Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

katastrofa w Smoleńsku

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 15.04.2010 07:54

woka napisał(a):Rodzina bardzo religijna ale jak usłyszała o decyzji pochówku L.Kaczyńskiego ...... tyle przekleństw to ja w życiu z ich ust nie słyszałem..

Bardzo religijna rodzina...
:cry: :cry: :cry:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.04.2010 07:55

woka napisał(a):... już się wnerwiłem. Nie chciałem tego pisać. Przepraszam.

Spokojnie Woka, ja proszę tylko, że by nie mieszać "sprawy decyzji" ze zmarłymi.
To naprawdę jest temat na inny watek. Nie TU oceniać zachowania żywych.
Tu jest miejsce, żeby wspomnieć wszystkich, którzy zginęli.
A że zaczynamy od góry?
Tak już jest ten świat skonstruowany, że Prezydenta ma się jednego...
Wspominamy i innych.
Tragicznie zmarłych.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.04.2010 08:10

woka napisał(a): oceny ja oczekuję.

Baczność :!:

kim Ty jesteś by takiej oceny oczekiwać :?: Jesteś jednym z blisko 40 milionów Polaków. Masz przemyśleć, stanąć przy urnie, zagłosować i odmaszerować Panie Woka. Naród oceni decyzje podjęte, Ty jesteś statystyczną cyferką na 8 miejscu po przecinku, proste kalkulatory biurowe w ogóle Cię nie zauważą w obliczeniach. Tak, tyle jesteś wart dla Narodu który wybrał Prezydenta tego kraju a teraz go opłakuje.

Spocznij :!:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 15.04.2010 08:10

Bardzo ładny fragment wypowiedzi pana Brzezińskiego:

- W tej tragicznej sytuacji są pozytywne możliwości. Prezydent zginął w wielkiej pielgrzymce na rzecz prawdy, niepodległości i pojednania. Reakcja Rosjan po tym tragicznym wypadku wytwarza sytuację korzystną dla pojednania - subiektywną, ale także obiektywną. To się odczuwa. Nie wydaje mi się, że po stronie rosyjskiej to jest gra, to jest coś szczerego. I bardzo nowego. Dlatego istnieją nowe, nieprzewidziane możliwości głębszego pojednania polsko-rosyjskiego, niekoniecznie opartego na specyfikach, ale po prostu wynikającego z serca - powiedział wybitny politolog w środę polskim dziennikarzom.

Brzeziński podkreślił polityczne znaczenie takiego pojednania w skali, wykraczające poza dwustronne stosunki Polski z Rosją.

- Jeżeli to nastąpi, to będzie to coś geopolitycznie równe potencjalnie znaczeniu pojednania polsko-niemieckiego, a jeszcze wcześniej niemiecko-francuskiego. To by zmieniło mapę Europy i dało większe bezpieczeństwo, nie tylko Polsce, ale również, na przykład, Estonii czy też Ukrainie, a nawet Gruzji - powiedział były szef Rady Bezpieczeństwa Narodowego USA.

Piękna wizja... ale czy możliwa?... miejmy nadzieję, ze tak!
:?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.04.2010 08:12

woka napisał(a):mocher.

No widzisz i do tego nawet pisać nie umiesz ...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.04.2010 08:21

Rysio napisał(a):
woka napisał(a):mocher.

No widzisz i do tego nawet pisać nie umiesz ...

OT
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2010 08:22

Już tylko 4 dni do końca narodowej histerii prezydenckiej...potem 60 dni histerii wyborczej.

PS Od ortografii na tym forum zawsze był Janusz B ;)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.04.2010 08:31

Tu nie chodzi o ortografię bo sam jestem osioł wtórny w tym względzie i bez słowniczków w przeglądarkach bym poległ, lecz o pokazanie jacy niedoskonali jesteśmy jako statystyczna jednostka ogółu Narodu.
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 15.04.2010 08:46

Rysio a moze woka w ten sposob chciał pokazać ,ze Ciebie jest więcej od zwykłego mohera
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.04.2010 08:51

Zaufaj że i w tym względzie mocno by się pomylił :wink:
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 15.04.2010 08:52

Ufam bardzo :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2010 09:11

A propos środowisk moherowych...na poważnie rozważana jest hipoteza,że to rosyjski transportowiec ,który sie nie zdecydował na lądowanie i wrócił do Moskwy,rozpylił tę mgłę nad Smoleńskiem.

W jakiś stopniu to koresponduje z postami janniko .
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 15.04.2010 09:15

W sprawie Wawelu decyzja podjęta i kropka. Czy się podoba czy nie (mnie zdecydowanie nie) , nie jest to czas na taką dyskusję.
Od poniedziałku i tak się zacznie i to ze zdwojoną siłą.
A na razie "spieprzać dziady" z ulicy i pochylić głowę .... nad tragedią 96-u rodzin.

ps. hepik chociaż na czas żałoby mógłbyś zmienić nick i avatara ;)
unhepik w tych dniach brzmiałoby lepiej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2010 09:26

Jako krytyk prezydentury Kaczyńskiego od kilku dni nie wychylam nosa z domu. ;)
Czytając Krasnodębskich,Wolskich,słuchając radyjnych (i nie tylko)kapłanów mam wątpliwości czy mam prawo się poruszać po ulicach naszej Ojczyzny.

Były też sugestie,że tego forum też jam nie godzien ale już sie uspokoiło ,to i avatar pozostawię.
Na szczęście w necie juz można posłuchać żałobnych requiem:

m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 15.04.2010 09:50

Apeluje do Was o chwilę CISZY :!: :!: :!: , refleksji , zadumy ,nad sobą i tym co nas otacza.

Może jednak coś zmieni się w postępowaniu rodaków po tej tragedii?

Czy nie możecie odpuścić choć na parę dni?

Póżniej możecie wrócić do tego MAGLA , jeśli w nim się dobrze czujecie.

BARDZO WAS PROSZĘ.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone