Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

katastrofa w Smoleńsku

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.04.2010 08:49

Protasiuk siedział na prawym siedzeniu pilota w załodze,która odmówiła lądowania w Tibilisi,podczas eskapady Kaczyńskiego w czasie wojny w Gruzji...gdzies tam z tyłu głowy miał zapewne tamta sytuacje i późniejsze komentarze o tchórzostwie załogi.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7796230,W_Smolensku_zginal_pilot__ktorego_Kaczynski_kiedys.html
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.04.2010 08:55

... i teraz zachował się jak bohater...
Ręce opadają.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.04.2010 09:16

hepik napisał(a):Protasiuk siedział na prawym siedzeniu pilota w załodze,która odmówiła lądowania w Tibilisi,podczas eskapady Kaczyńskiego w czasie wojny w Gruzji...gdzies tam z tyłu głowy miał zapewne tamta sytuacje i późniejsze komentarze o tchórzostwie załogi.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7796230,W_Smolensku_zginal_pilot__ktorego_Kaczynski_kiedys.html

Trzeba poczekać, wszystko wyjasnić i być może zajdzie potrzeba aby L.Kaczyńskiego, wyprowadzić z Wawelu. ( jakby się okazało że .... ehhh, lepiej już nic nie będę pisał. Szkoda zdrowia i nerwów na ....).
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.04.2010 09:25

Jarosław Kaczyński: Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne, tobyśmy nigdy niczego nie mieli

Jakby nie patrzeć ..... Mahiavelli.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 21.04.2010 10:46

woka napisał(a): Trzeba poczekać, wszystko wyjasnić i być może zajdzie potrzeba aby L.Kaczyńskiego, wyprowadzić z Wawelu. ( jakby się okazało że .... ehhh, lepiej już nic nie będę pisał. Szkoda zdrowia i nerwów na ....).

Gdyby głupota miała skrzydła to ty Woka fruwałbyś powyżej chmury wulkanicznej i ochronił wszelkie samoloty rządowy...
:evil:

Żebyś się nie zdziwił, gdy okaże się za lat kilka, że to tak uwielbiani przez ciebie twoi wschodni przyjaciele maczali w tym palce...
ale wtedy to już będzie za późno..
:cry:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.04.2010 11:03

janniko napisał(a):
woka napisał(a): Trzeba poczekać, wszystko wyjasnić i być może zajdzie potrzeba aby L.Kaczyńskiego, wyprowadzić z Wawelu. ( jakby się okazało że .... ehhh, lepiej już nic nie będę pisał. Szkoda zdrowia i nerwów na ....).

Gdyby głupota miała skrzydła to ty Woka fruwałbyś powyżej chmury wulkanicznej i ochronił wszelkie samoloty rządowy...
:evil:

Masz rację, jakby miała skrzydła to niejeden z nas, już byłby w niebiosach. Zapewne Ty, również ( chyba że jesteś z tych co zawsze mają rację).

Ja, Janniko, niestety nie moge sie oprzec wrażeniu (póki co, tylko wrażeniu), że pilot był pod dużą presją związaną z osobą Prezydenta. To tak delikatnie piszę, bardzo delikatnie.

ps. niczym zaczniesz znowu pisać ... zważ, że każdemu wolno mieć swoje zdanie. Ja Twoje nie neguję choć do wpływowych ludzi z PiS-u dzieli mnie odległość liczona w latach świetlnych.
Mam inny pogląd na rzeczywistość.

Teraz, już słychać w mediach, że Jarosław jest naturalnych kandydatem na Prezydenta. Biorąc pod uwagę jego retorykę i elektorat ..... zapewne jakieś szanse ma. Wyobrażasz sobie tego gościa jako Prezydenta :?: bo ja nie. Za chamski, za mściwy ...... psychopata do potęgi N. ( a jednak ma swoich zwoleników i co zrobić) :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.04.2010 11:08

janniko napisał(a):Żebyś się nie zdziwił, gdy okaże się za lat kilka, że to tak uwielbiani przez ciebie twoi wschodni przyjaciele maczali w tym palce... ale wtedy to już będzie za późno.. :cry:

A jednak retoryka przewrotna :lol:

Słyszałem, że ruscy postawili trzy bataliony wojska i Ci dmuchając nagonili mgłę.
To należy szczegółowo rozważyć ..... mgły przedtem nie było. :!:
(podaj to dalej, do centrali ślij) :lol: :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.04.2010 11:14

Zbadanie skąd tam nagle znalazł sie ten feralny wąwóz i kto posadził tę brzozę tez nie zaszkodzi.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.04.2010 11:32

hepik napisał(a):Zbadanie skąd tam nagle znalazł sie ten feralny wąwóz i kto posadził tę brzozę tez nie zaszkodzi.

To oczywista oczywistość. :!:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.04.2010 12:26

woka napisał(a):Ja, Janniko, niestety nie moge sie oprzec wrażeniu (póki co, tylko wrażeniu), że pilot był pod dużą presją związaną z osobą Prezydenta. To tak delikatnie piszę, bardzo delikatnie.

Czy piloci cywilni (czartery) zniosą taką presje...
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 21.04.2010 12:32

Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 21.04.2010 12:36

janniko napisał(a): wschodni przyjaciele maczali w tym palce... :cry:

Ty naprawdę wierzysz w taką teorię 8O
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.04.2010 13:09

Arek napisał(a):
janniko napisał(a): wschodni przyjaciele maczali w tym palce... :cry:

Ty naprawdę wierzysz w taką teorię 8O

Do Janniko piszesz :?: ......skąd wiesz czy nie fruwa. :lol: :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.04.2010 13:10

Janniko nie jest jedyny...

- I ta mgła... Znam osoby, które pracowały w lotnictwie. I niechcący wziął taką butlę z powietrzem, która jest do naładowania kół i wytworzyła się mgła - opowiadała pani Lidia. - Wytworzyła się mgła, a ten ktoś był oficerem na lotnisku w Modlinie i bardzo dobrze znał się na tym wszystkim. I wszyscy się śmiali, że on najlepiej robi mgłę. Jednak jestem pewna, że to była sztuczna mgła.
- No nie wiem, ja nie chciałbym o tym mówić cokolwiek, ale na pewno są pytania ... - wtrącił skonfundowany o. Rydzyk.
- Ale ja rozmawiałam z fachowcami, którzy pracowali w lotnictwie połowę swojego życia, na lotnisku w Modlinie. Naprawdę. Mam na to dowody i można zrobić taką mgłę - upierała się przy swoim niewiasta. - Mamy zastrzeżenia do nawigacji, na pewno nie było nawigacji, nie było wielu wielu rzeczy. Już nie mówię o tym filmie, który tam był Może jest prowokacją, ale to jest ... my odczuwamy inaczej. Ale trudno, to będzie drugi Katyń.
- I dziwi mnie dlaczego taki skrupulatny, taki zapracowany pan Putin jest przewodniczącym komisji. A pan Tusk, przepraszam, pan Tusk się do pracy za bardzo nie kwapi, wolał sobie na boisko pójść. Także tyle proszę ojca - zakończyła słuchaczka.
- To znaczy pani Lidio, jest trudno coś powiedzieć, ale na pewno pytania, po prostu trzeba się pytać, trzeba myśleć, pytać i merytorycznie odpowiadać na nie, prawda? - podsumował ten wątek ojciec dyrektor.

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.04.2010 13:19

Dwie kaczki nad placem Piłsudskiego czyli ojciec Tadeusz zastanawia sie czy nie chciano zalatwić i Jarosława:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone