczenie do prądu ? jesli tak to standardowe gniazdka ?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.04.2009 09:38

...All camp sites have electricity supply...AC 220 V
Nie spotkałem w HR innych gniazdek widocznie mam pecha.
jurek-mik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurek-mik » 29.04.2009 12:29

JacYamaha napisał(a):
jurek-mik napisał(a):Jaki jest orientacyjny koszt jednego noclegu w kempingu? Namiot niezbyt mi pasuje ponieważ jadę z żoną i dwojgiem dzieci.

Na tym konkretnie kempingu czy ogólnie?
Tu cennik Jesenovo
http://jasenovo.hr/hrv/index.php?k=sadrzaj&s=cjenik
A na innych różnie - płaciłem za ekipę 2+1+namiot+auto od 14 do 35 E/d

Dzięki bardzo za odpowiedż.Myślę że to dobre rozwiązanie chociaż na jedną lub dwie doby.
yeti33
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeti33 » 29.04.2009 21:37

W Jasenowo byliśmy dwoma rodzinkami w lipcu 2006 r. Zgadzam sie z opiniami, że camping jest bardzo zadbany i czysty.Przy odrobinie szczęścia można się rozbić przy samej plaży.Dla rodzin z małymi dziećmi super sprawa. Na niekorzyść kampu przemawia jedynie to, że nie mozna isć piechotką do miasteczka bo dość daleko i trzeba byloby iść Jadranką, a przecież każdy kto nią jechał w lecie , wie jaki tam panuje ruch (ale to cechuje wiele campingów w Chorwacji). I jeszcze jedna uwaga: ostroznie przy wjezdzie z przyczepą, gdyż wjazd jest wąski. Znajomy, który mial dosć dlugi zestaw Chewrolet i przyczepa 5 m nieostroznie przydarł tyl przyczepy.
Tak poza tym osrodek wypada na duży plus.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 18.05.2009 07:38

Witam.
W związku z tym, że plany wakacyjne są coraz bardziej klarowne i okazuje się, że po 11 latach wrócę na kemping Adriatic koło Primosten chciałabym zapytać o kwestię związaną z prądem. Chciałabym rozbić się z przyczepą w pasie nadmorskim. Piszecie wyżej, że sa tam również przyłącza do prądu ( i tu chyba się nic nie zmieniło od czasu kiedy byłam tam po raz ostatni) ale interesuje mnie kwestia opłat. W cenniku brak pozycji prąd... albo ja nie widzę. Rozumiem, że przy cenie za parcele prąd jest wliczony ale jeśli chcę się rozbić w pasie nad morzem? Pytanie nr 2: czy jest wyznaczony na kempingu sektor dla osób przebywających ze zwięrzętami (pies). Na mapce widać oznaczenie ale nie wiem czy to miejsce do wyprowadzania psów czy sektor dla gości z pupilami :) Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam. Ally
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 19.05.2009 11:27

Bylismy tam z przyczepą i psem.Stawiasz przyczepe gdzie chcesz / gdzie jest wolne miejsce/ w pasie nadmorskim.Przyłącza do prądu są co kawałek -wystarczy kabel.My tylko zwracaliśmy uwage aby obok nie było wczasowiczów z pieskiem bo różnie to bywa / lubią sobie poszczekać na siebie a to innym może przeszkadzać/.Tu wychodzi najtaniej; oplata za miejsce i za prąd / ile nie pamiętam ale nie było to najdrożej/. Na parcelach jest wszystko; prad i woda i ładnie są ''odgrodzone''murkami ale są o wiele droższe i znajdują się już dalej od brzegu.Z psem można swobodnie wszędzie spacerować ale o tym juz pisaliśmy.To jest bardzo fajny camping, super woda.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 19.05.2009 21:14

Dziękuję za info, Ale nadal nie wiem ile wynosi opłata za prąd - pozostaje mi napisać maila do biura kempingu.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.05.2009 21:17

ally napisał(a):Dziękuję za info, Ale nadal nie wiem ile wynosi opłata za prąd - pozostaje mi napisać maila do biura kempingu.

O ile dobrze pamiętam :wink: prąd na kempingu w Primosten jest zawsze wliczony w cenę każdej parceli.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 20.05.2009 09:18

Byłoby miło. W cenę parceli napewno ale nie wiem jak jest z tą częścią kempingu gdzie nie ma wyznaczonych parceli - zobaczymy, napisałam maila :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.05.2009 09:51

ally , znalezione na stronie kempingu:

"Kamp može prihvatiti 1600 gostiju. Polovina smještajnog dijela je parcelirana dok preostali dio nudi kamp mjesta. Prosječna veličina parcela je 110 m2. Sve smještajne jedinice imaju priključak na električnu energiju, 80 parcela ima priključak vode i kanalizacije."

Tłumaczenie moje (trochę przy pomocy google tłumacza) :wink:

"Kemping może pomieścić 1600 osób. Połowa zakwaterowanie to parcele, a reszta oferty to dowolne miejsca. Średnia wielkość parcel wynosi 110 m2. Wszystkie jednostki zakwaterowania mają dostęp do energii elektrycznej, 80 parcel ma podłączenie do wody i ścieków."

Skoro w cenniku nie ma opłaty za prąd, to wg mnie jest on w wliczony w pozostałe opłaty.

Ciekawe co Ci odpisze administracja kempingu.

Pozdrav
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 20.05.2009 15:19

:!: :!: :!: Dziękuję :hearts:
Jak zawsze jesteś niezawodny. Pozdrawiam serdecznie!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Kemping z parcelami/miejscami tuż przy plaży - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone