Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping nad Balatonem

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda
Kemping nad Balatonem

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.06.2008 12:08

Witam,
czy możecie mi polecić jakiś przyzwoity kemping na Balatonem?
Kto był i miło wspomina....
W drodze do Splitu zamierzam odpocząć parę dni i może wyskoczyć do Budapesztu więc może nie koniecznie na końcu.
:)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 18.06.2008 14:25

Nie byłem ale co roku przejeżdzam. Nad Balatonem kempingów jest pełno. Do wyboru do koloru, nie są zatłoczone więc problemu z wyborem miejsca nie będzie. Balaton swój czas, gdzie był bardzo modny, ma już za sobą.
ninaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ninaa » 19.06.2008 07:58

Cześć !
Ja bardzo milo wspominam Balaton. Co prawda 7 lat temu pewnie to bylo, ale objechaliśmy samochodem calutki, zatrzymując się na kampingach gdzie popadlo. I najmilej wspominam miejscowość Balatonalmadi, tam zaczęliśmy i tam wróciliśmy po kilku niach objazdu. Nazwy pola namiotowego nie pamiętam, ale bylo na samym końcu miejscowości (jadąc od Budapesztu), po prawej stronie. Obok byla świetna restauracja z dobrą węgierską muzyką, plaża o rzut beretem a pole czyste i przyjazne. Do jedzenia najwspanialsze byly jakieś lokalne rybki pieczone na grillu..., mniam ! Jedyny lekki minus byl taki, że Niemców jakoś za dużo trochę bylo. I plaża i pole aż się trzęslo od niemieckiego szwargotania.. :lol: Ale bardzo milo i przyjaźnie. No i lokalizacja rewelacyjna na wypady do Budapesztu.
Polecam !
Ninka
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.06.2008 10:10

woka napisał(a):Nie byłem ale co roku przejeżdzam. Nad Balatonem kempingów jest pełno. Do wyboru do koloru, nie są zatłoczone więc problemu z wyborem miejsca nie będzie. Balaton swój czas, gdzie był bardzo modny, ma już za sobą.

Z całym szacunkiem-nie kieruje się modą tylko zdrowym rozsądkiem-planuję odpocząć po przejechaniu całej Polski i SK i wyskoczyć pozwiedzać Budapeszt. O ile do Cro mogę jechać w ciemno (jak zawsze) to H nie znam, a internet to nie wszystko. Dziękuję za wszystkie uwagi w temacie.
Jeszcze 2 tygodnie.... :D

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi