Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

katastrofa w Smoleńsku

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 22.04.2010 14:46

markinn napisał(a):
JacYamaha napisał(a):Już tu znamy pana Siergieja :)
Dzięki, że nie wklejałeś tych zdjęć.
Pzdr

izvinitie! :oops:

Generalnie ma fajną galerię zdjęć Smoleńska, warto zaglądnąć.

marekk

Absolutnie nie to miałem na myśli - żebyś nie piasał - nie ma za co przepraszać. Wszyscy tu jesteśmy ciekawi jak się sprawy mają.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 22.04.2010 14:52

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.04.2010 15:30

Słucham konferencji prasowej prokuratorów w sprawie czarnych skrzynek samolotu i "czarno widzę" termin ujawnienia tego co zawierają.
Dawno nie słyszałem tak pokrętnych odpowiedzi :roll:
mariusz-w
Koneser

Postnapisał(a) mariusz-w » 22.04.2010 16:10

Może ... wnuki naszych wnuków ! My sądzę że nie .....

...słuchałem , oglądałem ....
janlewbr
Croentuzjasta

Postnapisał(a) janlewbr » 22.04.2010 20:41

Mgła to mgła i elektoniką z lat 80 z turbo dopalaczem z XXIw jej nie przechytrzysz . Jak nie widzisz to nie ląduj chyba że musisz . A jeśli musisz to albo awaria samolotu , terorysta na pokładzie lub jakiś uparciuch z argumentami za plecami . I na tym zakończył bym dywagacje . Prawdy i tak do końca się nie dowiemy jak w Giblartarze . Angole karzą czekac jeszcze 50 lat , a pogrzeb prezydenta olali , taka ich narodowa tradycja wielcy sojusznicy !
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 22.04.2010 21:44

MorskiPas napisał(a):
janniko napisał(a): kto miałby na tym skorzystać. .

Nie wiem kto miałby, ale na pewno skorzystają na tym Rosjanie i nasz obecny rząd.
:cry:
Leszek W
Cromaniak

Postnapisał(a) Leszek W » 22.04.2010 22:02

janlewbr napisał(a):Mgła to mgła i elektoniką z lat 80 z turbo dopalaczem z XXIw jej nie przechytrzysz . Jak nie widzisz to nie ląduj chyba że musisz . A jeśli musisz to albo awaria samolotu , terorysta na pokładzie lub jakiś uparciuch z argumentami za plecami . I na tym zakończył bym dywagacje . Prawdy i tak do końca się nie dowiemy jak w Giblartarze . Angole karzą czekac jeszcze 50 lat , a pogrzeb prezydenta olali , taka ich narodowa tradycja wielcy sojusznicy !

Co prawda to prawda.
MorskiPas
Cromaniak

Postnapisał(a) MorskiPas » 22.04.2010 23:27

janniko napisał(a):Nie wiem kto miałby, ale na pewno skorzystają na tym Rosjanie i nasz obecny rząd.

Nie chciałbyś sobie zmienić nicka na Nostradamus, albo Pytia? Mam układy w obecnych władzach, mógłbym pomóc w załatwieniu.

:lol:
turan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) turan » 23.04.2010 05:47

Pan marszałek i jego ekipa mocno zmęczeni żałobą

Dobrze, że nie powpadali do doła.
Katyńska choroba goleniowa okazała się zaraźliwa...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2010 05:58

Miller mówił wiele o procedurach i zwyczajach panujących na pokładzie rządowych samolotów. Tłumaczył także, co dzieje się, gdy pojawia się informacja o tym, że nie ma warunków do lądowania. "Najważniejsza osoba na pokładzie otrzymuje taką informację i zwykle pada pytanie, co w takiej sytuacji należy robić. Myślę, że w tym feralnym locie do Smoleńska też tak było. Nie mam dowodów, ale wiem jakie są procedury. Sam wielokrotnie byłem o to pytany, lecąc tymi samolotami" - mówił Miller.

Były szef rządu zastrzegał, że są to tylko hipotezy, ale jak stwierdził, snucie hipotez prawdopodobnych jest uprawnione.

"Byłem kilka razy w sytuacji, gdy musieliśmy lądować na innym lotnisku albo z opóźnieniem. Wtedy zawsze otrzymywałem wiadomość, że taka jest konieczność i jaki jest mój pogląd w tej sprawie"

[quote="turan"]Pan marszałek i jego ekipa mocno zmęczeni żałobą

I znów maczał w tym palce Głódź. ;)
Poza tym goleń nie zachorował w Katyniu.
Ostatnio edytowano 23.04.2010 06:02 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 23.04.2010 06:00

MorskiPas napisał(a):Nie chciałbyś sobie zmienić nicka na Nostradamus ...:lol:

Morski Pasie!
Bo ci powiem jaki nick pasowałby do ciebie!
Nie chciałbyś wiedzieć!
:twisted: :sm:

Po prostu było pytanie, więc odpowiedziałem.
Wiem, że to źle brzmi, ale jest wielce prawdopodobne.
Czyżbyś był fatalistą i wierzył w fatum?
Bo ja raczej takie "wydarzenia" oceniam racjonalistycznie... wszystko ma jakieś tam swoje przyczyny i powody..
ale na szczęście też ma swoje skutki i konsekwencje..
Historia uczy nas, ze Natura Wszechświata jest sprawiedliwa, i że w pozornie chaotycznym Kosmosie wszystko dzieje się przyczynowo skutkowo i ma jakiś swój, często ukryty dla naszych oczu, cel i sens.

ups.. zaraz znów z pewnością mi "pojedziesz"...
:wink:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 23.04.2010 06:30

Janusz Bajcer napisał(a):Słucham konferencji prasowej prokuratorów w sprawie czarnych skrzynek samolotu i "czarno widzę" termin ujawnienia tego co zawierają.
Dawno nie słyszałem tak pokrętnych odpowiedzi :roll:

A ja całkiem niedawno (CASA, Bryza, Mi-24) :?
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 23.04.2010 06:35

janniko napisał(a):Nie wiem kto miałby, ale na pewno skorzystają na tym Rosjanie i nasz obecny rząd.

Jan - a może wszyscy na tym "skorzystamy" ? (strasznie do brzmi w całym kontekście)...
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 23.04.2010 06:36

turan napisał(a):Pan marszałek i jego ekipa mocno zmęczeni żałobą

Dobrze, że nie powpadali do doła.
Katyńska choroba goleniowa okazała się zaraźliwa...

A Jarosław nad grobami buduje słupki poparcia.
Przestańmy w ten sposób postrzegać/rzucać kamieniami...zresztą to wątek o katastrofie (tak mi się wydaje) a nie o tym kto/gdzie/komu.

Pzdr
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 23.04.2010 07:03

JacYamaha napisał(a):Jan - a może wszyscy na tym "skorzystamy" ? (strasznie do brzmi w całym kontekście)...

Jacku, też mam taką nadzieję...
ale moja nadzieja chyb sie ździepko różni od twojej..
i nie mam na uwadze czyja jest bardziej "mojsza"..
to dopiero historia pokaże.. oby niezbyt boleśnie..
:wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone